NBI/B - Beharangozó: két meccs a hétvégére

Hepp Kupa fordulót rendeznek a héten, emiatt csak egy halasztott és egy előrehozott mérkőzést játszanak a másodosztályban.

Nyugati csoport

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (10., 1-2) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (3., 2-1) (péntek, 17:00)

Minden siker aranyat ér az idei kiírásban, miután az eddig kiemelkedően magabiztos Oroszlányon kívül nagyon sűrű a csoport mezőnye. A Veszprém két rangadót bukott el a rajt után, Törökbálinton esélyük sem volt, míg az OSE ellen hazai pályán már biztatóbb volt a produkció, de a zárt kapus meccsen is elmaradt a győzelem. A Budafok otthonában aztán Kámán visszatérésével megtört a rossz széria, de csak a vártnál jóval izzasztóbb összecsapáson, így van még dolga bőven Mérész Csaba vezetőedzőnek, ha a bakonyiak ismét az élmezőnyben szeretnék zárni a B csoportot. A TF két siker után szaladt bele hazai környezetben egy kijózanító fiaskóba legutóbb a Győr ellen, kellemetlen stílusuk pedig még a harcedzett veszprémi játékosoknak is okozhat komoly fejtörést. A szurkolók ezúttal már megtekinthetik kedvenceiket a pénteki derbin, ahol számtalan forgatókönyv előfordulhat, ugyanannyi esélyt látok a vendéglátók, mint a fővárosiak sikerére.

Pápai Kosárlabda Club (7., 1-1) – PVSK-Kronosz Kiadó (8., 1-1) (péntek, 18:00)

A Baja ellen meggyőző játékkal zsebelték be első győzelmüket a pápai kosarasok, és az újabb hazai összecsapáson az a produkció elég is lehet a fiatal pécsiekkel szemben, akik idegenben általában gyengébben muzsikálnak, mint saját pályájukon. Pláne ha még Kálmán László is elkapja a fonalat (a szombathelyi legenda legutóbb inkább a kiszolgálásból vette ki a részét), a Keresztes-Majic páros pedig ismét dominál a palánkok alatt, akkor nem sok jóra számíthat a baranyai alakulat.


Fotó: veszpremkosar.hu (fotó24.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus