Bazska megmondja! Interjú Tőrös Balázzsal

Közelít az NBA alapszakaszának hajrája, az erősorrendek már kialakultak, a rájátszást érő helyekért nagy a tülekedés. A Sport TV NBA-szakértőjét, Tőrös Balázst kaptuk mikrofonvégre a főbb témákkal kapcsolatban.

A keleti konferenciában a legnagyobb kérdés talán az első hely sorsa, hiszen két csapat magasan kiemelkedik a mezőnyből. Indiana vagy Miami?

A szezon előtt én az Indianára voksoltam, és ez nagyon azért nem változott meg mostanra sem. Most nincsenek jó formában, de láttuk/látjuk szenvedni a Miamit is, illetve engem leginkább az érdekel, hogy mire mennek majd egymás ellen, hiszen most már tökéletesen ismerik egymást, tisztában vannak egymás erősségeivel és gyengéivel is. Azt gondolom, hogy a közöttük lejátszandó keleti döntő egyébként egy előre hozott döntő is lesz egyben, a győztes bárkit kap nyugatról, meg fogja verni. Az a szép ebben a szezonban, hogy itt van március és még csak találgatsz, de biztosan semmit nem tudsz állítani, így azt sem lehet eldönteni, hogy melyikük lesz a befutó, nálam egy picit talán az Indiana jár előrébb.

Maradjunk keleten: bejut a Knicks a rájátszásba?

Nehéz… ha látnád a kertünket, tudnád, hogy nem sok időt fordítok rá, de még az is jobban érdekel, mint a Knicks. Carmelo Anthonyt lehet szeretni és nem szeretni, én inkább a nemszeretők közé tartozom, de el kell ismerni, hogy idén is nagyot játszik abban a csapatban. Nekem valahogy annyira közömbös lett az a város kosárlabda-szempontból… szerintem egyébként nem fognak odaérni. Érzek annyit az Atlantában, hogy megfordítják ezt a zuhanórepülést, amiben most vannak és ők jutnak be.

Térjünk át nyugatra: nagy a tömörülés az élmezőnyben, zárkózik a Houston, ők 2014 legjobb mérleggel rendelkező csapata eddig.

Az év elején azt mondtam, hogy nálam a nyugati befutó a Clippers lehet. Az utóbbi hetekben Chris Paul nélkül és vele is bizonyították, hogy komolyan kell őket venni, rajtuk kívül az OKC és a Spurs alkotja az én top hármasomat. De most már nagyon hajlok afelé, hogy odategyem melléjük a Houstont is… csak ott van egy problémám. Mégpedig az, hogy a centerüket Dwight Howardnak hívják. Vele kapcsolatban pedig van némi ellenérzésem… régen azt mondták, ahhoz, hogy bajnokságot nyerj, kell egy klasszis center. Na hát ma már elég kevés a klasszis, de meddig kell visszamenni ahhoz, hogy egy igazi top center bajnokságot nyerjen? Talán a 2000-2002-es Lakersig. A másik ilyen poszt az irányító, ott meg most eldobsz egy követ és fejbe találsz vele egy All-Start. De az aktuális legjobb irányító mikor nyert bajnokságot? Magic Johnson volt az utolsó? Szóval vannak fenntartásaim a Rocketsszel kapcsolatban, de mindenképp oda kell őket rakni a topcsapatok közé.

Nézzünk lejjebb: csodát tesz és bejut a Suns a rájátszásba?

Gyönyörű amit idén művelnek, Jeff Hornacek zseniális, de most már azért bekeményített a Dallas és nagyon jön a Memphis is, és úgy vélem, hogy ha valakinek ki kell közülük esni (márpedig ki kell), akkor  a rutintalanság miatt az a Phoenix lesz.

Az All-Star szünet óta nagy formában van James (bár az utóbbi meccseken halovány). Megkaphatja megint az MVP-címet vagy Durant begyűjti ezt is a pontkirályi cím mellé?

Na ez is egy olyan dolog, amit most még nem lehet megmondani. James a 61 pontos meccsével a laikusok szemében kiütötte Durant nagy februári formáját, és a következő másfél hónap fogja eldönteni. A jobb mérleg, a több emlékezetes meccsnyerő dobás, történelmi tettek, ilyesmik. Az sem elhanyagolható, hogy a szavazóknak unalmas lehet, hogy mindig Jamesnek adják a díjat, de ennek ellenére én úgy gondolom, hogy egy nagyon vékony hajszállal ugyan, de meglesz neki idén is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus