Csorvási Milán nem elégedett a szezonjával, többet akar játszani jövőre

Az Alba Fehérvár centere 2021 nyaráig élő szerződéssel rendelkezik, a mögöttünk hagyott szezonról és a jövőről is beszélt.

fotó: albakosar.hu

Az Alba Fehérvár készített interjút a csapat két felnőttjátékosának egyikével, akik jelenleg szerződéssel rendelkeznek a klubnál:

A tabella 6. helyén álltunk, amikor a MKOSZ a klubokkal teljes egyetértésben a 2019-20-as bajnokság azonnali befejezése mellett döntött. A következő idényre érvényes szerződéssel mindössze két játékosunk rendelkezik, Markovic Luka, valamint Csorvási Milán. Előbb Kaposvárról, utóbbi Körmendről tért vissza júliusban, mindketten két évre szóló szerződést írtak alá. Ahogy a társak, Csorvási is egyénileg tréningezik.

- Kétéves megállapodást kötöttem a klubbal, ezt tartottam jó megoldásnak, miként Luka is. Továbbá a klub saját nevelésű fiataljai rendelkeznek még élő szerződéssel, úgy tudom, utóbbiak hosszabb időre kötelezték el magukat. A többi társunk egy évet írt alá, a tengerentúli kosarasok eleve így szerződnek Európába, a máshonnan érkező külföldiek esetében is ez a gyakorlat. Hazai kosarasoknál előfordul, hogy két szezonra írnak. Örülök, hogy végül két évben állapodtunk meg. Volt arról szó, hogy tavaly nyáron egy évben maradunk, a klub erre is nyitott volt, azt mondták, ha csak egy szezonra szeretnék elköteleződni, elfogadják. Én gondoltam úgy, jobb, ha 2021 nyaráig Fehérváron maradok. Nekem biztonságérzetet adott, állandóságot, a családom miatt ez különösen fontos. Jól éreztem magam a családdal Körmenden, közel is voltunk a megállapodáshoz a vasi egyesülettel, végül a fehérváriak ajánlatára mondtam igent – közli Csorvási Milán.

Bár a szezonban voltak nehéz pillanatok, amikor kevesebb lehetőséget kapott a bizonyításra, mint remélte, de azt nem bánta meg, hogy hozzánk szerződött.

- Mindig igyekszem előre tekinteni, nem azon meditálni, mi lett volna, ha más megoldást választok. Voltak jó meccseim, különösen az oroszlányi bajnoki, amit hosszabbításban nyertünk meg, ott nagyon jól ment a játék. A hatodik helyen álltunk, amikor az idény véget ért egy hónappal ezelőtt. Hullámzott a teljesítményünk, voltak nagyon jól sikerült összecsapásaink, aztán olyan találkozók következtek, amelyeken csak szenvedtünk, nem találtuk a ritmust. A szezon eleje kimondottan jól alakult, nyertünk Szolnokon, majd itthon az Atomerőmű ellen, aztán kevésbé ment. Később is voltak jó periódusok, de nem tudtuk állandósítani a formánkat, csak fellángolásaink voltak. Végig úgy gondoltam, hogy kimondottan jó csapatunk van, kiváló képességű játékosokkal, csak nem álltunk össze kerek egésszé. Lehet, kellett volna még egy kis idő, hogy még jobbak legyünk. Mindig azt mondják, a rájátszásra kell a formát időzíteni, akkor kezdődik a bajnokság érdemi része, lehet, mi is akkor lettünk volna optimális állapotban. Úgy gondolom, a szezon előtt kitűzött célt, a négy közé kerülést meg tudtuk volna valósítani. Az alapszakaszban a 6. helyen álltunk, egyáltalán nem tűnt elérhetetlennek az 5. hely, ami a középszakaszban a felsőházat jelentette volna. Persze, szerencse is kellett volna, valamint kiegyensúlyozott játék és győzelmek. Az idényben akadtak hatalmas meglepetések, volt olyan forduló, ahol minden papírforma borult, mi például hazai pályán veszítettünk az előzőleg gödörbe kerülő KTE ellen, a Gáz utcai vereségre senki nem számított. Nem voltunk kiegyensúlyozottak, a védekezésünk nem állt össze. Edzőt is cseréltünk, mindegyik trénernek más elképzelései voltak. Érthetően a saját gondolataikat akarták érvényesíteni, nem mindig sikerült, amiben mi játékosok is hibásak voltunk, meg a szakvezetők is. Nem úgy állt össze a védekezésünk, ahogy azt elképzeltük. Először a támadással nem volt gond, a védekezéssel igen, nagyon sok pontot kaptunk. Később a saját palánkunk alatt jobbak lettünk, viszont az akciókat nem fejeztük be sikeresen. Az egész szezonban hiányzott a stabilitás.

A center nem számított arra, hogy március elején, egyik pillanatra a másikra befejezettnek tekintik a bajnokságot. Abban viszont biztos volt, hogy halasztás következik.

- Minden játékos keserű szájízzel gondol a szezonra, hiszen hirtelen értek véget a küzdelmek. Úgy gondoltam, szünet jön, aztán folytatjuk. Ám az azóta eltelt idő egyértelműsíti, a szövetség vezetői jól döntöttek az azonnali zárással. Ugyanis egyelőre senki nem tudja, mikor cseng le az egész, jóval hosszabb lesz a lefolyása, mint ami egy hónappal ezelőtt számítani lehetett. Zártkapus meccseknek semmi értelme, nincs hangulat, valamint különösen sújtja a házigazda együttest, nézők hiányában elveszti értékét a hazai pálya. A pályafutásom során most először vívtam tétmeccset nézők nélkül, mondhatom, szörnyű volt, remélem, a folytatásban ilyenre nem kerül sor. Jövőre jobb szezont remélek magamtól, szeretnék kiegyensúlyozottabban teljesíteni, fontosabb tagja lenni a csapatnak, többet akarok vállalni a munkából. Voltak jó meccseim, gyengék, közepesek, a következő idényben több játékpercet és bizalmat is remélek.

Úgy gondolja, a tabella hűen tükrözte az erőviszonyokat. A Falco joggal vezette a táblázatot.

- A szombathelyiek játék tekintetében kiemelkedtek a magyar bajnokságból. Európai szintű kosárlabdát játszottak, erős kerettel, jó légiósokkal rendelkeztek. Kiegyensúlyozott volt a Körmend is, tőlük mindkétszer kikaptunk, ellenben a paksiakat hazai pályán legyőztük. A Szolnoknak voltak nagyon jó meccsei, rosszak is, többször szenvedtek váratlan vereséget. Az első nyolc, de inkább tíz együttes kimondottan erős volt, izgalmas meccseket vívott egymással.

Nejével várják második gyermeküket, aki szeptember elején érkezik. Kislánya, Lili most ünnepli harmadik születésnapját.

- A koronavírus miatt a nőgyógyászok sem a megszokott ritmusban dolgoznak, az utóbbi időszakban a nejem nem tudott elmenni kivizsgálásra. Minden rendben van a babával, de azt nem tudom megmondani, kisfiú vagy kislány érkezik kora ősszel. A következő kontroll után majd okosabbak leszünk, mi is izgatottan várjuk az eredményt. A járvány miatt minden megváltozott, nem csak a sport állt meg, az életünk is nagyban átalakult. A csapattal nem edzhetünk, konditerembe nem mehetünk, természetesen én is kerülöm a kontaktusokat. A lakásban végzek erősítő gyakorlatokat, valamint futni járok a Palotavárosi tavakhoz.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus