Ivkovics: Ehhez szerencse is kellett

Keller Ákos szerint óriási lépést tett a válogatott az Európa-bajnokság felé.

Ahogy arról beszámoltunk, Szlovénia legyőzése után Ukrajnában is nyerni tudott a magyar válogatott vasárnap este, így 2-0-val indította az Európa-bajnoki selejtezőket. A sikerrel jó úton jár csapatunk az Eb felé - így értékeltek röviden az este főszereplői a Nemzeti Sportnak:

Ivkovics Sztojan: – Nyertünk két ponttal, de ehhez szerencse is kellett. Ukrajna jó kosárlabdát játszik, szerintem ott lesz az Európa-bajnokságon. Saját csapatomnál megint normális volt a hozzáállás, ahogy az elmúlt nyolc évben végig. A stábom nem aludt az előző két éjszaka, végig dolgozott, hogy nyerni tudjunk, nekik is nagyon hálás vagyok.

Keller Ákos: – Boldog vagyok, hogy nyertünk, óriási lépést tettünk az Európa-bajnokság felé. Kevés pont esett, nagyon kemény volt mindkét oldalon a védekezés, de talán az a csapat nyert, amely egy nagyon kicsivel keményebben harcolt. Szerencse is kell egy ilyen győzelemhez, a végén beestek fontos dobások, a lényeg, hogy sikerült idegenben győzni!

Ainars Bagatskis: – Nagyon tapasztalt csapattal találkoztunk. A kihagyásaink megbosszulták magukat, a magyarok erősek, agresszívak voltak. Az történt, amire készültünk, semmi meglepetés nem történt. Apróságok döntöttek, ha csak egy kicsit is elkéstünk, már kaptuk is a kosarat. A végén rossz döntéseket hoztunk, ziccereket hagytunk ki, a magyarok viszont betaláltak. Kitartónak kell maradnunk és haladni az utunkon.

Artem Pusztovij: – Köszönöm, a társaknak, hogy a lehető legtöbbet adták ki magukból minden percben. Volt esélyünk nyerni, sajnos nem tudom, mi történt az utolsó percekben, talán még agresszívebbnek kellett volna lenni, a magyaroknak meg beesett néhány nehéz dobás. Még keményebben kell védekeznünk a jövőben, hogy ne szeressenek az ellenfelek játszani velünk

forrás: nso.hu
fotó: fiba.basketball

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus