A Pécs ellen is megőrizte hazai veretlenségét a Körmend

Végig üldözte ellenfelét a PVSK, de Csiricsék nem bírták el Budimir nullázását - a hazaiak szinte végig vezetve szállították a győzelmet. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 16. forduló 
Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA 86-77 (25-23, 23-18, 22-15, 16-21)

Körmend: Thames 20, Price 14/6, Ferencz 15/12, Hammonds 3, Delas 9. 
cserék: Bradford 16/6, Németh 2, Takács -, Csorvási 7. 

PVSK: Pongó 10/6, Taylor 20/3, Csirics 20/6, Budimir -, Horti 13/3. 
cserék: Antóni 6/6, Demeter -, Wright 8. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Pécs kezdte jobban az összecsapást, 7-1-gyel nyitottak Hortiék, bő három perc telt el, mire beesett az első körmendi mezőnykosár egy Price-tripla képében. 10-14-ig jól is működött a PVSK játéka, ezt követően azonban ritmust váltott a Körmend, a padról érkező Bradford két nagy triplát bombázott be, védekezésben még agresszívebbé váltak a hazaiak és nem jöttek a vendégkosarak, úgyhogy Csirke Ferenc már 21-16-nál kért időt egy 11-2-es vasi roham után. Itt azonban tudtak válaszolni a baranyaiak, Pongó szép dobásaival kiegyenlítettek és a második negyed 25-23-ról indult, de egy Ferencz-tripla és Bradford 2+1-e után megint meglógott kicsit az MTE - itt nagyon kellettek Taylor kiharcolt faultjai és büntetői, főleg hogy a Körmend továbbra is borzasztóan limitálta a vendégek játékát a folyamatos kontaktokkal, fizikális védekezéssel. Innentől a nagyszünetig arról szólt a meccs, hogy a néhánypontos különbséget magabiztossá tudják-e tenni Csorvásiék, vagy ki tud-e egyenlíteni a PVSK, erre a kérdésre pedig végül az előbbi válasz jött be: 39-38 után elvesztette a fonalat a Pécs, Horti alapvonali bedobásból például odaadta a labdát a Körmendnek a földön ülve, kihagyták a jó dobásokat, a hazaiak pedig egy 9-0-s futást vezettek. 48-38 után azonban a félidőt Pongó dudaszós triplája zárta le, úgyhogy kissé feltüzelt állapotban mehettek pihenőre a felek - a hazaiaknál Bradford (11 pont, 4/6 mezőnyből) és Thames (10 pont, 5/7 mezőnyből, 4 gólpassz) teljesítményét lehetett kiemelni, míg a vendégeknél leginkább Horti (11 pont, 8 lepattanó), Taylor (11 pont, 7/7 büntető) és Pongó (8 pont, 5 gólpassz) villogott. 

A fordulás után is megmaradt a hullámzás, kicsit közelebb jött a Pécs, de továbbra is nagyon gyengén dobtak kintről Budimirék, így nem tudták igazán átvenni az irányítást és nem tudták utolérni ellenfelüket, a hibáikat pedig megbüntette a Körmend - Ferencz két szép dobásával ismét kilenc pontra nőtt a távolság a negyed derekán. Innentől a játékrész hajrájáig 7-10 egység között mozgott a különbség, de hiába voltak meg a helyzetei a Pécsnek, egyszerűen nem tudott ezekkel élni a gárda, majd a negyed végén egymás után el is szórta a labdákat, így 70-56-ról indulhatott a záró etap - nem talált ellenszert a Csirke-legénység, a Körmend pedig kiváló dobószázalékkal folyamatosan növelte az előnyét. Az utolsó játékrészben még próbálta szívni magát a PVSK, de egyszerűen túl sokat hibázott - a hajrában ugyan két Antóni-triplával visszajött még hat pontra a gárda, de ezúttal ez volt tőle a maximum. A pécsi csapat nem bírhatta el Budimir 0/8-as mezőnymutatóját és 0 pontját, hiába dobott kereken 40 egységet a Taylor-Csirics páros - a hazaiak 50% feletti mezőnymutatóval és 8/16 triplával zártak, összességében szinte végig vezetve őrizték meg hazai veretlenségüket. A vendégeknél egyébként debütált a frissen szerződtetett Ryan Wright és bár eleinte bizonytalanabbul mozgott, a végére összeszedett 8 pontot és leszedett 3 lepattanót 21 perc alatt.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus