Sitku Márton: Most már (be)mennek a büntetők

Sitku már harmadik szezonját tölti a Sopron csapatánál.

Sopron KC készített interjút kosárlabdázójával Sitku Mártonnal:

Valahol, részben az egészen kiváló, 95%-os (21/22) büntetőzésünknek is köszönhettük szegedi győzelmünket. Ebből fiatal játékosunk, a csapatunknál immáron a 3. szezonját töltő Sitku Marci is kivette a részét 4/4-gyel. Vele beszélgettünk – többek között a büntetőkről is.

– Kívülről figyelve a csapat mérkőzéseit, úgy tűnik folyamatos, töretlen a fejlődésed. Te is így érzed?

– Igen! Szerintem a tavalyi szezonban nagyot léptem előre. Voltak mérkőzések amikor sokat játszottam, gyakran voltam a kezdő ötös tagja, és úgy éreztem, voltak mérkőzések, amelyeken tényleg a csapat hasznára lehettem. Idén szeretnék egyrészt még előrébb lépni, többet nyújtani, másrészt pedig – és valahol ez is az előrelépés része – kiegyensúlyozottabbá, stabilabbá tenni a játékomat.

– Most viszont ezt többnyire a padról kell megtenned, hiszen Vincent kezd…

– Nincs ezzel semmi gond, ő is egy dolgos, edzeni szerető srác, próbáljuk egymást is “húzni” és segíteni. Remélem, ebből a csapat is profitál.

– Szegeden négyből négy büntetőt értékesítettél, biztos kézzel. Az előző évadban viszont volt egy meccs…

– Ne is folytasd, sejtem miről akarsz kérdezni, az Alba elleni első rájátszás meccsről, amikor a végén kihagytam a büntetőket. Az önmagában amellett, hogy ezzel elúszott a győzelem, nekem azért volt bosszantó, mert akkor egyébként jól ment a játék, addig talán az egyik legjobb soproni meccsem volt, de ezzel gyakorlatilag lenulláztam. NB I-es mérkőzésen először voltam ilyen helyzetben. Azóta nagyon nagy hangsúlyt fektetek a büntetőkre, külön is sokat gyakorlom.

– Az általad említett meccs után, milyenek voltak a reakciók?

– A körülményekhez képest nagyon jók, a társak, a szurkolók is próbáltak vigasztalni, biztos vagyok benne, hogy senki nem haragudott rám, én viszont nagyon mérges voltam magamra.

– Szerencsére, úgy tűnik teljesen túltetted magad rajta. Hogy látod az idei csapat esélyeit, összehasonlítva a tavalyi csapattal. Az előző évadban ugye volt egy gyenge kezdés, majd jött egy szédületes menetelést…

– Az előző szezonban az a tizenhárom győzelmes sorozat óriási volt, szerintem világszinten ritkaságszámba megy egy ilyen. Akkor tényleg minden összejött, mindig volt több jó egyéni teljesítmény, egyszer-kétszer szerencsénk is volt. Most kicserélődött a teljes légiós sor, és a magyar állományban is elég jelentős volt a mozgás. Más egyéniségek, karakterek alkotják most a csapatot, mint az előző szezonban, a játék is más. Ugyanakkor, amit nagyon fontosnak tartok, hogy most is egy igen jó szellemiségű, mentalátású társaság állt össze. Úgy érzem, a szerepléssel sincs különösebb gond, kikaptunk két top csapattól, a Falcótól és a Szolnoktól, valamint a ZTE-től, tehát az első négy helyezettből háromtól, ugyanakkor akiket reálisan volt esélyünk legyőzni, őket megvertük, ráadásul kétszer idegenben sikerült nyernünk. Jó úton haladunk, de azért van még munka bőven.  Azon dolgozunk keményen nap, mint nap, hogy igazán azt tudjuk játszani ami bennünk van, mert képességek tekintetében szerintem ez is egy jó kis társaság.

 

Fotók, slide: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus