Visszatért Kaposvárra az amerikai légiós

Hétfőn újra munkába álltak a somogyiak.

A magyar válogatott szereplése miatt február tizenkilencedike óta nem rendeztek mérkőzést a Tippmix NB I./A-csoportos férfikosárlabda-bajnokságban, sőt még az előttünk álló hétvégén sem lesz meccs - számolt be a kaposvári helyzetről a klub honlapja.

A játékosok kaptak egy kis pihenőt, ám hétfőn már újra munkába álltak. Jó hír, hogy a családi okok miatt hazautazott Quincy Diggs is visszatért a somogyi megyeszékhelyre, így már vele együtt kezdte meg az edzéseket a csapat. Hendlein Rolandra azonban még mindig nem számíthat a szakmai vezetést, a csapatkapitány lábadozik. Azt egyelőre még nem lehet tudni, pontosan mikor térhet vissza, de ahogy azt már korábban közölték, nem is siettetik, hiszen a lényeg az, hogy teljese rendbe jöjjön a kaposvári ikon.

Eddig kiváló teljesítményt nyújtanak Hilliardék a pontvadászatban, hiszen pozitív mérleggel, tizenkét győzelemmel és tizenegy vereséggel az előkelő, hatodik helyről várhatják a folytatást. Ami finom szólva sem ígérkezik sétagaloppnak, hiszen előbb a végső győzelemre is esélyes Szolnoki Olajbányász KK látogat az arénába, majd a tabellán harmadik, bombaformának örvendő Sopron KC otthonában lesznek érdekeltek. Az alapszakasz utolsó fordulójában pedig az Egis Körmendet fogadják Nikola Lazics vezetőedző tanítványai, akik mindent megtesznek azért, hogy ott legyenek, illetve maradjanak a legjobb nyolc között.

Kiváló védekezés jellemzi a gárdát, hiszen mindössze három alakulat kapott kevesebb pontot, mint a somogyiak, nevezetesen a Falco, a Szolnok és az MVM-OSE Lions. Elöl a Nimrod Hilliard, Wayne Martin tengely gondoskodik az eredményes támadásokról, kiegészülve T. J. Price-szal és Xavier Forddal. A helyettes kapitány Krnjajszki Borisz remekül forgatja a csapatot és a fiatalok is kiveszik a részüket a munkából. Quincy Diggs visszatérése is a lehető legjobbkor jött, hiszen vele nagyobb rotációja lesz Lazics-mesternek.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus