A 90-es évek 23 leghülyébb nevű NBA játékosa

Bezzeg a 90-es években más volt a játék, sokkal jobb játékosok voltak a ligában - olyan mantra ez, ami rendszeresen előkerül egy-egy NBA fórumon. Ebben nem tisztünk igazságot tenni (talán nem is lehet), két vendégszerzőnk, Gaál András és Kollár Dániel írása sem ezt tűzte ki célul - viszont igazi gyöngyszemekre (is) bukkantak, miközben a 90-es évek csapatképeit nézegették. 

 

Bimbo Coles: Bimboként lett híres Vernell Eufaye Coles, akiről megállapítható, hogy azon kevés emberek egyike a földön, akinek a Bimbo becenév még hasznos is.

Bo Outlaw: rapperek tízezrei öltek volna ezért a névért.

Bubba Wells: karakterszínész volt aki több mint 40 éves csúcsot döntött meg kipontozódási gyorsaságban, amikor is a Dallas tagjaként a Chicago ellen 3 perc alatt sikerült 6 faultot beütnie. Azóta tartja a rekordot.

Cedric Ceballos: az AMBK (After Magic, Before Kobe) Lakers éra talán legjobb játékosa volt, akit Shaq és Kobe érkezésével azonnal visszaküldtek Phoenixbe. Ott korábban azzal vált híressé, hogy a ‘92-es zsákolóversenyt megnyerte egy bekötött szemmel végrehajtott zsákolással, anélkül, hogy bármit látott volna. Ezt el is hitték neki akkoriban.

Cherokee Parks: Cherokee köztudottan szerette a hosszú nyarakat, így mindig igyekezett olyan gyenge csapatokba szerződni amik nem jutnak be a rájátszásba, hogy áprilistól már ne kelljen melóznia. Mindezt egy szezon kivételével végig tartani tudta pályafutása során, akkor a városi legenda szerint ki is rúgta az ügynökét.

Dickey Simpkins: vitathatatlanul Annak A Chicago Bullsnak a legviccesebb nevű arca, magabiztosan verve Jo Jo English-t és Trent Tuckert.

Dino Radja: horvát kosárlegenda, az NBA-ből való eltűnése előtt egy évvel alakult meg a Toronto Raptors csapata. Tisztázatlan okok miatt elkerülték egymást, holott az induló hüllőknél adta volna magát a keretbe egy Dino nevű játékos.

Dwayne Schintzius: a tavalyelőtt tragikusan fiatalon elhunyt magasembernek olyan mullett volt a fején, amit a német focisták megszeppenve jegyzeteltek.Ha már Európa és nyelvtörő nevek, Schintzius a filmvásznon is domborított - az Eddie-ben ő volt az angolul egy kukkot sem értő ruszki center, Ivan Radovadovitch megformálója. 

Fat Lever: Lafayette “Fat” Lever aki az arkansas-i Pine Bluffban született. South Park.

God Shammgod: God szülei kétségkívül kimaxolták a hívőséget a névválasztáskor. Sokáig nem húzta a ligában a maga 20 meccsével, viszont saját bevallása szerint Kobe Bryant tőle tanult meg cselezni középiskolás korukban. Jó tanárnak bizonyult, hiszen Kobe háromszor is több pontot dobott egy meccsen mint ő teljes karrierje során.

Jon Koncak: közismertebb nevén Jon Kontrakt, aki azzal vonult be a történelemkönyvekbe, hogy a kosaras fizetések Holdra lövése előtt sikerült kiharcolnia egy 6 évre szóló, $13M értékű szerződést magának, amivel akkor többet keresett, mint Jordan, Magic Johnson vagy Larry Bird. A szerződés ideje alatt center létére egyszer sem érte el az 5 pont / 5 lepattanós meccsenkénti átlagot, igaz becsületére legyen mondva, hogy előtte se sűrűn.

Kevin Duckworth: visszavonulása után elneveztek róla egy mólót Portlandben.

Ledell Eackles: egyszer egy csapatértekezleten a Miami Heatnél megérezte a motivációs pillanatot, a táblához sétált és felírta, hogy “No Your Roll”. Az edző visszaültette. 

Lucious Harris: az egyik szezon döntője során műanyagmaszkban játszott mert korábban eltört az orra, kifejezetten rosszul. Az utolsó meccsre levette a maszkot és idénycsúcsot dobott. Újra látta a gyűrűt.

Mookie Blaylock: együtt kosarazott középsuliban a Pearl Jam egyik gitárosával, aki ennek örömére Mookie Blaylocknak akarta elnevezni a zenekart. A tagokon átment, a játékos viszont megvétózta, így lett Pearl Jam a Pearl Jam. Az első lemezüknek Ten volt a címe, amiből kikövetkeztethető, hányas számban játszott Blaylock.
 
Tyrone Curtis Bogues: a liga történetének legalacsonyabb játékosa, aki játszott a Space Jamben is, mint az egyetlen ember, akinek alapból megvolt a saját Looney Tunes karakter neve: Muggsy.

Olden Polynice: az NBA marketinggépezete éveken keresztül próbálta ráerőltetni a Golden becenevet, de az újoncként még Scottie Pippen csereértékeként jegyzett center pályán mutatott teljesítménye mindig az útjába állt ennek a törekvésnek.

Pooh Richardson: Penny Hardaway példájából tudjuk, hogy egy nagyi által kitalált becenévvel is lehet nagy karriert futni. Richardsonnak kifejezetten jó évei voltak a ligában, viszont a Pooh-val nem könnyítette meg a rajongói életét. Nehéz rajongani az utcán egy olyan játékosért, aki Micimackóról nevezi el magát. 

Popeye Jones: keressétek le a profilképeit az extráért.

Rex Chapman: Chapman egyszer egy híres dobásával lépésben, pályáról kiszökkenve dobott/hajított egyenlítő hármast a rájátszásban. A meccs és a párharc végeredményére már senki sem emlékszik. Mostanában azzal kerül be a hírekbe, hogy 14 000 dollár értékben Apple termékeket lopott Arizonában.

Sleepy Floyd: máig sem tudjuk miért nem volt egy ilyen vagy erre hajazó nevű karakter sem a Sopranosban. 

Uwe Blab: hogy meglegyen a pont is az i-n, a középső neve Konstantin.

Yinka Dare: remek csapatjátékos (négy év alatt négy gólpassz az NBA-ben), a YouTube első kosaras mixvideóit posztoló csatornájának YinkaDareGreatest volt a neve.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus