NBI/B: Szenzációs BKG és Pápa

Kálmán László csapata elvette az első kiemelt Cegléd pályaelőnyét, a BKG 132 pontot dobott a MAFC-nak, a Nyíregyháza magabiztosan, az Óbuda szorosabban nyerte az elődöntő első meccsét. 

fotó: Varga János / BKG Prima Akadémia

NBI/B Piros csoport, elődöntők

BKG Príma Akadémia - MAFC 132-84 (37-21, 36-24, 19-17, 40-22)

Elképesztő meccset játszott a BKG, a hazaiaknak most tényleg minden bejött, vagy talán még annál is több - minden másodpercben ők domináltak, a MAFC pedig nem tudta elkerülni a brutális kiütést. A BKG oldalán Nagy Botond (28 pont, 12 gólpassz, 5/11 tripla) és Nagy Benedek (19 pont, 10 gólpassz, 4/5 tripla) adta az alapot most is, de melléjük többen is felnőttek és végül 62%-os mezőnymutatóval, valamint 63%-kal bevert 15 triplával zárták a találkozót. A MAFC végig csak nyomozta a labdát, a záró etapban pedig még inkább kiütéses lett a hazai siker, úgyhogy lesz miből felállniuk Tóth Péteréknek - persze abban azért biztosak lehetünk, hogy még egyszer nem lesz ekkora különbség, hiszen most egészen elsöprő támadókosárlabdát mutatott be dr. Nagy Ágoston csapata. 

A BKG legjobb dobói: Nagy Bo. 28/15, Nagy S. 13/9, Nagy Be. 19/12
A MAFC legjobb dobói: Csapai 13, Misek 13/6, Polgárdy 12/3

Dr Nagy Ágoston, BKG: Mind a két csapat nagyon jól ismeri a másikat és ennek köszönhetően olyan nagy meglepetések nem történhetnek. Mindig az a kérdés, hogy azok az energiák, azok a taktikák amiket a két csapat magáénak vall és hisz benne hogy működnek. Szerencsére ma nagyon jól működtek a mi részünkről. Mi is jól ismerjük a MAFC-ot, igyekeztünk a hiányosságokra felkészülni, belekergetni őket egy olyan játékba amiben egy kicsit összezavarodnak. Szó szerint erről szólt a mai meccs, ami nem biztos, hogy a következő mérkőzésken is ennyire jól fog sikerülni, de szerintem a két csapat közt van különbség a javunkra. Én ebben hiszek! Egész évben jól teljesítettünk és nem érdemtelenül szereztük meg a 2. helyezést! Annak különösen örülök, hogy 12 játékossal tudtunk játszani és mindenki dobott pontot és nem esett szét a játékunk azért, mert megváltoztattuk a szerkezetet és szokatlan helyzetbe kerültek, hogy a két hátvéd nem volt fent a pályán, hanem próbálták csinálni a feladatukat. Örülök, hogy mindenkinek sikerélménye volt!

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a BKG csapatának a győzelemhez!

 

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Vasas Akadémia 88-72 (28-19, 23-15, 19-17, 18-21)

Itt nem volt akkora különbség, mint a másik mérkőzésen, de a Nyíregyháza győzelme is meglehetősen egyértelműre sikerült. A hazaiak végig kézben tudták tartani az eseményeket, az első negyed parádés támadójátéka után szigorú védekezéssel tördelték szét a Vasas játékát és nem hagyták igazán belendülni ellenfelüket, miközben Ubilla (26 pont, 8 gólpassz, 6/10 tripla) és Tóth Gergely (24 pont, 10/12 mezőnyből) egyénileg is kiemelkedő produkciót nyújtott. A Vasasnak igazából nem volt válasza, a második félidőben sikerült már partiban lenni, de addigra akkora lett a távolság a felek között, hogy érdemi esélyük nem volt a győzelemre Moravcsikéknak.

A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 26/18, Tóth G. 24, Mohácsi 10/6
A Vasas legjobb dobói: Moravcsik 18/9, Radics 13, Medve 13/6

Boris Maljkovic, Nyíregyháza: Szerintem kontrolláltuk az egész meccset. Volt elég időnk felkészülni az elődöntőre, ennek köszönhetjük ezt. De ez még csak 1-0. A következő mérkőzés biztosan más lesz, idegenben fogunk játszani. De mindent megteszünk azért, hogy a Vasasnál is ugyanígy játszunk mint ma és győzelemmel térhessünk haza. Gratulálok a játékosaimnak a mai meccshez való hozzáállásukhoz, mindent úgy csináltak, ahogy megbeszéltük. De ezt a meccset magunk mögött kell hagyni és már most koncentrálni a következő találkozóra.

Faragó Péter, Vasas: Először is gratulálok a hazai csapatnak. Nagyon dominánsan léptek fel már az első mérkőzésen is, hazai pályán. Azt azért úgy érzem, hogy le kell rendezni fejben is a játékvezetőknek, hogy nem egy kisiskolás csapat vagyunk és az, hogy most a végén kihozták 20-20-ra a fault arányt, az már nagyon eldőlt az első félidőben. Ezzel a rendszerrel megyünk tovább a párharc hátralévő mérkőzésein, hogy legyen mihez alkalmazkodnunk. Nem tudom, hogy szerdán ugyanezt, vagy valami teljesen más felfogást fogunk látni. Egyébiránt ami a mi csapatunkat illeti, sajnos közünk nem volt a meccshez, 67 százalékkal közelített a Nyíregy, amihez hozzá sem tudtunk érni. Úgy gondolom, hogy már az első negyedben elszaladt a hajó, még próbálkoztunk utána, de nem tudtunk mit kezdeni ezzel, a reklamálással a saját agresszivitásunk hiányát próbáltuk kompenzálni. Ez így nem mehet. Nyilvánvalóan fel kell ébrednünk a második mérkőzésre, abbahagyni a sírást és el kell kezdeni játszani, mert így nagyon domináns a Nyíregyháza. Megérdemelten nyertek ennyivel, gratulálok Nekik, mi megpróbálunk jobban felkészülni a második meccsre.

 

NBI/B, Zöld csoport, elődöntők

Ceglédi KE - Conoil Motax KC Pápa 81-100 (25-30, 17-27, 14-28, 25-15)

Megtörtént a meglepetés, ugyanis az első kiemelt Cegléd már a párharc első meccsén elvesztette a pályaelőnyt az alacsonyabban rangsorolt, ráadásul idegenben azért kevésbé magabiztos Pápával szemben. Kálmán László csapata a parádés játékkal megnyert negyeddöntő után most még feljebb rakta a lécet, az első negyed után kiemelkedő védekezést mutatott be az együttes és lebontotta a ceglédiek játékát, ehhez pedig ezúttal egy 63%-os dobóteljesítmény (benne 55%-kal bevert 16 tripla) társult - ebből jött ki az, hogy elöl-hátul ők diktáltak és elvitték a győzelmet. Egyénileg többen is nagyszerűen játszottak, talán a 28 ponttal, 7 lepattanóval, 5 gólpasszal és 5/6 triplával záró Sonyák Béla emelhető ki leginkább, mindenesetre szenzációsak voltak a pápaiak - a Cegléd most tompábbnak tűnt, a következő mérkőzésen idegenben pedig pokolian nehéz dolguk lesz Fekete Viktoréknak.

A Cegléd legjobb dobói: Fekete 17/15, Kovács B. 16, Dobbs 12/3
A Pápa legjobb dobói: Sonyák 28/15, Koma 18/3, Hódi 14/12

Honti Viktor, Cegléd: Mai napon az ellenfelünk extra napot fogott ki, amit végig tartani tudott, ezért gratulálok nekik. A következő mérkőzésen mi szeretnénk ezt megcsinálni! Nyerni megyünk Pápára, mindent megteszünk ezért!

Kálmán László, Pápa: Lényegében csak csatát nyertünk, egy nagyon fontos mérkőzést és lehet látni, hogy felszálló ágban vagyunk. Pápa már kosárlázban ég, azt gondolom, hogy meg kell tennünk mindent azért, hogy döntőt játszunk. Megteremtettük magunknak, nagyon élesek voltunk, tudtuk, hogy miért jöttünk, mit akarunk és kit hogy kell levédeni. Támadásban voltak hibák,de egy ilyen meccsen amikor 100 pontot dobunk, belefér.Elégedett vagyok a csapattal, bízom benne, hogy a Pápa hosszú idő után döntőt fog játszani.

 

Óbudai Kaszások KA - Újpest-MT 86-82 (14-20, 25-17, 25-19, 22-26)

Nem tudtak igazán villogni ezen a meccsen az Újpest kulcsemberei, Ivosev, Csaba, Horváth Ákos, vagy Peringer is haloványabb volt a vártnál, egyikük sem tudta a vállára venni csapatát, az egységes Óbuda pedig remek védekezéssel megvédte a pályaelőnyt. Az első negyednem még úgy tűnt, hogy a vendégek akarata érvényesülhet, de aztán sikerült feljebb kapcsolniuk a hazaiaknak, a nagyszünetig fordítottak, majd kicsit meg is lógtak és innentől végig vezettek - a hajrá szoros lett, de az Óbuda jó büntetőzéssel és egy-két kulcsvédekezéssel behúzta a derbit. Náluk Rosemond lett a legjobb dobó 20 ponttal, a túloldalon pedig a fiatal Pollák bombázott be 19 pontot és 5/11 triplát, őt ki is emelte Surmann Gábor. 

Az Óbuda legjobb dobói: Rosemond 20/6, Puszta 19/6, Bencsik 19/6
Az Újpest legjobb dobói: Pollák 19/15, Horváth K. 14/9, Horváth Á. 11/6

Armaghani Saeed, Óbuda: Maximálisan meg vagyok elégedve a csapat hozzáállásával és koncentrációjával, azt mondtam nekik a mérkőzés előtt, hogy abban az esetben van esélyünk ezt a bitang erős csapatot megverni, ha 40 percen keresztül full koncentrációval és full akarattal tudunk a pályán lenni, szerintem ezt teljesítették a fiúk. Nagyon örülök a győzelemnek, 1-0, de ez természetesen nem a vége, megyünk tovább és tudjuk, hogy pokoli erős küzdelem vár még ránk.

Surmann Gábor, Újpest: Gratulálok a Kaszásoknak a győzelemhez... és külön gratulálok “házon belül” a fiatal saját nevelésű Polláknak, aki csapatunk legjobbja tudott lenni egy ilyen komoly jelentőségű mérkőzésen. Büszke vagyok rá, hogy így átérezte a súlyát a derbinek. Ha még valaha szeretnék meccselni, akkor nem nyitnék most “sortűzet”, inkább magamban tartanám a többit ami bennem van. Jövő héten egyenlítünk...

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus