NBI/B: Az Óbuda lesz a Pápa ellenfele a Zöld csoport döntőjében

Teljesen sima meccsen dőlt el az elődöntő. 

fotó: hunbasket.hu

NBI/B, Zöld csoport, elődöntő, 3. mérkőzés

Óbudai Kaszások KA - Újpest-MT 100-74 (33-16, 20-20, 24-12, 23-26)

Váratlanul sima mérkőzésen dőlt el a  fel- és egyben a továbbjutás sorsa, a legutóbbi újpesti győzelem után ugyanis ezúttal esélyt sem adott ellenfelének az Óbuda. A hazaiak az első negyedtől kezdve domináltak, már azt a játékrészt 17 ponttal nyerték meg, majd a harmadik negyedben még rátettek egy lapáttak és 30 pont körüli fórt építettek fel - ízekre szedték ellenfelüket elöl-hátul. A végén a száz dobott pont is összejött, 56%-kal tüzeltek mezőnyből és 43%-kal tripláztak, egyénileg pedig Varga Dániel (27 pont, 11/14 mezőnyből) és Steve Rosemond (18 pont, 8 gólpassz) is kiemelkedő teljesítményt nyújtott - közben az újpestieknél Ivosev megállt hat pontnál és 1/8-as mezőnymutatónál, Csaba 2, Peringer 5 pontot tett hozzá, minden téren elmaradtak ellenfelükről. A párharc így 2-1-es óbudai sikerrel ért véget, a Zöld csoport döntőjében tehát Saeed Armaghani csapata lesz a Pápa ellenfele, így ez a két csapat kiharcolta a feljutást a Piros csoportba. 

Az Óbuda legjobb dobói: Varga D. 27/6, Rosemond 18/6, Puszta 14/3
Az Újpest legjobb dobói: Horváth Á. 18/12, Horváth K. 11/3, Pollák 11/6

Armaghani Saeed, Óbuda: Azt gondolom, hogy ma óriásit játszott a csapat és bebizonyították, milyen jók is ők valójában. Úgy gondolom, hogy sikerült a kitűzött feladatunkra 100%-osan összpontosítanunk és a védekezéssel megnyerni ezt a mérkőzést. Mindig mondom a játékosaimnak, hogy a jó védekezés szüli a jó támadást és ez ma be is bizonyosodott. Gratulálok az Újpest csapatának is, egész szezonban remekül játszottak, sajnálom, hogy az elődöntőben kellett velük találkoznunk, de ez semmit nem vesz le az érdemeikből, remélem jövőre feljutnak a Piros csoportba és sikerül egy jó csapatot összerakniuk.

Surmann Gábor, Újpest: Mindenek előtt gratulálok a Kaszásoknak és emelem kalapom azon edzői előtt, hisz akármivel próbálkoztunk, ma a játék és az emberi (alázat, akarat, szerénység, tisztelet, bátorság, bajtársiasság stb) tényezők minden szegmensében felülmúltak bennünket, és azt gondolom hogy ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Gratulálok továbbá Sárosi Bulcsúnak is, aki egy nagyon jó és győztes mentalitású csapatot rakott össze többedmagával. Nekem ez a vereség most fáj, vagyis annak a “hogyanja” legfőképpen... gyakorlatilag bátyám és én is simán játszhattunk volna. De ha már így alakult akkor örülök hogy az Óbudai Kaszások egyesület atyjának, Török Feri bácsinak megadatott ez az élmény hogy az általa létrehozott és folyamatosan fejlődő klub eljutott a piros csoportig. Magunk részét nézve...cserben hagyva érzem/érezzük magunkat, ami azért fájó, mert ennek a legkisebb előjele sem volt tapasztalható. Persze ez is a mi csapatunk, a felelősség azonban az enyém, úgy néz ki én hibáztam sajnos be kell ismerjem...én adtam a nevem mindenhez és mindenkihez, az ezzel együtt járó kellemetlen következményeket jogosan hordanom kell. Gratulálok még egyszer ellenfelünknek, mi pedig igyekszünk méltósággal befejezni a szezont. Végezetül köszönöm a stábomnak az áldozatos munkájukat, akik “non stop” ezzel a derbivel foglalkoztak, háttérbe szorítva mindent.

A párharc végeredménye: 2-1 az Óbuda javára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus