Tauras Jogela inkább a Sopronban maradást választotta

A Sopron mind a négy amerikai légiósa hazatért, a litván játékos viszont inkább a városban maradt.

fotó: sakc.hu/Wölfinger Béla

 

A Sopron honlapja számolt be róla, hogy információk szerint Eric Carter, James Kinney, Demetre Rivers és Bernard Thompson szerencsésen hazaért az Egyesült Államokba. A litván center, Taruas Jogela, párja és kisgyermeke viszont Sopronban maradt, mivel a játékos úgy ítélte meg, hogy jelen helyzetben ez a legjobb lépés - Litvániában a hírek szerint azonnal kéthetes karanténba kellett volna vonulniuk: 

"A családjával, párjával és kisgyermekével Sopronban tartózkodó Tauras elmondta, jól érzik magukat a városban a családdal. Filmeket néznek, családi játékokat játszanak, időnként kimerészkednek kicsit sétálni. A vírushelyzet miatt egyelőre okosabbnak látta maradni, mint hazatérni Litvániába, ahol egyébként úgy tudjuk, azonnal karanténba kerültek volna. Most, hogy Magyarországon is kijárási korlátozást vezettek be, úgy tűnik, még egy ideig Sopronban marad a litván fiú.

A magyarok közül egyelőre Molnár Marcell utazott el Sopronból, a többiek a városban tartózkodnak. Hogy magyar játékosaink ne “lustuljanak el” arról Bors Miklós másod-, valamint Horváth Szabolcs erőnléti edző gondoskodott, akik edzésprogramokat, gyakorlatsorokat küldtek el a srácoknak, akik otthonukban, egyénileg dolgoznak."

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus