Filipovity: Itthon csak magunkat tudjuk megverni

A Falco válogatott játékosa szerint csak az lehet a gond, ha nem veszik elég komolyan az ellenfelet - nagyon erős a keretük és nagy a rotációs lehetőségük. 

Szakértőnk, Déri Csaba Filipovity Márkót, a Falco kiválóságát választotta a hétvége legjobb magyar játékosának, mi pedig megkérdeztük, hogy ő mit gondol erről, illetve a Szolnok elleni nagyarányú, sima győzelemről. 

"Köszönöm, nem szoktam túlgondolni ezeket a dolgokat. Megvolt a csapatkémia, járt a labda és próbáltam reagálni a történtekre az adott szituációkban. Örülök, hogy így tudtam segíteni a csapaton. Nem volt sok időnk készülni a Szolnokra, mint ahogy egyik meccsre sem, de próbáljuk minél jobban kihasználni azt a kevés időt is. A Szolnok ellen is a saját játékunkra koncentráltunk, de természetesen felkészültünk belőlük és nem ért minket meglepetés a pályán. Fantasztikus volt a szurkolás, percről percre léptünk el tőlük, igy lett nagyobb különbség a végén" - válaszolta Filipovity.

A Falco keretében jelenleg négy magyar válogatott játékos is játszik egymás mellett, de Filipovity szerint remekül dolgoznak együtt. "Régebbről ismerjük már egymást utánpótlásból és a válogatottból, nem várt különösebb meglepetés. mikor idejöttem. Egy hullámhosszon vagyunk a pályán így pár hónap után és reméljük, hogy ez még jobb lesz a jövőben. "

Ami az Albától érkező játékos megváltozott szerepét illeti: "Fehérváron négy évet töltöttem, ki kellett harcolnom a perceimet és ez az utolsó szezonra kiteljesedett, aminek nagyon örültem, beérett a munka és élveztem tavaly ott játszani, mint az egyik alapember. Szombathelyre már felnőtt játékoskent érkeztem, nagyobb felelősséggel, aminek próbálok eleget tenni minden meccsen."

A Falco a Bajnokok Ligájában is jó meccseket vív és állja a sarat, a hazai bajnokságban pedig egyedüli veretlenként az élen áll - hogy mivel tudnak kiemelkedni?

"A keretünk nagyon erős, ez nem vitás, ehhez társul a szakmai munka, ami profin folyik. Összhangban vagyunk, csak magunkat tudjuk megverni itthon azzal, hogy nem vesszük elég komolyan az ellenfelet. Minden BL-meccs egy más szintet képvisel, nem a magyar bajnokság. Nagyon jó csapatok ellen játszunk és mindig nyerni szeretnénk."

A magyar bajnokságban ugyan szünet van, de a Falco szerdán pótolja a Sopron, vasárnap pedig a Kecskemét elleni elmaradt mérkőzését.

"A regenerációval egy időben készülünk a következő mérkőzésekre, nem is kérdés, hogy győznünk kell, nagy a rotációs lehetőségünk, nem lehet különösebb probléma."

fotó: championsleague.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus