NBI/B: A Honvéd sem járt sikerrel a BKG otthonában

Lezárta hosszú vereségsorozatát a PVSK, Baján nyert a Nagykőrös, Miskolcon a Salgótarján, 106 pontot szórt az Újpest, újfent győzött a Pápa, sikerrel tért vissza az Óbuda - összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok a hétvégi B csoportos meccsekről.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

MEAFC-Miskolc - Salgótarjáni KSE 83-97 (24-19, 24-37, 17-16, 18-25)

Két extra teljesítményt is láthattunk a Salgótarjánnál, Herendic Dominik 28 pontot, 11/13 jó dobást, 5 lepattanót, 9 gólpasszt és 44 VAL-t tett a közösbe, Sömenek Martin pedig 26 ponttal, 9/11-es mezőnymutatóval és 26 VAL-lal zárta a mérkőzést - mellettük még többen is hozták, amit kellett, így az ő extrájuk elég volt az idegenbeli győzelemhez. A 4-1-es vendégek hosszú kihagyás után tértek vissza a bajnokságba, így még értékesebb a győzelem, ráadásul ahogy Szabó Zoltán is mondta, támadásban parádés dolgokat tudtak művelni - a Miskolcnál Kozák Martin (28 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 42 VAL) játszott nagyot, de védekezésben most nem tudták igazán megállítani ellenfelüket, így sorozatban negyedszer kaptak ki.

A MEAFC legjobb dobói: Kozák M. 28/3, Homoki 15, Kozák B. 14/3
A Salgótarján legjobb dobói: Herendic 28, Sömenek 26/9, Bán 14/6

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok a csapatomnak, hogy egy ilyen nehéz időszak után is nagyon jó meccset tudtunk játszani. Voltak hibaink, főleg védekezésben, de ezt extra támadójátékkal sikerült kompenzálnunk. Nincs még senki megfelelő kondícióban, ami érthető is négy hét kihagyás után, de dolgozunk, hogy minél előbb utolérjük magunkat.

 

Bajai Bácska FKE - Nagykőrösi Sólymok KE 87-92 (30-26, 22-25, 22-20, 13-21)

Szoros meccset nyert meg a Nagykőrös, elsősorban a remek támadójátékának köszönhetően - mindkét együttes elöl nézett ki jól, hátul kevésbé, az utolsó negyedben pedig a Baja már kicsit kifulladt az addigiakhoz képest. A vendégeknél Fehér József (32 pont, 11/20 mezőnyből) és Kovács Soma (23 pont, 10/14 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz) mindenképpen kiemelkedőt nyújtott, de Molnár Miklós (17 pont, 3/4 tripla) is bőven hozzátett - csapatszinten 52%-kal céloztak mezőnyből és 47%-kal tripláztak, ez elég volt a sikerhez. A Bajánál Pongó (23 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) játszott igazán jól, Milos Vukicevic dupla-duplázott és összesen négyen dobtak náluk kétszámjegyűt, de nem voltak olyan pontosak, mint a Nagykőrös, így most belefutottak egy hazai vereségbe - mindkét csapat 50%-os mérleggel várhatja a folytatást. 

A Baja legjobb dobói: Pongó 23/9, Jakab 15/6, Goldring J. 14/3
A Nagykőrös legjobb dobói: Fehér 32/3, Kovács 23/9, Molnár 17/9

Cservék Csaba, Baja: Már a mérkőzés elejétől fogva nem tudtunk megfelelően koncentrálni. A kritikus időszakban sok rossz döntést hoztunk. Védekezésünk messze nem volt olyan aggresszív, mint az előző meccseken. Ennek sajnos a sok kapott pont lett az eredménye. Nagyon hiányzott a lelkes szurkoló táborunk!

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Nagyon örülünk a győzelemnek, értékes skalpot gyűjtöttünk be. Baján nagyon nehéz nyerni, gondolom a hazaiaknak hiányzott a nagyszámú közönségük. Támadásban extrán játszott egy-két játékosunk, de a védekezésünk annyira nem állt össze. A második félidőben ezen sikerült javítani.

 

PVSK-CARGATE - TF-BP 89-84 (27-21, 22-17, 18-24, 22-22)

Előzetesen inkább a TF tűnt esélyesnek, de a komolyabb vereségszéria után éppen most rakott össze egy kiváló meccset a pécsi csapat, amely tulajdonképpen folyamatosan kézben tartotta az összecsapást egy-két kisebb megingást leszámítva. A hazaiak nagyot küzdöttek és pontosan játszottak, Bíró Levente (25 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) remeklése mellett még négyen érték el a tízpontos határt, csapatszinten közel 50%-kal dobtak mezőnyből és 45%-kal tripláztak - ezzel szemben a TF 40% alatt maradt mezőnyből, 30% alatt távolról, sőt, 12 büntetőt is elrontott. Ez most nem fért bele, a pécsiek már az első félidőben tíz pont feletti előnyt építettek fel és bár utána ezen faragni  tudtak a vendégek, illetve a végeredmény elég szoros lett, de összességében Rab Gyula csapata akarata érvényesült, amely ezzel idei második győzelmét aratta. A TF-nél ki kell emelni Timkó Norbert (28 pont, 16 lepattanó, 40 VAL) és Kerkai Ákos (24 pont, 12 lepattanó) dupla-dupláját, illetve Somogyfoki Péter 9 pontos, 11 gólpasszos estéjét, de ez most nem volt elég a sikerhez.

A PVSK legjobb dobói: Bíró L. 25/3, Carev 17/6, Rátvay 12
A TF legjobb dobói: Timkó 28, Kerkai 24/6, Kutrovich 14/6

Rab Gyula, PVSK: Gratulálok a játékosaimnak. Nagyon sok energiát tettek bele a meccsbe, ez meg is hozta a sikert. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, és majdnem végig vezettünk. Voltak szerkezeti problémáink néha, de ezt lelkesedéssel és jó játékkal pótolni tudták a fiúk. Megérdemelten nyertünk!

Beák Gábor, TF: Sajnos ismét egy meglepő vereséget szenvedtünk. Gratulálok a pécsi csapatnak, nagyon jól küzdöttek, hajtottak. Nálunk problémának tartom, hogy nagyon sok büntetőt kihagytunk, ezt a csapat ma nem bírta el. Ráadásul döntő többségében a mérkőzés elején, ennek volt köszönhető a házigazdák stabil előnye. Ezt a folytatásban már nem tudtuk ledolgozni, sajnos már későn kezdtünk el hajrázni.

 

BKG Príma Akadémia - Budapesti Honvéd SE 90-77 (19-12, 21-21, 19-19, 31-25)

Egy fokkal pontosabb volt, így igazából végig vezetett ezen a rangadón a BKG, a hazaiak határozottabban játszottak, bedobálták, amit kellett, megcsinálták, amit kellett - elöl-hátul jó teljesítményt nyújtottak, így a hét ponttal megnyert első negyed után próbálták menedzselni a helyzetet. A Honvéd is kapart, de Puskás Artúr csapata ezúttal pocsékul dobott kintről (3/27), büntetőből is csak 8/14-et dobott be, ráadásul eladott 18 labdát, ezek a hibák egy ilyen mérkőzésen nem férhettek bele - ezzel együtt az utolsó negyedig látótávolságon belül voltak, csak a végén lett nagyobb a különbség, de ezúttal túl sokat hibáztak ahhoz, hogy ennél több jusson nekik. A BKG így 8-2-vel a negyedik, míg a Honvéd 3-4-gyel a kilencedik helyen áll a bajnokságban.

A BKG legjobb dobói: Radoncic 23, Nagy Bo. Á. 22/3, Buzás 14/6, Armaghani 14
A Honvéd legjobb dobói: Pintér 22/6, Stefán 10, Kopácsi 9

Dr. Nagy Ágoston, BKG: Férfias küzdelem volt, mert mind a két csapat akart védekezni. Ezért nagy dolognak tartom, hogy sikerült a dobott és a kapott átlagunkat hozni. Sajnos a Honvéd legnagyobb fegyverét nem sikerült megállítani, csak lecsökkenteni. Jelenleg előrébb tartunk, ezért szerettünk volna negyedenként 4-5 ponttal nyerni. Ez összességében nem sikerült, de ma este belefért.

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a BKG csapatának, megérdemelten nyertek. Sajnos ezen a meccsen minden idei démonunk egyszerre kísértett. 18 eladott labdával, 3/27-es triplázással és 57%-os büntetőzéssel képtelenség legyőzni a bajnokság harmadik helyen álló csapatát. Hiába nyerünk lepattanó és gólpassz összevetést, ezt a játékot pontra játsszák és mi nem tudtunk üres helyzetekből betalálni. Mondhatnám a "végső különbség túlzó, ennyi nem volt a két csapat között" sportközhelyet, de igazaból a vereség az vereség, bármennyi is legyen a végeredmény. Megpróbáltunk védekezésváltással, alacsony szerkezettel és az utolsó két percben gyors dobás-fault taktikával fordítani, de a fent említett okok miatt ez sem sikerült. Ez ma egy ilyen nap volt, le kell vonnunk a tanulságokat, tanulni belőlük és dolgozni tovább. Kőkemény december vár ránk, kesergésre nincs időnk.

 

Zöld csoport

SMAFC - Conoil Motax KC Pápa 59-80 (16-20, 15-23, 15-21, 13-16)

Folytatta jó szériáját a Pápa, a múlt heti kettős győzelem után a SMAFC otthonában sem hibázott Kálmán László együttese, így sorozatban öt sikerrel, 6-2-es mérleggel "tört be" az élcsapatok közé - jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán. Ez a meccs viszonylag egyértelmű volt, a SMAFC becsülettel küzdött, ráadásul kezdenek visszatérni a hiányzók, de most még a jó formában lévő vendégek ellen ez nem volt elég - talán a következő hetekben elindulhatnak felfelé. Ami a Pápát illeti, ki kell emelnünk a 23 pontos Sonyák Bélát és még nála is nagyobbat játszott Murai Gábor, aki egyrészt 20 pontját 6/10-es mezőnymutatóval és 8/8 büntetővel szerezte, másrészt lekapott 13 lepattanót, kiosztott 5 gólpasszt és ellopott 8 (!) labdát - 49 VAL-lal zárta a meccset.

A SMAFC legjobb dobói: Kovács B. 14, Bakk 11/3, Márkus 10/6
A Pápa legjobb dobói: Sonyák 23/12, Murai 20, Hódi 12/3

Meszlényi Róbert, SMAFC: Nehéz mérkőzés elött álltunk. A Pápa nagyon jó erőkből, rutinos, A csoportot megjárt játékosokból álló gárda. Nagyon sok győzelmük van, sajnos nekünk nincs még! Viszont egy jó hír van, hogy a két betegünk visszatért és elkezdett edzeni! Nyilván kell türelem, hogy beépítsük Őket, hogy fizikailag visszatérjenek. Reméljük, hogy 2-3 hét múlva sokkal egységesebbek leszünk. Igazából nekünk most kezdődött a bajnokság és nagyon reméljük, hogy több sérülés, betegség nem lesz. Azokat a csapatokat, akik a mi szintünk, most már majd le fogjuk tudni győzni!

Kálmán László, Pápa: Az első félidőben egy nagyon harcos és egy nagyon jó szellemű Sopront kaptunk, akik nagyon jól játszottak. Azt gondolom, hogy a két irányító visszatértével teljesen normális fazonja volt a játékuknak. Aztán amikor egy kicsit ritmusba jöttünk és át tudtuk venni az irányítást és mindenki a csapat alá dolgozott, akkor voltak extra teljesítmények. Azt gondolom, hogy a második félidőben tartottuk az eredményt, egy kicsit rá is tettünk. Mindenkinek tudtam lehetőséget adni! Elégedett vagyok a srácokkal. Készülünk a következő mérkőzésre! A Sopronnak pedig sok sikert kívánok a bent maradáshoz.

 

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Újpest-MT 77-106 (23-30, 14-26, 23-29, 17-21)

Nagyon magabiztos volt ezen a meccsen az Újpest, az első negyedben még többé-kevésbé tartotta magát a Győr, de a második játékrésztől kezdve egyértelmű volt a vendégek fölénye. Az újpestiek végül 50% feletti mezőnymutatóval zártak és 46-26-ra nyerték a lepattanózást úgy, hogy 17 támadót húztak le - abszolút domináltak idegenben is. Egyénileg a padról 23 ponttal, 5/10 triplával és 6 labdaszerzéssel beszálló Csaba Györgyöt kell leginkább kiemelnünk, de Kelemen Balázs és Varga Balázs is 18-18 pontot szerzett, ráadásul bemutatkozott Tomiszlav Ivosev: a szerb játékos 6/15-öt dobott mezőnyből 12 pontért, de volt 11 lepattanója és 5 gólpassza is első Zöld csoportos meccsén. 

A Győr legjobb dobói: Földesi 15/6, Horváth Á. 13/6, Geiger 11, Berneczei 11
Az Újpest legjobb dobói: Csaba 23/15, Kelemen 18/6, Varga B. 18

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Gratulálok az Újpest csapatának, gratulálok Csaba Gyurinak a jó teljesítményéhez, örülök, hogy az elmúlt években hozzájárultunk a fejlődéséhez. Sajnos sok mindent megpróbáltunk a mérkőzésen, de az Újpest a mai napon sokkal jobban teljesített. Gratulálok Jakab Daninak, a második felnőtt mérkőzésén nyújtott jó teljesítményéhez. Az, hogy a dobásaink így sikerültek, benne van, majd a következőn javítunk. Hajrá Újpest, hajrá kosárlabda!

Surmann Gábor, Újpest: A mérkőzés előtt közvetlenül kis újratervezést kellett végrehajtanom, mert az irányítónk nem léphetett pályára. Az első negyedben “All star” mérkőzést láthattak a jelenlévők, de a második negyedben már szigorítottunk a védekezésünkön, és magabiztos előnnyel vonultunk nagyszünetre. A második félidőben egy felszabadult, és igencsak tetszetős kosárlabdát mutattunk be, és azt gondolom hogy megérdemelt győzelmet arattunk. Örülök hogy a fiataljaink sok időt tölthettek a pályán, és külön örülök az újdonsült játékosunk, Ivosev debütálásának. Gratulálok a csapatomnak, a győriek maródi játékosainak pedig mielőbbi visszatérést kívánok.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Óbudai Kaszások KA 60-80 (14-18, 25-21, 10-22, 11-19)

Másfél hónapos szünet után tért vissza a bajnoki szerepléshez az Óbuda, amely jelenleg a mezőny egyetlen veretlen csapata és ezt ezen a meccset is meg tudta tartani. A hazaiaknál ezúttal sem volt még ott Szendrey Zsombor vezetőedző, továbbra is rövid volt az érdemi rotáció, ráadásul Pöstényi két perc játék után megsérült, ő is kidőlt - ezzel együtt mindent megtettek és kőkemény csatára késztették az Óbudát. A vendégeknél Rosemond (23 pont, 8/14 mezőnyből, 30 VAL) megbízhatóan játszott és húzta övéit, akik ugyan fizikálisan még nem álltak a helyzet magaslatán, de a harmadik negyedben sikerült egy olyan előnyt felépíteniük, amit már nem rontottak el - ráadásul Drahos kipontozódása után már végképp nem volt annyi plusz a Tiszaújvárosban, hogy vissza tudjon jönni, így a vége húszpontos különbség lett. A vendégek 4-0-s mérleggel vezetik a tabellát.

A Tiszaújváros legjobb dobói: Drahos 15/3, Kovács Z. 11, Lajsz 10, Szabó N. 10/3
Az Óbuda legjobb dobói: Rosemond 23/6, Vámos 16/9, Bencsik 15/3

Magyar László, Tiszaújváros: Gratulálok a Kaszások csapatának, nem véletlenül vezetik a tabellát. Ma is bebizonyították, hogy nagyon jó erőkből álló gárdát alkotnak. Úgy érzem, hogy három negyeden keresztül, amíg Drahos Gabi ki nem pontozódott, méltó ellenfeleik voltunk. Nagyon sajnálom Pöstényi Zoli sérülését, ezúton is jobbulást kívánok neki! A srácok minden tőlük telhetőt megtettek úgy, hogy igazi vezetőedzőjük nélkül kellett pályára lépniük, de bízom benne, hogy a következő mérkőzésre már ismét Szendrey Zsombor kollégám készítheti fel őket. Én tehát gratulálok játékosainknak, hiszen – ahogy említettem – mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék az ellenfél dolgát. Nagyon rosszul dobtunk ugyanakkor: huszonötből három távolit sikerült bedobnunk, és úgy érzem, ez mindent elárul a mai mérkőzésről.

Armaghani Saeed, Óbuda: Most kezdtünk újra játszani egy másfél hónapos kényszerszünet után. Nem tudtam, hogy mit várhatok a csapattól, hiszen mindössze egy hete tudtuk elkezdeni az edzéseket. Mindez a mérkőzésen is éreztette hatását: a második negyed végéhez közeledve teljesen kifulladt a csapat, elfáradtunk, nem tudtuk megtartani a kiharcolt előnyt. Hála Istennek, a második félidőben újra megszereztük a vezetést, hozzá is tettünk, és a végén – egy látszólag könnyű mérkőzésen, valójában nagyon nehezen – sikerült győzelmet aratnunk. Úgy gondolom, hogy itt minden csapatnak nagyon nehéz nyernie, úgyhogy gratulálok a Tiszaújvárosnak is.

 

Atomerőmű KSE Bonyhád - Vásárhelyi Kosársuli 79-86 (18-17, 23-28, 21-30, 17-11)

Igazi küzdelmes rangadó volt, mindkét csapat óriásit dolgozott ezen az összecsapáson és kitett a parkettre mindent, amit csak tudott - ebből jött ki egy szoros vásárhelyi győzelem. A Bonyhád kerete nyilván továbbra sem ideális, de a záró etapban sikerült ellenfele fölé nőnie a gárdának, addigra kicsit kifulladt az egyébként szenzációsan kosárlabdázó Vásárhely - a vendégek azonban a végén meg tudtak tartani valamennyit az előnyükből, így rendkívül értékes győzelmet arattak. Egyénileg többen is hozzátették, amit kellettek, öten-hatan is jól játszottak a Vásárhelynél, de ugyanez elmondható a Bonyhádról is - a hazaiak viszont a 4-0-s rajtjuk óta így már 0-4-et hoztak, míg a vendégek 6-2-vel ott vannak az élbolyban.

A Bonyhád legjobb dobói: Dorogi 20/3, Tömösváry 15, Gébert 14/3
A Vásárhely legjobb dobói: Molnár B. 20/3, Varga Z. 16/6, Bálint 13

Morgen Frigyes, Bonyhád: Azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk a mai mérkőzésünkkel, de persze jobb lett volna nyerni, ha csak az eredményt tekintenénk fontosnak. Jelen helyzetünkben viszont minden elismerésem a játékosaimé! Végig küzdöttünk, végre igazán fizikálisan igyekeztünk játszani és a védekezésünk is jobban működött, mint az elmúlt fordulókon. A keretünk fordulóról-fordulóra változik, ami nyilván messze van egy ideális helyzettől, de a lényeg, hogy mindenki teszi maximálisan a dolgát és remélhetőleg ha nem is rövid távon, de belátható időn belül ez eredményességet is fog jelenteni ennek a közösségnek!

Tóth Tamás, Vásárhely: Fizikális, kiélezett rangadót vívtunk egy utolsó percig küzdő Bonyhád ellen. Az első három negyedben erőn felül teljesítettünk, szenzációsan játszottunk. A végére picit elfogyott az erőnk, de volt tartása a társaságnak, mindig hozott valaki új impulzust a pályára. Büszke vagyok a csapatomra, mert kitette a szívét a parkettre, óriási meló van ebben a győzelemben! Sok sikert kívánok a bonyhádi csapatnak, nem sok vereségük lesz itthon!

 

Pénzügyőr Sportegyesület - Békési SzSK 64-71 (23-19, 8-14, 14-20, 19-18)

Jól kezdtek a hazaiak, az első negyedben még megvolt az erő, aztán a másodikban átvette az irányítást a Békés és a mindösszesen nyolc pontot szerző Pénzügyőr hátrányba került. A harmadik játékrész is a vendégeké lett, innentől pedig a kezükben volt a meccs, az volt a kérdés, hogy van-e még tűzerő Mihalicsékban ahhoz, hogy egy nagyobb rohammal fordítsanak - erre nemleges választ kaptunk, a záró etapot ugyan megnyerték a hazaiak, de most ennyi volt tőlük a maximum. A vendégeknél a 20 pontos Krsticet ki kell emelnünk, ahogy a 13 pontos, 14 lepattanós Meleg Károlyt is - úgy tudtak nyerni, hogy 50% alatt büntetőztek és mindössze 26%-kal tripláztak, most ez is elég volt a győzelmükhöz.

A Pénzügyőr legjobb dobói: Horváth Cs. 17/3, Mihalics 15/6, Szálas 11/6, Baranyi 11
A Békés legjobb dobói: Krstic 20/9, Meleg 13, Hargitai 12/3

Dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Gratulálunk a Békés csapatának, illetve a saját csapatomnak is, hogy ilyen nehéz helyzetben is megmutatták, hogy komoly tartása van a csapatunknak. Bizunk benne, hogy sérültjeink és betegeink minél hamarabb felépülnek!

Balog Vilmos, Békés: Gratulálok a hazai csapatnak a játékához, nagyon nehéz mérkőzes volt végig, nagy kuzdelmet vívott a két csapat. Szerencsére a második félidőben a védekezésünk feljavult és így tudtunk nyerni. További sikeres szereplést kivánok!

 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus