NBI/B: Veszprémi siker a Piros csoport rangadóján

Összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok a B csoport hétvégi mérkőzéseiről. 

fotó: veszpremkosar.hu

Piros csoport

HÜBNER-Nyíregyháza BS - NKA Pécs 92-73 (24-11, 24-17, 20-22, 24-23)

Nem történt meglepetés, a bajnokság legjobb csapatának számító Nyíregyháza egy félidő jó játékkal eldöntötte a küzdelmet - a hazaiak 48-28-ra vezettek a nagyszünetben, elöl-hátul az történt, amit ők akartak. A folytatásban már nyugodtan kiengedhettek, a feljavuló NKA onnantól partiban tudott lenni, de érdemi veszélyt már nem tudott jelenteni ellenfelére - a vendégek győzelmi sorozata véget ért, érvényesült a papírforma. 

A Nyíregyháza legjobb dobói: Tóth G. 22, Kiss B. 16/9, Ubilla 16/3
Az NKA legjobb dobói: Karavdic 21, Kollár 17/3, Lados 15

Siska János, Nyíregyháza: Gratulálok a csapatnak, mert úgy kezdtük el a mérkőzést ahogy megbeszéltük. Jól működött a védekezésünk és támadásban is ponterősek voltunk. Nehéz mérkőzésre számítottunk, talán egy picivel könnyebben nyertünk. Sok sikert kívánok a NKA Pécs csapatának a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Ivica Mavrenski, NKA: Először is gratulálok a Nyíregyházának!Kontrollálták az egész mérkőzést végig mindenben. Nem csináltunk semmi különlegeset. Minden hibánkból előnyt tudtak kovácsolni az elejétől kezdve. Még egyszer gratulálok a Nyíregyházának és sok sikert kívánok Nekik a továbbiakban.

 

Budapesti Honvéd SE - BKG Príma Akadémia 87-72 (25-13, 18-13, 22-27, 22-19)

A nehéz helyzetben lévő BKG ezúttal sem tudta ellensúlyozni a koronavírussal sújtott keret problémáit, a Honvéd pedig ezt érvényesítette is - az első negyedben megalapozta győzelmét Puskás Artúr alakulata és onnantól kézben tartotta az eseményeket. A hazaiak triplái és büntetői ezúttal sem ültek, de mezőnybúl összességében 50%-kal dobtak, 24 gólpasszukra scak 8 eladott labda jutott, ezúttal abszolút rendben volt a játékuk - a BKG-nél remélik, hogy mielőbb ki tudnak egészülni, mert sorozatban harmadszor kaptak ki. 

A Honvéd legjobb dobói: Tóth B. 18/6, Stefán 13, Kovács D. 9/3, Bea 9/3, Szatmári 9/3
A BKG legjobb dobói: Nagy S. 23/12, Armaghani 19/6, Halász 14/3

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a Srácoknak. Külön öröm számunkra, hogy ismét pályán lehetett csapatunk kapitánya, Pintér Dávid. Ezúton is köszönöm Páli Katalin gyógytornászunk áldozatos munkáját. Számunkra egyik győzelem sem értékesebb a másiknál. Természetesen ez a BKG nem a legerősebb, viszont ismét bebizonyitották mennyire szívós ellenfél kényszerűségből kimaradó játekosaik hiányában is. Szeretnék dr. Nagy Ágostonnak és Barna Donátnak mielőbbi felépülést kívánni. Ismét nagyon gyengén büntetőztünk, hadilábon álltunk a triplákkal és kétszámjegyű pontot ajándékoztunk második esélyből. Ezekben előre kell lépnünk a későbbiekben. Végezetül szeretném a mai sikert legkedvesebb jegyzőkönyv vezetőnknek, Mészáros Szonjának ajánlani 20. születésnapja alkalmával.

Nagy Botond Ágoston, BKG: Nüanszokon múlt a siker, tudtuk, hogy mi a fő fegyvere a Honvédnak és erre készültünk is. Az első félidőben ezt egyáltalán nem sikerült megvalósítanunk, viszont a második félidőben szépen elejét tudtuk ennek venni. Ennek az volt az eredménye, hogy harminc pontról visszatudtunk jönni hat-nyolc pontra. Ez komoly fegyvertény a jövőre való tekintettel. Sajnos ez a mérkőzés így alakult, hogyha picit jobb a végjáték és kicsit rutinosabbak vagyunk akkor ez a mérkőzés akár meg is lehetett volna.

 

Nagykőrösi Sólymok KE - Bajai Bácska FKE 122-118 (24-28, 29-33, 24-21, 33-28, 12-8) - hosszabbítás után

Látványos, pontzáporos mérkőzést vívott a két csapat, abszolút nem a védekezések domináltak, viszont mindkét fél kifejezetten jó támadójátékot mutatott be - ment az adok-kapok, nagy volt az iram, de egyébként is extra hatékonysággal céloztak az együttesek. A Nagykőrös 53, a Baja pedig 58%-kal dobott mezőnyből, 40 és 50%-os triplamutatókat hoztak a csapatok, a hazaiak pedig emellé hattal kevesebb labdát adtak el és pontosabban büntetőztek. A nagy pisztolypárbaj során a rendes játékidő végén a Nagykőrös menekült meg, hiszen a 39. percben még nyolc ponttal vezetett a Baja, de elég volt két eladott labda, valamint két nagy tripla a Kőröstől ahhoz, hogy hosszabbítással folytatódjon a parti. Ott aztán két Fehér-duplával és egy Molnár-triplával nyitottak a vendéglátók, az itt kiharcolt előnyt pedig már meg tudták őrizni a végéig - pontosabban egyszer még átmenetileg kiegyenlített a Baja, de az utolsó percben a hazaiak dobásai estek be, ezzel megnyerték a derbit. Egyénileg Fehér Péter (26 pont, 9/18 mezőnyből), Mácsai Károly (18 pont, 17 lepattanó), Lakosa Ákos (26 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), Molnár Miklós (22 pont, 4/6 tripla) és Bartos Bálint (19 pont, 9 lepattanó) is szép számokkal zárt a Nagykőrösnél, míg bajai oldalon Goldring Gergő (34 pont, 13/16 mezőnyből, 6 gólpassz) játszott igazán kiemelkedőt, de Jakab Péter (20 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz), vagy Goldring József (18 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is bőven hozzátette a magáét. 

A Nagykőrös legjobb dobói: Fehér P. 26/6, Lakosa 26, Molnár M. 22/12
A Baja legjobb dobói: Goldring G. 34/6, Jakab 20/6, Goldring J. 18/12

Kovács Sándor, Nagykőrös: Gratulálok a csapatunknak! Megint közbejött egy váratlan dolog, Jenei Gergő derékhúzódás miatt nem tudott pályára lépni, ami nagy gondot jelentett nekünk a rotációban, hiányzott a benti játékban. Készültünk a Bajára, hellyel, közzel meg is oldottuk volna ellenük a játékot, de amire nem számítottunk, olyan játékosok léptek elő főszereplővé, akikre nem készültünk, gondolok itt elsősorban az extra fiataljukra, aki fantasztikusan játszott. Extra dobóteljesítményű Baját sikerült elcsípnünk, de hozzáteszem a védekezés mindkét oldalon katasztrofálisra sikeredett. Egy thriller meccset sikerült ismét megnyernünk, kétszer jöttünk ki a gödörből, ami azt mutatja, hogy hihetetlen akaraterő és tartás van a játékosokban. A lényeg, hogy rossz védekezéssel ugyan, de eggyel túldobtuk őket. Szerencsénk is volt, de aki ennyire akar, annak jár a szerencse! Gratulálok ellenfelünknek is, és sok sikert kívánok nekik a folytatásban! Úgy gondolom ezzel már biztosan bennmaradunk a Piros csoportban.

Cservék Csaba, Baja: Sajnos a végén megint nem tudtunk koncentrálni. Gratulálok az ellenfélnek! Próbálunk odafigyelni és nyerni a következő mérkőzéseken.

 

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Vasas Akadémia 89-74 (21-19, 22-23, 24-23, 22-9)

Az utolsó negyedben nyerte meg a forduló rangadóját a Veszprém, addigra egyszerűen akaratban, intenzitásban, elszántságban a Vasas fölé nőttek a hazaiak - nagyon pörögtek most Futóék, az ő agresszivitásuk pedig a záró etapra sok lett a fővárosiaknak. Azt a tíz percet végül 22-9-re nyerte meg a vendéglátó, amelyben Szabó és Dukics is csak a kispadról érkezett, ráadásul utóbbi végül csak 12 percet tudott játszani - Szabó viszont remekelt (18 pont, 7 gólpassz, 4/6 tripla), Madár András is hozta magát (30 pont 17 dobásból és 17 kiharcolt büntetőből), a végére pedig kifárasztották ellenfelüket. A Vasas igazából 69-67 után fogyott el, ott tudott meglógni a Veszprém tíz ponttal, annyi átütőerő pedig nem volt a vendégekben, hogy vissza tudjanak jönni - ezzel egyelőre nem tudták kihasználni a BKG gondjait és maradt köztük a különbség a tabellán. 

A Veszprém legjobb dobói: Madár 30/12, Szabó P. 18/12, Futó 16
A Vasas legjobb dobói: Medve 16/6, Kelenföldi 13/6, Boros 10/3, Farkas 10/6

Baksa Szabolcs, Veszprém: Négy szempontból volt nagyon fontos ez a mai győzelem a számunkra. Az első, hogy a múltkori kettő, illetve a Vasas elleni nagyarányú vereség után megmutattuk, hogy fel tudunk állni, és bármelyik csapatot meg tudjuk verni a bajnokságban. A második, az Orgona Gergő visszatérése. Dukic kiesésével bukott a rotációs tervem, Geri nem tudott annyit pihenni, mint amennyit szerettem volna, de ezt is megoldottuk. A harmadik, hogy ha minden igaz, akkor ezzel a győzelemmel matematikailag is bent vagyunk a playoffban. Ettől függetlenül ugyanúgy küzdünk tovább. A negyedik pedig egy személyes ok, ma ünnepli édesapám a születésnapját, aki külföldön él, és még soha nem láthatott élőben vezetőedzőként meccselni. Ezt a győzelmet neki ajánlanám.

Faragó Péter, Vasas: Gratulálok a Veszprémnek. Egyszerűen jobban akarták megnyerni ezt a mérkőzést. Mi a második félidőre elfáradtunk, és túl sokat foglalkoztunk a külső tényezőkkel. Leszedték a támadólepattanókat és úgy pörögtek a hazaiak, mintha a bajnokság múlt volna ezen a meccsen. Javulnunk kell. Látszik, hogy jól tudunk vendégként is játszani. Megpróbálunk a Miskolc ellen győzni. Még egyszer gratulálok a Veszprémnek.

 

MAFC - MTK-Elite Basket 98-61 (25-17, 29-12, 20-22, 24-10)

Összességében egyértelmű győzelmet aratott a MAFC, Garai Péter alakulata továbbra is megállíthatatlanul halad előre és sorozatban ötödik győzelmével már a holtversenyes harmadik-ötödik helyen áll a tabellán. Ezúttal az is belefért, hogy Tóth Péter mindössze kilenc percet tudott játszani, Csapai Zsolt 25 ponttal, 9 lepattanóval és 12/19 jó dobással, a Kovács-Polgárdy páros pedig 23 ponttal és 13 gólpasszal segítette csapatát - az első félidőt 25 ponttal nyerte a gárda, onnantól csak a végeredmény volt kérdéses. Az MTK-nál Jakab és Takács is 20 VAL fölé jutott, de csapatként ezúttal nem volt komoly esélyük, készülhetnek a pénteki, TF elleni hazaira. 

A MAFC legjobb dobói: Csapai 25, Lakits 12/6, Polgárdy 12/3
Az MTK legjobb dobói: Jakab 20/3, Takács 18, Farkas 7, Spiriev 7/6

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.

Horváth Balázs, MTK: Először is szeretnék gratulálni a MAFC csapatának. Úgy gondolom, hogy szépen összeálltak és talán az egyik legjobb formában levő csapat most a piros csoportos bajnokságban. Kívánom nekik, hogy elérjék az összes céljukat. Ami a mi csapatunkat illeti, sajnos nem meglepő az eredmény, hiszen a kezdő ötösünkből három meghatározó játékos is hiányzott. Hegedűs Attila, Jilling László és a Láncos Krisztián fiatal posztos játékosunk. Nyilván már realizálódott ebben a bajnokságban az, hogy nekünk a play-outon való jó szereplés lehet a reális célunk. Ezért dolgozunk minden egyes edzésen és mérkőzésen, hogy minél közelebb kerüljünk ahhoz, hogy bent tudjunk maradni ebben a bajnokságban Még egyszer gratulálok a MAFC csapatának.

 

Salgótarjáni KSE - MEAFC-Miskolc 90-78 (24-20, 20-21, 27-16, 19-21)

Jól tartotta magát a Miskolc és nem adta könnyen ezt a győzelmet, de a Salgótarján a harmadik negyedben emelni tudott a tempón és ott kiemelkedő támadójátékkal, gyors kosárlabdával érvényesíteni tudta az akaratát - 14 pont volt közte a záró etap előtt, onnantól már "csak" be kellett osztani ezt a különbséget. A hazaiak 42-27-re nyerték a lepattanózást és 17-7-re a támadópattanózást, ez mindenképpen döntő faktor volt, de a vendégek dolgát az 5/23-as triplamutató sem segítette - egyénileg Boinitzer (26 pont, 8 lepattanó, 5 labdaszerzés), Sömenek (20 pont, 11 lepattanó, 3 gólpassz) és Molnár (17 pont 50%-kal) is kiemelkedőt nyújtott, míg a vendégeknél elsősorban Homoki (25 pont, 8 lepattanó) és Tóth (16 pont, 6/11 mezőnyből, 4 gólpassz) volt elemében. 

A Salgótarján legjobb dobói: Boinitzer 26/12, Sömenek 20, Molnár 17/9
A MEAFC legjobb dobói: Homoki 25/3, Tóth V. 16, Lippai 10

Szabó Zoltán, Salgótarján: Ezzel a győzelemmel sikerült bebiztosítani helyünket a rájátszásban, de a hátralévő meccseken próbáljuk minél jobban pozícionálni magunkat, hogy kedvezőbb helyzetből tudjunk majd nekivágni a folytatásnak. Voltak hibáink, főleg a kettő-kettő védéseknél, de támadásban tudtunk szép dolgokat mutatni és, azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a miskolciaknak a bajnokság hátralévő részében, remélem, elérik a céljaikat.

Szollár Gergő, MEAFC: Gratulálok a Salgótarjánnak, szépen játszottak és sebességben a második félidőben felőröltek minket a hazaiak. Az első húsz percben, azt gondolom, szépen tartottuk magunkat, viszont huszonkét százalékos triplázással és 29-46-os lepattanó-aránnyal sajnos nem lehet meccset nyerni vendégként. Otthon már alakulunk, idegenbeli formánk viszont egyelőre még akadozik, ezen mindenképpen próbálunk majd javítani. Dolgozunk tovább és meglátjuk mi lesz a folytatásban.

 

TF-BP - PVSK-CARGATE 98-63 (28-19, 23-15, 26-13, 21-16)

Megtört a rossz széria, a TF sorozatban hét vereség után tudott újra mérkőzést nyerni, méghozzá magabiztosan, egyértelműen, kérdés nélkük. A hazaiak már az első negyedben meg tudtak lógni és végig stabil, kiegyensúlyozott támadójátékot produkáltak, időnként pedig a védekezésük is kifejezetten jól nézett ki, úgyhogy nem adtak sok esélyt a PVSK-nak. Beák Gábor csapata végül 18 (!) triplát bombázott be, ami parádés teljesítmény, míg a Lewist ezúttal nélkülöző pécsiek igazából semmiben sem tudták felvenni a kesztyűt. 

A TF legjobb dobói: Karosi 17/15, Csík 13/6, Szántó 12/6, Nagy Sz. 12/6, Somogyfoki 12/6
A PVSK legjobb dobói: Carev 17, Heimann 12/6, Meleg 10

Beák Gábor, TF: Átszakadt a gát, ami a múlt heti két mérkőzésünkön még megvolt. Tudtuk, hogy a kemény mérkőzések, amiket játszunk, hasznosak – még ha eredményben nem is mindig, de a fejlődésben feltétlenül. Tovább építjük a jövőt, ezt a fiatal csapatot, és nagyon boldogok vagyunk, hogy ez ma ilyen játékkal párosult. Sajnálom, hogy Kutrovich Bence ilyen hosszú rehabilitáció után újra megsérült.

Rab Gyula, PVSK: Nagyon nehéz volt pozitívumot találni a mai meccsen, mert minden mutatóban felülmúlt a TF minket. Próbáltuk utolsó lehetőségként megragadni az alkalmat, hogy a Play Outot elkerüljük, vagy legalább jobb pozícióból tudjuk kezdeni. Ezt sajnos nem tudtuk megvalósítani, mert enerváltan, kicsit motiválatlanul játszottunk, nem voltunk agresszívak a palánkok alatt. A találkozó előtt a tabellán elfoglalt pozíciója miatt a TF is nagyon nehéz helyzetben volt, nekik is nagyon kellett a győzelem, és ezért mindent meg is tettek.

 

Zöld csoport

Ceglédi KE - DEAC U23 103-66 (35-17, 17-22, 23-19, 28-8)

Tükörsima papírforma - nagyjából így lehet összefoglalni a bajnokság első helyén álló és legrosszabb formában lévő csapatának találkozóját. A Cegléd egy másodpercig sem adott érdemi esélyt ellenfelének, az első negyed 35-17-es eredménye után nem lehetett kérdés, hogy melyik együttes fog nyerni, még akkor sem, ha a következő két játékrészben tartották magukat a debreceni fiatalok - a záró etapban aztán megint jött a henged és ott kiütésesség tették sikerüket Berkicsék. A Cegléd így továbbra is vezeti a tabellát, míg a DEAC már sorozatban 17. vereségét könyvelhette el. 

A Cegléd legjobb dobói: Dobbs 23/3, Fekete 15/6, Csák 11/9, Berkics 11/3
A DEAC U23 legjobb dobói: Balázsi 17/9, Pollák 14/3, Kovács Á. 12

Honti Viktor, Cegléd: Jó kezdés után kicsit visszaesett a hatékonyságunk, de a szünet után újra jó teljesítményt nyújtottunk.

Jesper Gustavsson, DEAC: Egészségesen érkeztünk,de nem olyan védekezéssel, amit elvárhatok a kezdő ötösömtől, de az első negyed végén igazán jól játszottunk, és visszatértünk a játékba, és a második félidőben is jól játszottunk, szembeötlő távolságon belül maradva, de mint sok ilyen mérkőzésen, nem vagyunk elég fizikálisak és / vagy tapasztaltak ahhoz, hogy ilyen játékot tudjunk tartani az egész meccsen.

 

Conoil Motax KC Pápa - SMAFC 83-65 (18-13, 27-9, 12-14, 26-29)

Hozta a kötelező győzelmet a Pápa, az első félidőben összességében magabiztos is volt a gárda, különösen a második negyedben, ahol valósággal átgázolt ellenfelén Kálmán László alakulata. Utána már szorosabb lett a meccs, feljött a SMAFC és javítani tudott a végeredményen, de érdemi veszélyt nem jelentett a vendéglátókra - a pápai 15-6-tal ott vannak a top ötben, pénteken pedig már Bonyhádra utaznak, míg a SMAFC sorozatban harmadszor kapott ki és pénteken az Óbudát látja vendégül. 

A Pápa legjobb dobói: Sonyák 18/6, Koma 16, Hódi 10/6, Erdei 10/6
A SMAFC legjobb dobói: Márkus 19/12, Papp 14/6, Szegedi 14/3

Kálmán László, Pápa: Egy kicsit olyan volt, mintha túl akartunk volna adni ezen a mérkőzésen. Nehéz volt felpörögnünk, mert szerdán játszottunk, de voltak nagyon jó periódusaink. Úgy gondolom, mindenkinek tudtam megfelelő számú felelősséget adni. Többé-kevésbé éltek is vele. Gratulálok, hogy egy ilyen "kötelező" mérkőzést sikerült megnyerni, ezek a legnehezebbek. Úgyhogy örülök, hogy magabiztosan nyertünk, de ez jövőhéten kevés lesz.

Meszlényi Róbert, SMAFC: Jó csapathoz látogattunk. Kicsit tartalékosak vagyunk. Azt gondolom, hogy ebből a meccsből ki tudtuk hozni a legjobbat. Volt egy kis hullámzás az első félidőben. Az ellenfelünk olyan előnyt szerzett amit nem tudtunk ledolgozni, de azt gondolom, hogy a meccset tisztességesen lejátszottuk.

 

Vásárhelyi Kosársuli - Atomerőmű KSE Bonyhád 92-79 (28-15, 23-20, 24-22, 17-22)

A jó kezdés megalapozta a Vásárhely sikerét, az esélyesebb hazaiak a 13 ponttal nyert első negyedre tudták felépíteni a mérkőzés későbbi részét - összességében kézben tartották a találkozót és tulajdonképpen nem forgott különösebb veszélyben a sikerük. A Bonyhád mindent megtett, nem tört meg, igyekezett partiban maradni és a záró etapban sikerült is szépítenie, de a korai hátrányát nem tudta eltüntetni - a magasabb szerkezetük előnyeit nem tudták igazán kamatoztatni, a hátrányai viszont érvényesültek. Az 55%-kal dobó és 27 gólpasszt szétosztó Vásárhely így zsinórban hetedik győzelmét aratta és tartja második helyét a tabellán. 

A Vásárhely legjobb dobói: Varga Á. 24/9, Varga Z. 22/9, Molnár B. 13/6
A Bonyhád legjobb dobói: Dorogi 19, Pajor 18/12, Pupp 10, Kalmár 10

Tóth Tamás, Vásárhely: Küzdelmes, férfias, kemény derbi volt, de végig rendkívül sportszerű. Talán az alapszakasz legnagyobb meglepetése a mi szereplésünk, de véleményem szerint a Bonyhád a rájátszásban tudna robbantani, mert egy kiváló csapat. Fizikálisabb, palánk alatt dominánsabbak a tolnaiak, de sikerült sokszor fogást találnunk rajtuk. Maximális dicséret illeti a játékosaimat, mert óriásit mentek ma is! Jobbulást kívánok Morgen Frigyes kollégámnak és sérültjeinek! Hasznos bajnokin vagyunk túl, értékes győzelmet értünk el, amihez gratulálok a csapatomnak!

Morgen Frigyes, Bonyhád: Gratulálunk a hazai csapatnak a győzelemhez! Sajnos nem tudtunk meglepetést okozni, túl sok könnyű kosarat kaptunk és ebben a szerkezetben nekünk 10-15 lepattanóval többet kellett volna szedni, hogy győzelmi esélyünk legyen. De nekünk nem ezt a meccset kellett volna elsősorban megnyerni!

 

Óbudai Kaszások KA - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 81-72 (24-14, 16-17, 18-17, 23-24)

Az első negyed után egálszerű mérkőzést játszottak a felek, a Tiszaújváros most abszolút stabil tudott maradni és ha kicsit pontosabban dob, akkor akár meglepetést is okozhatott volna - azonban a 36%-os mezőnymutató végül nem fért bele, főleg hogy az Óbuda 55%-kal célzott. A hazaiak az első negyedben kialakított előnyüket menedzselték a végéig és Varga (21 pont, 8 lepattanó, 10 kiharcolt büntető), valamint Vámos (15 pont, 6 gólpassz) játékára építve behúzták a fontos hazai győzelmet, ezzel javítottak a pápai vereséget követően. 

Az Óbuda legjobb dobói: Varga D. 21, Vámos 15/6, Horváth M. 14
A Tiszaújváros legjobb dobói: Molnár B. 17/15, Lajsz 11, Drahos 9/3, Szabó N. 9/3

Armaghani Saeed, Óbuda: Nehéz mérkőzésre számítottam, úgy gondolom, hogy a Tiszaújváros egy jó csapat, jó szerkezettel és jó játékos álománnyal. Nálunk még mindig nehézség a sok sérülés, de tudtuk hozni a kötelezőt, ami a cél is volt ezen a mérkőzésen. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de aztán nagyon összezavarodott a támadásunk, nem is tudtuk visszahozni a mérkőzés eleji formánkat, de a lényeg, hogy sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést.

Szendrei Zsombor, Tiszaújváros: A statisztika alapján úgy tűnik, hogy az első negyedben veszítettük el ezt a mérkőzést. Kicsit talán túlbecsültük az ellenfelünket, ami meg is látszott például a kihagyott dobásainkon, hiszen mezőnyben 11-el többet dobtunk rá, mint az ellenfelünk, idegen pályán, de pontatlanabbak voltunk. Igazából csak ismételni tudom magamat, hogy túlbecsültük őket, de örülök, hogy partiban tudtunk maradni és összességében az utolsó negyedet meg is tudtuk nyerni egy ponttal. Gratulálok a Kaszásoknak és további sok sikert kívánok nekik.

 

Békési SzSK - Pénzügyőr Sportegyesület 89-83 (26-23, 16-16, 22-18, 25-26)

Szoros, kiélezett összecsapást vívtak a csapatok, amelyen végül talán a hazai pálya döntött a Békés javára. Mindkét gárda remekül dobott, támadásban abszolút jó teljesítményt nyújtottak, de a hazaiak egy fokkal talán mégis koncentráltabbnak, pontosabbnak bizonyultal - a záró etapot hétpontos előnnyel kezdhették, majd tíz fölé kúszott a különbség, mielőtt a Pénzügyőr egy nagy rohammal innen még visszajött. Az utolsó percek egylabdás állásnál zajlottak, többször is csak két pont volt a vendégek hátránya, majd a 37. percben kiegyenlítettek 76-76-nál - itt azonban Krstic nagyon fontos triplájával és Hargitai kettesével stabilizálta magát a Békés, majd amikor Horváth hármasával még egyszer egalizált a Pénzügyőr, akkor Meleg dobott clutch kosarat, már nagyon a végén. Erre aztán nem érkezett több válasz, Horváth újabb dobása nem ért célt, majd Balog büntetőivel már labdán kívülre került a Békés és Krstic kettese beállította a végeredményt. 

A Békés legjobb dobói: Balog G. 20, Meleg 20, Krstic 16/12
A Pénzügyőr legjobb dobói: Baranyi 26, Mihalics 17/9, Horváth B. 12/12

 

Újpest-MT - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 104-61 (28-18, 30-16, 25-20, 21-7)

Nem volt kérdés ezen a találkozón, az Újpest nagyon könnyedén érvényesítette a papírformát és látványos, domináns játékot bemutatva hozta a kötelező győzelmet - már nem először és nem is másodszor hozza ezt az arcát a gárda, ilyenkor nem nagyon lehet vele mit kezdeni. A hazaiak már az első félidőben eldöntötték a győzelem sorsát, a nagyszünetben 58-34-re vezettek, majd a folytatásban abszolút kiütésessé tették a sikerüket - egyénileg a 34 pontos, 12 lepattanós, 12/15 jó dobással záró Ivosevet kell kiemelnünk, míg a Győrnek most el kellett fogadnia, hogy ezúttal nincs reális esélye a bravúrra. 

Az Újpest legjobb dobói: Ivosev 34/6, Csaba 12/3, Horváth K. 11/3, Kelemen 11/6
A Győr legjobb dobói: Berneczei 12, Lógár 10, Horváth Á. 9

Surmann Gábor, Újpest: Mindenek előtt gratulálok a csapatomnak, betartva a megbeszélteket magabiztosan hozták le a meccset. Mindkét félnek fontos volt ez az összecsapás, más más célok mellett persze. A mérkőzés egészében nagyot küzdöttünk azzal, hogy megtaláljuk a faulthatárt, ami véleményem szerint nem mindig volt következetes. De nagy dicséret játékosaimnak, hogy igyekeztek ehhez alkalmazkodni. Támadásunk ma is erős volt és kollektív, illetve “hátramenetben” is látszik, hogy folyamatosan fejlődünk, ami biztató a jövőre nézve. Egyedül a lepattanó csata bántó alulmaradása miatt vagyok bosszús. Nagy örömömre szolgált Csaba Gyurit újra a pályán látni, továbbá Horváth Ákost is a csapat közelében tudni már. Így is sok hiányzónk volt, akiket mielőbb várunk vissza. Surmann Peti testvéremnek köszönöm a helyszíni támogatását, a Győrnek pedig egészségben gazdag folytatást kívánok. Extra motiváltan várjuk a jövő hetet, szeretnénk a Hepp Kupához hasonló győzelmet aratni az idei szezon legtiszteletreméltóbb teljesítményét hozó csapata, a már-már erőn felül teljesítő Hódmezővásárhely ellen.

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Egy nagyon jó állományból álló Újpest fogadott ma bennünket. Egy jó kezdés után a mérkőzés folyamán olyan igazságtalan ítéleteket kaptunk, ami a kedvünket is elvette sokszor a kosárlabdától. Azt gondolom, hogy így nsoha és sehol nem fogunk tudni nyerni, ha a hazai csapat ilyen fújást kap. Gratulálok a játékosaimnak, hogy nem adták fel az utolsó pillanatig. Örülök annak, hogy mindenki pályán tudott lenni, de így sosem fogunk sose nyerni.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus