NBI/B: Meccsdömping pénteken

A Piros és a Zöld csoportban is ma kezdődik a forduló.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

Csak négy mérkőzést rendeznek a Piros csoport 10. fordulójában, a többit elhalasztották, ebből pedig kettő jut péntekre és kettő vasárnapra. A hétvégét itt a MEAFC - Salgótarján meccs nyitja, ahol a miskolciak sorozatban három vereség után szeretnének otthon javítani, míg az eddig csak négy találkozót lejátszó Salgótarján nyilván egy idegenbeli sikerrel tartaná magát ott az élcsoportban. A két szép győzelmet arató Baja otthon mindenképpen nyerne a Nagykőrössel szemben, amely gárda idegenben egyelőre nyeretlen, úgyhogy bravúr lenne, ha most sikerülne ezt megtörnie, hiszen Pongóék a Honvéd otthonában győztek, majd simán a TF fölé nőttek, úgyhogy tényleg jó formában vannak.

Vasárnap lesz a PVSK - TF, itt az a nagy kérdés, hogy a hazaiak mikor tudnak elindulni felfelé, mert a sorozatban hat vereség során azért sok gonddal szembesültek - a vendégek játszottak egy meccset hét közben, amit meg is nyertek Veszprémben, úgyhogy fáradtabban, de magabiztosabban léphetnek pályára. A BKG - Honvéd pedig igazi rangadó lesz majd két jó csapat között, a Honvéd ugyan "csak" 50%-on áll, de képes lehet többre is és idegenben 2-1-et hozott eddig, míg a BKG a szenzációs szériája után múlt héten közel húsz ponttal kapott ki Nyíregyházán, úgyhogy hazai pályán nyilvánvalóan javítani szeretne - előzetesen ez a meccs igazi csemegének tűnik.

A csoport programja:

MEAFC-Miskolc - Salgótarjáni KSE péntek 17:30
Bajai Bácska FKE - Nagykőrösi Sólymok KE péntek 18:00
PVSK-CARGATE - TF-BP vasárnap 15:00
BKG Príma Akadémia - Budapesti Honvéd SE vasárnap 17:00

Az NKA Pécs - Nyíregyháza, az MTK - MAFC és a Vasas - Veszprém meccseket elhalasztották.

 

Zöld csoport

Igazi meccsdömpinget hoz a pénteki nap a Zöld csoportban, hiszen négy összecsapást is rendeznek ekkor. A forduló a Bonyhád - Vásárhely derbivel indul, ami tulajdonképpen rangadónak számít, de a Vásárhelynek is becsúszott két vereség, mielőtt legutóbb otthon hozta a kötelezőt, a Bonyhád pedig a 4-0-s rajt óta megtorpant és zsinórban háromszor is kikapott - a nagy kérdés, hogy a tolnaiak védekezése képes lesz-e összeállni, mert ezzel komoly gondjaik voltak mostanában. Az Óbuda a mezőny egyetlen veretlen csapata, de több mint egy hónapja nem játszott bajnokit, meglátjuk, hogy ez mennyire zavarja meg az együttest, míg a Tiszaújvárosnál az a kérdés, hogy milyen lesz a keret - nagyon tartalékosak voltak mostanában, de otthon egyébként így is hoztak bravúrgyőzelmet, úgyhogy egyáltalán nem lehet őket leírni. 

A harmadik mérkőzés a Győr - Újpest lesz, ami szintén jónak ígérkezik, mert a tabellán ugyan a vendégek vannak előrébb, de a hazaiak jó formában vannak, sorozatban kettőt nyertek, legutóbb a Bonyhádnak dobtak 100 pontot, míg az Újpestnél azért nem volt teljes a keret - benne lehet akár egy hazai bravúr. Lesz még egy SMAFC - Pápa derbi, ahol a hazaiaktól továbbra is komoly meglepetés lenne egy győzelem, még mindig sújtják őket a problémák, a keretük hiányos, úgyhogy 0-7-tel állnak, míg a Pápa sorozatban négy győzelemmel egészen a negyedik helyig zárkózott. 

Szombaton lesz a Pénzügyőr - Békés, ahol a hazaiak zsinórban négy vereség után szeretnének megkapaszkodni, míg az 5-3-as Békés szeretne felzárkózni az élcsapatokhoz - végül vasárnapra a DEAC U23 - Cegléd meccs van betervezve, ahol a sorozatban hat győzelem után érkező második helyezett mindenképpen esélyesebbnek számít, főleg, hogy a debreceniek egyáltalán nincsenek jó formában.

A csoport programja:

Atomerőmű KSE Bonyhád - Vásárhelyi Kosársuli péntek 18:00
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Óbudai Kaszások KA péntek 18:30
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Újpest-MT péntek 19:00
SMAFC - Conoil Motax KC Pápa péntek 19:00
Pénzügyőr Sportegyesület - Békési SzSK szombat 18:30
DEAC U23 - Ceglédi KE vasárnap 16:00

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus