Visszaigazolta korábbi remek légiósát a Körmend

Xavier Thames újra a Vas megyeieknél pattogtat.

Az Egis Körmend közleménye:

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy ismét az Egis Körmend játékosa lesz az amerikai Xavier Thames, aki első alkalommal 2018 decemberében érkezett csapatunkhoz. A hátvéd akkor szezon közben, Kenyon McNeailt váltotta, ami után együttesünk meghatározó játékosává és szurkolóink egyik kedvencévé vált. Részese volt az Alpok Adria Kupa megnyerésének és a bajnoki döntőnek is.

Xavier korábban az amerikai Sacramentoban született, California államban. Első egyetemi évét a Washington State-en töltötte majd a San Diego State hallgatója lett.

2014-ben a Brooklyn Nets színeiben vett részt az NBA nyári ligájában, majd első profi szerződését a Baloncesto Sevilla együttesével kötötte meg. Innen visszavezetett az útja az államokba, a G Ligában, ahol a Fort Wayne Mad Ants színeiben lépett pályára. A következő nyáron is részese volt a Summer League-nek, majd Macedóniába, az MZT Skopje együtteséhez igazolt. Itt bajnoki címet és szuperkupát nyert együttesével. Ezt követően az izraeli Bney Herzliya játékosa lett, innen igazolt Görögországba, a Trikala Aries együtteséhez.

Körmendre érkezése előtt Új-Zélandon kosarazott, a Canterbury Rams gárdájánál. Legutóbb pedig Lettországban a VEF Riga játékosa volt.

A közönségünk által megkedvelt játékos az előttünk álló idényben is csapatunk segítségére lehet. Xavier nem csak azért tér vissza hozzánk, mert saját bevallása szerint is szeretett itt játszani, de fontos a számára az is, hogy megmutathassa magát a FIBA Europe Cup idei kiírásában.

Mint a lenti videó mutatja, az előző szezonban a Champions League mezőnyében is sokoldalúan játszott:

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus