Takács Milán újra a felnőtt válogatottal készül

Az Alba 18 éves tehetsége váltotta a Spanyolországba visszarepülő Somogyi Ádámot a horvátok ellen készülő bő keretben.

Az albakosar.hu cikke:

Eldőlt, nemzeti együttesünk azzal, hogy 75-41-es vereséget szenvedett Varesében az olaszoktól, nem juthat ki a Kínában megrendezésre kerülő világbajnokságra. Az olaszországi meccsen csereként pályára lépett a korábbi selejtezőkön is döntően szereplő magasbedobónk, Filipovics Márkó. Az itáliai derbire készülő keretben ott volt Takács Milán is, ám fiatal tehetségünk nem utazott Varesébe a társakkal. Szombaton délután csatlakozik a hétfői, horvátok elleni, Szombathelyen, 18.30-kor megrendezésre kerülő, utolsó vb-selejtezőre készülő válogatott kerethez.

- Múlt szombaton érkeztem a Kecskeméten készülő kerethez klubtársammal, Filipovics Márkóval – közölte Takács Milán. - Ez már a harmadik alkalom volt, hogy meghívást kaptam a felnőtt válogatottba, az edzőtáborban a spanyol harmadik ligában szereplő Somogyi Ádámmal osztottam meg a szobámat. Az Olaszországba utazó, szűkített keretbe nem kerültem be, azonban a szombaton folytatódó felkészülésen már ott leszek Vasban, igyekszem segíteni a fiúkat a további felkészülésben. Fél éve, a szerbek ellen, Belgrádban, felkészülési mérkőzésen mutatkoztam be felnőtt, címeres mezben, remélem, újabb meccsek következnek az elkövetkező időszakban. Azt nem tudom - a szövetségi kapitánytól függ -, ott leszek, vagy sem a hétfői meccskeretben. Valószínűleg nem, de én úgy készülök, ha bizalmat kapok, megfeleljek az elvárásoknak.

A tehetséges bedobó elmondta, ahogy a kecskeméti napok során, vélhetően Vasban is a taktikai felkészülésre helyezi a hangsúlyt a szakmai stáb. „A válogatottban rövid, tartalmas edzések vannak. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni az aktuális ellenfélből. Mindig örülök a meghívásnak Élvezem a társakkal töltött időt, egyre jobban elfogadnak, befogadnak, nyitottabbak velem.”

Szerző: Horog László

Fotó - albakosar.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus