30 éve a Körmend, 26 éve a Szolnok

Ma ünnepli első bajnoki címének 30. évfordulóját az Egis Körmend együttese - tegnap volt 26 éve, hogy a Szolnoki Olaj KK első aranyérmét nyerte.

Az Egis Körmend hivatalos honlapjának, a bckormend.hu megemlékezése:

"Harminc év és egy nap telt el azóta, hogy a körmendi kosárlabda csapat megtörte a sportágban a fővárosi hegemóniát és először lett bajnok. 1987. április 12-e kitörölhetetlen emlék azok számára, akik részesei voltak bármilyen formában a sporttörténeti napnak, de örök dátum azoknak is, akik esetleg még nem is éltek akkor, de érdeklődnek a kosárlabda hazai története iránt, vagy épp szerelmesei a körmendi kosárlabdázásnak. Elképesztő nagy siker volt ez akkor, amihez kellett az addig eltelt 25 év, annak minden szereplője, és persze kellett a csapat, a szakma, a vezetés, no, és kellettek a szurkolók.

Felejthetetlen élmény az a nap! Íme, a főhősök nevei, abc sorrendben:

Bebes István, Érsek István, Fodor Péter, Hódi László, Kardos László, Molnár László, Molnár Tamás, Németh István, Szalay György, Szájer József, Szendrey Sándor, Zsebe Ferenc
Edző: Patonay Imre"

Wolf Ferenc felvétele a mindent eldöntő mérkőzésről:

Érdekesség, hogy a vidéki csapatok annyira megtörték a fővárosi hegemóniát, hogy a következő 5 évből 4 alkalommal vidéki együttes lett a bajnok, háromszor a ZTE, 1991-ben pedig április 11-én a Szolnoki Olaj KK nyerte meg első aranyérmét - ennek tehát tegnap volt a 26. évfordulója.

Foto - Egis Körmend hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus