A Hétvége MVP-je: a MAFC-nak is sok volt Tomiszlav Ivosev

Az elmúlt négy meccsén 25,5 pontot átlagolt a Kaposvár magasembere - őt kérdeztük erről és a hétvégi meccsről is. 

Ahogy arról már beszámoltunk, a Kaposvár tükörsima győzelmet aratott hétvégén a MAFC ellen, a találkozó legjobbja pedig kérdés nélkül Tomiszlav Ivosev volt - a somogyiak játékosa parádés teljesítményével kiérdemelte a Hétvége MVP címét is portálunkon. 

"Ez most egy kicsit könnyebb volt, először fordult elő a szezon során, hogy az ellenfélnél több probléma volt a keretben, mint nálunk, ott három alapember hiányzott, nálunk csak egy. Ráadásul jó dolog, hogy Papp Peti visszatért és az új irányítónk, Gibbs is sokat segít. Szerintem a korábbi balszerencsénket magunk mögött hagytuk, szóval folytathatjuk úgy, ahogy ezen a meccsen játszottunk: maximális energiával védekezésben és csapatjátékkal támadásban" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak Ivosev.

A Kaposvár magasembere kiváló formában van, a mostani extra teljesítménye (26 pont, 12 lepattanó, 3-3 labdaszerzés és blokk) előtt is több remek meccset hozott - az elmúlt négy találkozóján 25,5 pontot, 7,8 lepattanót és 2,3 labdaszerzést átlagol, ráadásul elképesztő, 64%-os hatékonysággal dob.

"Nincs titkom" - mondta nevetve erre a felvetésre. "Minden teljesítmény a csapatmunkából fakad és mindannyian harcolunk egymásért. Csapatszinten egyetértünk abban, hogy a rossz meccsek a tavalyi évhez tartoztak és idén a legjobb formánkat fogjuk hozni a pályán."

Ivosev egyébként hamar a közönség egyik kedvence lett Kaposváron, a publikum rendszeresen élteti egy-egy jó megmozdulása után és nem csak kiváló játékával, de harcos, agresszív stílusával is sokat tesz azért, hogy kedvenccé váljon. "A szurkolók hihetetlenek és csak egy óriási köszönömöt tudok mondani nekik, mert minden helyzetben mellettünk voltak és támogattak minket. Így sokkal könnyebb játszani."

A Kaposvár most Körmendre utazik hétvégén, ahol egyáltalán nem számít esélyesnek, sőt - ráadásul a 2-0-s rajt óta sorozatban hat idegenbeli találkozót vesztett el a gárda, legutóbb éppen Jászberényben, előtte pedig Pakson. 

"A Paks és a Jászberény ellen is nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, erre oda kell figyelnünk a jövőben és szerintem jó úton járunk. A körmendi meccs biztosan nagyon jó lesz és ahogy mondtam is, rendkívül fontos, hogy hogyan fogunk majd kezdeni. Kemény védekezéssel és okos támadójátékkal van esélyünk meglepetést okozni" - vélekedett a Hétvége MVP-je.

fotó: delfinek.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus