Az Újpestet tartja fő ellenfélnek a feljutást célzó Cegléd új edzője

Tóth Tamás vezette fel a szezont. 

Vásárhelyről igazolt Ceglédre Tóth Tamás, aki most az eddigi rivális csapat vezetőedzőjeként küzd majd az NBI/B Zöld csoportból való feljutásért. A szakember a csapat közösségi oldalán tekintett a szezon elé:

"Nem szeretnék nagyon előre rohanni az időben, hiszen messze is van a szezon vége és a tavalyi végeredmény is mutatja, hogy bizony születhetnek meglepetések, így inkább lépésről lépésre szeretnék fejlődni a csapatommal. Álszent lennék, ha nem mondanám ki, hogy bajnokságot nyerni jöttem Ceglédre, de ehhez lesz még minimum 3-4 csapatnak komoly szava. Szeretném,ha végre nézők előtt lennének a derbik és a betegségek, sérülések kerüljék el az ellenfeleinket is,minket is, mert ekkor lenne igazi sportértéke az eredményeknek."

Ami a várható erősségeket illeti:

"Olyan csapatot szeretnék vezetni, amire nehéz lesz az ellenfeleinknek készülni, mert többtényezős támadójátékunk illetve védekezésünk lesz. Taktikailag széles repertoáron képzelem el a jövőt, az alapjait most tesszük még csak le, de pár hónap múlva be fog érni a munka reményeim szerint, talán éppen a rájátszásra. Nem feltétlenül egyénekben gondolkozom, sokkal inkább a csapatmunkában hiszek, mindenkinek bele kell tennie a saját részét a közösbe, hosszútávon csak ez vezethet szerintem komolyabb sikerre."

És hogy mely csapatokat tekinti fő ellenfélnek?

"Egyértelműen az Újpestet mondanám először, bár érdekes, de talán velük az egyik legjobb a viszonyom, régi barátságok fűznek hozzájuk. Nem szabad lebecsülni a többi csapatot sem, mert mindenki veszélyes a hazai pályáján főleg, illetve vannak olyan társaságok is, akikben benne van a napi extra forma, amivel bravúrt tudnak elérni és sajnos nekünk is akadhat gyengébb napunk. Nem szeretek túl sokat másik csapattal foglalkozni, így inkább a saját magunk háza táján kell rendnek lenni, a saját feladatainkkal kell foglalkozni és akkor nem érhet kellemetlen meglepetés minket és a szurkolóinkkal, a támogatóinkkal közösen elérhetjük a kitűzött célunkat, a feljutást!"

fotó: Ceglédi KE

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus