Kontrollált játékkal lehet esélye a PVSK-nak az Alba elen

Alhaji Mohamed szerint mindenki veszélyes a Pécsnél, a csapatvédekezésen dolgoznak - Antóni Csanád a kontrollált, lassabb, pontos játékban látja a siker receptjét. 

A középszakasz utolsó fordulójában játék nélkül szerezte meg a hatodik kiemelést a PVSK-VEOLIA, a most már hetek óta óriási formában lévő pécsi együttes így az Alba Fehérvárral találkozhat a rájátszás első körében. A címvédő kapott már ki a szezon során Csirke Ferenc együttesétől, igaz, ez most egészen más helyzet - a Kezdő5.hu fehérvári oldalról Alhaji Mohammedet, pécsi részről pedig Antóni Csanádot kérdezte a szériáról.

"A Pécs egy nagyon veszélyes csapat és már a legelejétől rendkívül komolyan kell őket vennünk. Ez már a rájátszás, szóval nagyon kemény meccsekre számítok, de megvan a pályaelőnyünk és egyszerre csak egy meccsel kell foglalkoznunk. Mindenkire ugyanúgy kell figyelnünk náluk, mert mindegyikük veszélyes. A stratégiánkat nem mondhatom el... :) a csapatvédekezésünkön fogunk dolgozni, a többit pedig Istenre bízzuk" - mondta Mohammed.

"Pályahátrányból indulunk, így ha tovább akarunk jutni a következő körbe, akkor egy meccset minimum kell nyerni Feherváron, ami nagyon nem könnyű feladat senki számára. Az Albát nagyon atletikus játékosok alkotják, így ők szerintem a gyors és fizikális kosárlabdát próbálják majd ránk erőltetni. A Lóránt-Hill-Simpson trió a támadó oldalon is hatalmas potenciállal bír. Nekünk mindenképpen le kell lassítani a játékot, hogy minél kevesebb gyorsindítást vihessenek végig. Ennek szerintem az első és legfontosabb lépése, hogy a támadó oldalon ne csináljunk butaságokat, ne legyenek gyors, ki nem kényszerített dobásaink és ne adjuk el a labdákat. Az Alba nagyon jól védi a büntetőterületet, ez ellen meg kell találnunk az adott szituációban a legmegfelelőbb opciót. Tehát egy kontrollált csapatkosárlabdával lehet esélyünk az Alba ellen" - tekintett előre Antóni.

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus