Sabáli szerint az idei Sopront még nem látta így játszani

Dzunics szerint kritikán aluli volt a végén az ASE védekezése, Berényi szerint a büntetők és a lepattanók miatt kapott ki a DEAC, Váradi szerint nehéz volt játszani a Szedeák ellen - nyilatkozatok a vasárnapi NBI/A-s mérkőzésekkel kapcsolatban. 

Alba Fehérvár - Sopron KC 65-87

Jesús Ramírez: Megérdemelten nyert a Sopron, kemény kosárlabdát játszott. Nem tudtuk megvalósítani azt, amit a nemzetközi meccsen, ahol végig kiválóan játszottunk. Itt a rossz kezdésünk eldöntött mindent, hiába próbáltunk visszajönni, de ma nem sikerült semmi.

Sabáli Balázs: Óriási meglepetés ez az eredmény mindkét csapat részéről. Negyven percig koncentráltunk, az idei csapatot még nem láttam így játszani. Mindamellett úgy érzem, hogy az Alba Fehérváron kijött a hosszú szezon fáradsága, de ez nem vesz el semit abból az érdemből, amit a játékosaim ma a pályán teljesítettek. Megemelem a kalapom előttük! A statisztikából is látszik, hogy nem vállaltunk ész nélkül, helyzetig játszottunk, persze ehhez az is kellett, hogy jó százalékkal dobjunk. Ilyen arányban is megérdemelt a győzelmünk.

Tóth Péter: Nagyon rosszul kezdtünk, ami kihatott az egész mérkőzésre, nem azzal az energiával játszottunk támadásban és védekezésben sem, amivel megnyerhettük volna a mérkőzést. Nem dobtunk jól, a vendégek viszont remekül kihasználták a lehetőségeiket. Ennél sokkal több kell a folytatásban.

Supola Zoltán: Az első negyedben remekül kezdtünk, kiválóan védekeztünk, az Alba dobásai nem sültek, az első tíz percben mindössze 10 pontot engedélyeztünk a hazaiaknak. Fontos volt, hogy szépen kipasszoltuk a labdákat, üres ziccereket alakítottunk ki, jó döntéseket hoztunk, jól lassítottuk a hazaiak játékát.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 75-67

Gasper Okorn: Először is nagyon szépen köszönjük a szurkolók bíztatását, akik végig kitartottak mellettünk és buzdították a csapatot. A találkozót remekül kezdtük, agilis védekezés mellé eredményes támadójáték párosult, ezzel megnyugtató előnyre tettünk szert. A második félidőben viszont túlságosan hátradőltünk, elkényelmesedtünk és ez majdnem megbosszulta magát. Hibánkból mindenképpen tanulnunk kell és az utolsó mérkőzésünkön ezeket ki kell javítanunk.

Andeljko Mandic: Jobb volt a Falco, az 1. félidőben energia nélkül játszottunk, sok támadó lepattanót hagytunk az ellenfélnek. Ám a 2. játékrészben jobban jöttünk ki, esély volt arra, hogy szorossá tegyük a meccset. A Falco viszont jobb és rutinosabb csapat, nem tudtuk kiénekelni a szájukból a sajtot. Gratulálok a Falcónak, de a játékosaimra sem lehet panasz. Kicsit szomorú vagyok, hiszen majdnem minden statisztikai adatban jobbat produkáltunk, mint a Falco, mégis az első negyedben eladott 7 labdánk megpecsételte a sorsunk.

Váradi Benedek: Nehéz volt játszani a szegediek ellen, a támadásaink sokszor akadoztak, ezt jól mutatja, hogy mindössze 30 pontot dobtunk a 2. félidőben. A jövő héten szeretnénk nyerni a TF ellen és ezzel bebiztosítani az alapszakaszban a 3. helyet.

Wirth Ádám: Gratulálok a Falcónak, mert megérdemelten nyertek. Az 1. félidőben túl nagy előnyt adtunk nekik, indiszponáltak voltunk, ezt nemcsak a Falco, de más csapatok ellen sem engedhetjük meg magunknak. Aztán próbáltunk változtatni, majd néhány percre még nyílttá is tudtuk tenni a meccset. Megyünk tovább, még nagyon fontos meccseink vannak hátra.

Pécsi VSK-VEOLIA - DEAC 93-89

Csirke Ferenc: A huszonnyolcadik percig kontrolláltuk a mérkőzést, utána padlóra kerültünk Csirics és Pongó faultproblémái miatt, ami nagymértékben kihatott a rotációnkra. A sok közel azonos mutató mellett az billentette a javunkra az eredményt, hogy mi jobban büntetőztünk. Zalaegerszegen mindent megteszünk a győzelemért, de nem biztos, hogy ez elég lesz a felsőházhoz. A mai sikerrel még versenyben vagyunk... Köszönjük a szurkolók támogatását, ma is szenzációs volt hangulat.

Berényi Sándor: Azért kaptunk ki, mert az első félidőben dupla annyi lepattanót szedett a Pécs, mint mi. Innentől óriási energiákat kellett mozgósítanunk, hogy újra meccsben legyünk. Ha nyerni akarunk idegenben, negyven százalék alatt nem lehet büntetőzni.

Demeter Attila: Azt kaptuk, amire számítottunk, a bajnokság egyik legerősebb támadócsapata ellen játszottunk. Ez azon is látszik, hogy 89 pontot kaptunk hazai pályán, ami nagyon sok. Ennek ellenére egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, 93 pontot dobtunk, ami azt jelenti, hogy mi is nagyon eredményesen támadtunk. Ma nem a védekezésünkkel nyertünk, hanem a jó támadójátékunkkal.

Omenaka Godwin Ekene: Rengeteg támadólepattanót engedélyeztünk a hazaiaknak, akik ezt kihasználva uralták a mérkőzést. Az utolsó negyedben felzárkóztunk és nyerési esélyünk is volt, de nem sikerült átvennünk a vezetést.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 83-80

Forray Gábor: Úgy néz ki, hogy ragaszkodunk a hagyományokhoz, az ellenfél elmegy mi pedig fordítunk a végére. Paks jól játszott, szaladtunk utánuk, tetemes előnyt alakítottak ki többször, de a csapatom tartása miatt ismét büszke vagyok, nem először vert helyzetből álltunk fel. Ruják és Wittman showt láttunk a végjátékban. Gratulálok Ruják Andrásnak, elképesztő dobóformája volt. Az ilyen egy labdás meccskeben nagy szerepe van a szerencsének is. Büszke vagyok a fiúkra, mély gödörből álltunk fel. A kosárlabdát nem lehet hiba nélkül lejátszani, nekünk is sok védekezési hibánk volt, de ha ez a két csapat mindig így játszana, akkor nem azért izgulnánk, hogy ki jut középházba. Most koncentrálunk a Kaposvárra, sok sikert a Paksnak, köszönöm mindkét oldal szurkolóinak a buzdítást.

Branislav Dzunic: Gratulálok Kecskemétnek a végjátékban jobbak voltak. Viszonylag jól játszottunk, de a végjátékot elrontottuk, védekezés nélkül nem lehet megnyerni, az utolsó pár percben kritikán aluli volt a védekezésünk.

Milos Dimic: Gratulálok a Paksnak nagyon nehéz mérkőzés volt. Nyerni szeretnénk a Kaposvár ellen.

Ruják András: Hullámzóan játszottunk az egész mérkőzésen, mindig elléptünk, de a kritikus pillanatokban nem tudtuk leszakítani a Kecskemétet. Évek óta csinálja ezt a Kecskemét, hogy tíz pontról mindig visszajöttek. Nagyon jól dobtak, Krisztián megint elővett egy olyat, ami hihetetlen, most nem háttal, hanem egy lábról dobta el a labdát. Ezt a meccset sokkal korábban le kellett volna zárnunk.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus