Így értékeltek az edzők a szombati NBI/A-s meccsek után

Potocnik szerint nem volt kérdés, melyik volt tegnap a jobb csapat - Alekszics szerint a DEAC a bajnokság legnagyobb meglepetése.

Egis Körmend - Atomerőmű SE 91-94

Gasper Potocnik (vaol.hu): – Gratulálok a Paksnak, remekül játszottak. Jobban mint mi, nem is kétséges, melyik csapat volt ma a jobb. Fizikálisan gyengén teljesítettünk, puhák voltunk, ilyen kezdés után nehéz felpörögni. A számok sem hazudnak, sok labdát adtunk el a védőlepattanóknál sem teljesítettünk jól. A kapott 94 pont is sok hazai pályán. Ilyen a sport, korábban többször volt szerencsénk, most ez nem állt mellénk, a Paks megérdemelten győzött. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzelmet ajándékozni a szurkolóinknak!

Teo Cizmic (vaol.hu): – Először is gratulálok Gasper Potocniknak a csapattal végzett munkájáért, eredményeiért. Igyekeztünk az elmúlt hétben erre a mérkőzésre koncentrálni, ez volt a fő célunk, hogy fejben itt legyünk, így érkezzünk. Sok szerzett labdánk volt, bírtuk erővel és a dobásaink is jól sikerültek, ennek köszönhetjük a győzelmet. Sok sikert a Körmendnek a jövőben!

 

Szolnoki Olaj KK - DEAC 97-68

Dragan Alekszics (Olaj TV): - Gratulálok a DEAC-nak, az eddigiek alapján ők a bajnokság legnagyobb meglepetései, nagyszerűen játszanak. Az első félidőben láthattuk, hogy nem könnyű ellenfél a debreceni együttes, jól pattanóztak és a gyorsindításokból is eredményesek voltak. Amint jobban szedtük a védőpattanókat, és meg tudtuk állítani az indulásaikat, sokkal könnyebb lett számunkra a találkozó, rengeteg könnyű kosarat szereztünk. A fiatalok, akik velünk edzenek, megérdemelték, hogy a mérkőzés végén pár percnyi lehetőséget kapjanak, és ők ezt jól használták ki. Gratulálok a csapatomnak az eddig elért eredményekhez! Mindenkinek boldog karácsonyt és boldog új évet kívánok!

Kovács Péter (Olaj TV): - Nehéz sorozatból jöttünk, kemény mérkőzéseket játszottunk Szombathelyen és a Mornar Bar otthonában is. Fáradt volt a csapat, de szerencsére sikerült nagyon jól felkészülni a Debrecenből. Ők is nagyon jó sorozatban vannak, jó csapatot alkotnak, jó játékosokból áll a keretük. Tudtuk, hogy fizikálisan és taktikailag is elég jól felkészültek. A nagyarányú győzelem ellenére az első félidő nem volt olyan egyszerű, elég szorosra sikeredett, főleg a támadólepattanók miatt, amikből nagyon sokat szedtek, illetve a védekezésünk nem volt olyan agresszív, mint a második félidőben. A szünetben erre direkt kitértünk, hogy a támadólepattanókra figyeljünk oda, és a védekezésünknek sokkal agresszívebbnek kell lennie. Ezt megtettük, és a második félidőben rengeteg szerzett labdánk volt, amiből rengeteg könnyű kosarat tudtunk szerezni, meg tudtuk törni az ellenfelünket, és egy nagyarányú győzelmet tudtunk szerezni. Most jön egy kis pihenő, aztán készülünk a Zalaegerszeg ellen.

Berényi Sándor (deacbasket.hu): - Az első félidőben még tartottuk magunkat, de a fordulás után kiütköztek a fizikális különbségek. Bár az elején szépen szedtük a lepattanókat, később ebben is fölénk nőttek, ráadásul a szerzett labdáinkat sem tudtuk úgy megbecsülni, ahogy szerettem volna. Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez, és sok sikert kívánok nekik a folytatásban. Kellemes Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Foto, Slide - Bugány János, Olaj TV

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus