A BKG Príma magabiztos játékkal győzött Nagykőrösön

A szigetszentmiklósiak elrontották Kovács Sándor vezetőedző debütálását. 

Piros-csoport

Nagykőrösi Sólymok KE – BKG Príma Akadémia 73-84

A Nagykőrös kiemelkedő teljesítményei: Fehér Péter (24 pont, 3/4 tripla, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 5 kiharcolt fault, 28 VAL), Lakosa Ákos (14 pont, 7 lepattanó, 7 eladott labda, 14 VAL), Mácsai Károly (7 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 14 VAL).

A BKG kiemelkedő teljesítményei: Nagy Botond (30 pont, 11 gólpassz, 7 kiharcolt fault, 3 szerzett labda, 7 eladott labda, 32 VAL), Nick Allen (16 pont, 7/10 mezőnyből, 8 lepattanó, 2 blokk, 23 VAL), Nagy Benedek (7 pont, 9 gólpassz, 19 VAL), Buzás Bence (12 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 16 VAL), Halász Ákos (11 pont).

A felnőtt edzősködéstől visszavonult Lakosa Zsolt helyét eddigi segítője, Kovács Sándor vette át Nagykőrösön, és elsőre nehéz feladatot is kapott az egyik bajnokesélyes, ráadásul villámgyors játékot játszó BKG ellen - amit tetézett, hogy pár perc alatt a csapat első hét pontjából ötöt vállaló Molnár Miklós és Mester Márk is két faultot szedett össze, le kellett ülniük. A megboruló rotációt ki is használták a szigetszentmiklósiak, az addigi egál körüli állásból szépen lassan elkezdtek ellépni – a Nagy-testvérek, Buzás Bence és Nick Allen is megrázta magát ebben az időszakban, de Zsihla Zsombor és Halász Ákos is villant. A második negyedben úgy tűnt, hogy Timkó Norbert és Mester Márk révén fel tud pörögni a Nagykőrös, és bár előbb Mester a harmadik, majd Timkó a második hibája mellett vonult pihenőre, a fáklyát Mácsai Károly és Lakosa Ákos kapta fel – 29-29-nél kiegyenlítettek. A vezetést viszont nem sikerült átvenni, Nagy Botond két triplája és egy büntetője, illetve Allen duplája egy 9-0-s vendégsorozatot hozott, majd egy Fehér Péter-dupla után egy újabb Nagy-show és 9-0-s futás következett – a nagyszünetben 38-50-re vezetett a BKG. 

Fordulás után Mácsai hármasa jelentett némi reménysugarat, jól is védekezett a Nagykőrös, de Nagy Benedek, majd Buzás is megtalálta a dobókezét, a 25. percben pedig már 17 pont volt közte. A hazaiak Molnár Bence és Lakosa pontjaival kapaszkodtak, de a túloldalon a padról beszálló Halász Ákos könyörtelenül kihasználta a hibákat és visszaállította a tekintélyes differenciát. A negyedik negyed elején már nem adott esélyt a BKG, Nagy Botond és Halász felváltva szerezte a kosarakat, 55-74-nél érezhető volt, hogy eldőlt a mérkőzés. A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy Fehér Péter vezérletével itt sem adták fel, többször is feljöttek 11-12 pont környékére, de a rutinos Szigetszentmiklós ennél közelebb már nem engedte ellenfelét. 

Teljes statisztika és edzői nyilatkozatok

A B-csoport első fordulójának korábbi összecsapásairól itt, illetve itt olvashattok. 

 

fotó: hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus