Remy Abell a Kaposvár következő légiósa

Visszatér Magyarországra az amerikai.

Remy Abell személyében amerikai hátvédet igazolt a Kometa Kaposvári KK, érdekesség, hogy a játékos a 2017/2018-as évadban már játszottak együtt Derek Jacksonnal a Helsinki Seagulls csapatában - számolt be a Kaposvári KK honlapja.

A harmincegyedik születésnapját augusztusban betöltő amerikai hátvéd 2016-ban végzett a Xavier egyetemen, majd a finn bajnokságban töltötte első két profi szezonját. Kettőezer-tizennyolcban igazolt Magyarországra, ahol az akkor még NB I./B-csoportos Oroszlány csapatát segítette hozzá a feljutáshoz. Itt korábbi saját nevelésű játékosunkkal, Kiss Kornéllal is együtt játszott. A következő két idényt is az OSE Lions kötelékében töltötte, immár az A-csoportban, második szezonjában az alapszakaszban 15,8 pontot (49 százalék mezőny-, 39 százalék tripla, 79 százalék büntetőmutatóval), 2,6 lepattanót és 3,1 gólpasszt átlagolt.

A 2022/2023-as idényt Cipruson kezdte a Bajnokok Ligája selejtezője után a FIBA Európa Kupában szereplő Keravnos csapatánál, majd februárban a finn Vilpas gárdájához igazolt, ahol átlagban 14,3 pontot (56 százalék mezőnyből, 42 százalék triplából, 77 százalék büntetőből) szerzett mérkőzésenként.

Érdekesség, hogy első igazolásunkkal, Derek Jacksonnal jól ismerik egymást, a 2017/2018-as évadban már játszottak együtt a Helsinki Seagulls csapatában.

Remy Abell a 10-es mezben játszik majd a Kometa Kaposvári KK-ban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus