Alekszics: Sokkal fizikálisabb csapat a Cantú, mint az Olaj

A Szolnok edzője kiemelte a közönséget, de azt is, hogy néhány játékosa leblokkolt a hangulattól - Jevgenyij Pasutyin az első meccs után elbeszélgetett játékosaival, hogy annál sokkal keményebben kell játszaniuk, mint amit akkor mutattak.

Mint arról tegnap este szó volt, a 69-68-as, első mérkőzésen elszenvedett vereség után a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK a Tiszaligetben megrendezett visszavágón 90-71-re kapott ki az olasz MIA Red October Cantútól, így kettős vereséggel kiesett a BL-ből. A mérkőzés után a két tréner értékelte a látottakat.
 

Jevgenyij Pasutyin, a Cantú vezetőedzője: Nagyon nehéz meccs volt ez számunkra. A Szolnok egy nagyon jó csapat. Dragan Alekszics kiváló játékos volt, a szerb iskolát tanulta, ezért csapata keményen játszik, jól védekezik, kontrollálja a mérkőzés ritmusát, mi pedig Olaszországban nem tudtuk felvenni a versenyt fizikalitásban. Az első meccs után beszélgettünk a srácokkal, hogy jobban oda kell tenniük magukat, fel kell pörögniük a visszavágóra, fel kell készülniük arra, hogy kemény kosárlabda lesz.

Az volt a célunk, hogy jobban védekezzünk Vojvodán, mert sok pontot dobott az első meccsen, ráadásul a 22 pontja mellett nagyon jól osztogatott, kiszolgálta a csapattársait is. Nagyon nehéz volt rajta védekezni, mert kiválóan játszott. Ma sokkal jobban védekeztünk rajta, jobban átláttuk, hogy mi fog következni tőle, és a jobb védekezés jobb támadójátékot eredményezett. Egyetlen egyszer vesztettük el a mérkőzés irányítását, amikor a harmadik negyedben nagyobb nyomás alá kerültünk. Elkezdtünk bután kosárlabdázni, passz helyett elvállaltunk néhány fölösleges dobást, elvesztettük a ritmusunkat, és a Szolnok fel is jött ránk.

Utána rendeztük a sorokat, és azt kértem, hogy játszunk úgy, ahogy ők, jól védekezzünk, és kontrollált támadójátékot játsszunk. A továbbjutás nagy lépés, mert teljesen új csapatunk van az edzőket és a játékosokat is figyelembe véve. Egy játékos, Tony még csak most érkezett, sérült volt, úgyhogy ez volt mindössze a második mérkőzésünk így együtt. Nem tudtunk teljes csapattal készülni, pedig az lett volna az ideális, de így most meccsről meccsre egyre jobbak leszünk, remélem, hogy készen fogunk állni a következő körre. Sok sikert kívánok Dragan Alekszics kollégámnak és a magyaroknak, remélem, hogy sikeresek lesznek ebben az idényben!
 

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a Cantúnak! Tudtuk az első mérkőzés előtt is, és főleg utána, hogy nagyszerű, erőnlétileg kiváló állapotban lévő csapatuk van, és ezt ma bebizonyították. A mérkőzés minden pontján megmutatták, hogy mennyire dominánsak ellenünk fizikálisan védekezésben és támadásban is. Sokkal jobban regenerálódtak nálunk az első mérkőzés és az utazás után. Ez volt a vereségünk egyik oka, a másik pedig az volt, hogy néhány játékosunk, főleg az újak most játszottak először ilyen hangulatban, és ettől egy kicsit leblokkoltak. Nem tudták megmutatni tudásukat és azt, hogy képesek ilyen szinten játszani.

Még egyszer gratulálok a Cantúnak! Köszönjük a szurkolók támogatását, nagyszerű volt a hangulat, nagyon élvezetes volt ilyen atmoszférában kosárlabdázni, de sajnos nem reagáltunk jól erre. A Cantú fizikálisan sokkal jobb csapat. A harmadik negyedben megpróbáltunk néhány dolgot, ritmusra találtunk, de 1-2 védekezésbeli hibát azonnal megbüntettek, ezután pedig már nem találtuk a ritmust. Sok sikert kívánok Pasutyin barátomnak a szezon hátralévő részére! Szerintem nagyon veszélyesek lesznek ebben az idényben, mert nagyon jó csapatuk van. Még egyszer köszönjük a szurkolóknak a mai estét!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus