Zollner: Remélem, hogy többször nem találkozunk a Péccsel

Forray: megyünk tovább, tízkor edzés! - Ramirez szerint sokkal jobbá kell válnia az Albának - Csirke büszke a csapatára.

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár 94-79

Forray Gábor: Gratulálok a csapatomnak és ismét köszönöm a fergeteges hangulatot a szurkolóinknak! Az Alba Fehérvárnak is jár a dicséret, az első félidőben 70 százalékkal dobták a triplákat. Az első félidőben is mindig ott voltunk, ahol kellett védekezésben, csak az agresszivitás, mindig egy pár centi hiányzott, az Alba ezt ki is használta. Az első félidőben 50 pontot dobtunk, de mégsem voltam megelégedve a támadójátékunkkal, nem volt elég gyors. A második félidőben változtattunk, agresszívebb lett a védekezésünk, és kollektíven támadtunk, gyorsabban járattuk a labdát. Ennek eredményeképpen feljavult a dobószázalékunk, mivel sok üres dobási lehetőségünk alakult ki. Kijjebb szorítottuk az Albát, nem tudta a saját ritmusát játszani, nyomást tettünk rájuk, hogy önzők legyenek, egyéni dobásokat vállaljanak és nem mentünk bele a rohanásba, ami nekünk nem fekszik, nem mínusz 10-15-ről kellett visszajönnünk most, mint ahogy eddig sokszor, hanem most egálról. A Kecskemét egy jó dobószázalékú csapat, ezt tudtuk már korábban is, de most végre kiszakadt a zsák, így lett ennyire fölényes a győzelem. Eddig mindig izgalmas meccseket játszottunk, most nem gondoltam, hogy ilyen könnyen nyerünk. Megyünk tovább holnap 10-kor edzés.

Jesus Ramirez: Gratulálok a kecskeméti csapatnak és az edzőnek és is nagyszerű játék volt. A védekezésben ejtett hibáinkat azonnal megbüntették, és valami elképesztő százalékkal dobtak. Hogyha megnézzük a statisztikát mind a két csapat jó százalékkal dobott. A csapatomnak sokkal agresszívabban, energikusabban kellett volna játszania, ennél sokkal jobbnak kell lenünk a jövőben.

Plézer Gábor: Amit a meccs előtt elterveztünk védekezésben, támadásban tökéletesen valósítottuk meg. Végig fegyelmezettek maradtunk, ennek köszönhető szerintem az, hogy ilyen simán nyertünk. Nagyon köszönöm a lehetséget a végén az edzőmnek.

Rodney Bullock: Első félidőben jól játszottunk, a második félidőben már nem ment olyan jól. Sok üres hárompontos dobási lehetőséget hagytunk a Kecskemétnek.

Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA 86-77

Matthias Zollner: Először is köszönöm. Másodjára pedig remélem, hogy nem fogunk többször találkozni a jövőben, mert nagyon jól mérkőzést játszottak és nagyon kemény csapatuk van. A csapatuk nagyon jól fel volt készítve és nagy erőfeszítésekre kényszerített minket. A mérkőzés előtt tudtuk, hogy a rotációjuk szűk és nehéz lesz számukra ebben a tempóban játszani a mérkőzés során végig. De nagyon jól megoldották ezt a helyzetet. Jó védekezéssel és különösen nagyszerű lepattanózással. Nekünk csak 5 támadólepattanónk volt. Ez nagyon rossz a mi csapatunknak és nem azért, mert rosszul játszottunk, de az ellenfél nagyszerű kizárásai és lepattanózása miatt. Úgy gondolom, hogy eléggé fáradtak vagyunk, legfőképpen a mérkőzés végére voltunk azok. Nagyon keményen dolgoztunk egész héten és múlt hét és a mai nap is kimerítő volt. Remélem, hogy ez a sok munka segíteni fog nekünk a jövőben.

Csirke Ferenc: Gratulálok a Körmendnek először is. Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertek. A mérkőzésről annyit, hogy nem értem sokszor, hogy miért nem játszunk minden mérkőzésen, főleg idegenben így. Ilyen harcossággal és elánnal. Ilyen védekezéssel nem találkozunk sehol, ilyen agresszív védekezés sehol sincs. Ez ellen az agresszív védekezés ellen is ott tudtunk lenni. Másfél perccel a vége előtt 6 pont hátránynál is mi támadtunk. A vereség ellenére büszke vagyok a fiúkra, mert mindent megtettek, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. 5 támadólepattanón tartottuk a Körmendet, ami nagy szó az előző mérkőzésekhez képest. Több lepattanót szedtünk, több asszisztunk volt. Azt tudom mondani, hogy nüanszokon múlt. Egy kicsit a hárompontos dobásaink százaléka gyenge volt ahhoz, hogy idegenben tudjunk egy mérkőzést nyerni. Még egyszer gratulálok a Körmendnek, sok sikert nekik a továbbiakban. Remélem, hogy tudunk még velük két mérkőzést játszani az idén minimum. Ez azt jelenti, hogy egy helyen leszünk a középszakaszban.

Xavier Thames: Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. A Pécs egy nagyon jó csapat. A harmadik negyedben megtorpantunk és vissza és ők kihasználták ezt néhány jó dobással. De a végén felül tudtunk kerekedni és megnyerni a mérkőzést.

Horti Bálint: Gratulálok a Körmendnek. Keményen dolgoztunk és egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Volt egál a mérkőzés és a végére kinyílt egy kicsit az olló és 9 ponttal kaptunk ki. Ez is nagy szó, hogy Körmenden 9 ponton belül tudtunk maradni. Gratulálunk a szurkolóinknak, egész meccsen végig buzdítottak minket és sajnos ma este a csapat ennyire volt képes, hogy megmutattuk, hogy tudunk küzdeni és hajtani és ezzel nagyon sok mindent el tudunk érni.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus