Ferencz Csaba: Össze kell zárnunk, mert mélyponton vagyunk

Az újabb körmendi vereség után a klubikon szerint meg kell beszélniük a dolgaikat, a szurkolóktól és a klubnál dolgozóktól pedig elnézést kér. 

fotó: Bálizs Zsuzsa (ztekosar) / hunbasket

Kiütéses vereséget szenvedett szerda este Zalaegerszegen az Egis Körmend, a múlt heti FIBA EC-kiesés után a bajnokságban is sorozatban harmadszor kapott ki a gárda, ráadásul most az utolsó előtti helyen álló Egerszeg valósággal átgázolt rajta. Az összecsapás után Ferencz Csaba mondta el a véleményét a helyzetről:

Először is gratulálok a ZTE-nek, nagyon jól játszottak és extrán dobtak. Régen láttam ilyen jó dobószázalékot. Nekünk viszont bocsánatot kell kérnünk a szurkolóinktól és az összes embertől, aki a klubért dolgozik, mert ez a mai teljesítmény gyenge volt, és most teljesen mindegy, hogy milyen hosszú út után érkeztünk, ezt nem lehet semmire sem fogni. Meg kell beszélnünk, hogy mik voltak a problémák, most össze kell zárnunk és összefogni, mert most van egy mélypont a csapatunknál. Megpróbáltunk mindent, nem lehet azt mondani, hogy nem, mert kapartunk, de egyszerűen nem jöttek azok a pluszok, amik átlendítettek volna minket a nehéz pillanatokon, ezért beleszaladtunk egy ilyen pofonba. Még egyszer mondom, hogy bocsánatot kérünk a szurkolóinktól és megpróbálunk a következő mérkőzésen javulni és javítani" - értékelte a dolgokat a klub ikonja.

"Szeretnék gratulálni a Zalaegerszegnek egy jól megérdemelt győzelemhez. Egyértelműen látszott, hogy a csapatom fizikálisan és érzelmileg is üres volt az első pillanattól kezdve. Csak néhány játékosnak láttam a tüzet a szemében. Egyszerűen nem tudtunk méltó ellenfelei lenni a hazaiaknak. Nyílván a hollandiai utazás sem segített, de nem akarok ezzel takarózni. Meg kell néznünk, hogy mi volt az, ami miatt ma nem sikerült jól játszanunk. A következőben fejben kell felfrissülnünk, hiszen fontos mérkőzés vár ránk a hétvégén" - tette hozzá Ziga Mravljak vezetőedző.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus