Légiós körkép: Hanga Ádám ezüstérmes lett a spanyol bajnokságban

A Barca söpréssel nyerte a Real Madrid elleni finálét.

A Hunbasket összefoglalója:

A Real Madrid is befejezte a spanyol bajnoki küzdelmeket tegnap este, a Barca elleni döntőben. Másfél héttel ezelőtt 2-1-re vezetett a királyi gárda a Joventut elleni elődöntőben, és a negyedik meccset is megnyerte idegenben (73-94), így bejutott a fináléba. Hanga Ádám 6 ponttal és 3 lepattanóval segítette övéit.
 
A katalánok elleni döntőben aztán a Realnak mindhárom mérkőzésen győzelmi esélyei voltak, az első és a harmadik meccsen is vezetett a félidőben, és minimális hátránya volt csak a negyedik negyed előtt, a második találkozón pedig mindössze egyetlen ponttal kapott ki, de összességében 3-0-s vereséget szenvedett (97-88, 86-85, 82-93). Hanga először pont nélkül maradt, aztán 2 pont, illetve 1-1 pattanó és gólpassz került a neve mellé, az utolsó mérkőzésen pedig 4 ponttal és 3 lepattanóval zárt.
 
 Véget ért a német élvonal idei idénye is: Kovács Adrián csapata, a Telekom Baskets Bonn is ezüstérmet szerzett, miután a rájátszás meglepetéscsapata, a ratiopharm Ulm a két német euroligás együttes, az ALBA Berlin és a Bayern München után a Bajnokok Ligája és az alapszakasz győztesét is felülmúlta 3-1-es összesítéssel - hetedik kiemeltként lett végül bajnok az Ulm.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus