New Kidds On The Block - MCW mindent vitt

Hetente jelentkező újoncfigyelő rovatunk első részében a Philadelphia 76ers elsőéves irányítója, Michael Carter-Williams markáns teljesítménnyel és rekorddöntésekkel jelentkezett be az Év Újonca címre - Shaq óta csak neki sikerült az a bravúr, hogy NBA-pályafutása első hetében a Hét Játékosának válasszák. Rajta kívül is akadt azonban ígéretes bemutatkozó.  

1. Michael Carter-Williams - Philadelphia 76ers

Keleten kiérdemelte a Hét Játékosa címet, így nem meglepő, hogy stábunk a Hét Újoncának választotta. Valósággal berobbant a profi ligába, ami nem is csoda, hisz több évtizedes csúcsok közelében járt. Elég annyi, hogy 35 éve debütált dupla duplával 76-os újonc, Maurice Cheeks, valamint nem akadt olyan játékos, aki első mérkőzésén 9 szerzett labdát mutathatott volna fel. A fantasy játékosok bizonyára áldják a percet, amikor a draftjaikon az ő nevére klikkeltek. A legutóbbi játéknapon videójátékokat idéző csatát vívtak Kyrie Irvinggel, melyből – most még - az újonc került ki vesztesen, bár egy nappal korábban, Philadelphiában MCW örülhetett.

Statisztikáit ITT találjátok! 

2. Victor Oladipo – Orlando Magic

Eddig rendre a kispadról érkezett a hátvéd, komoly szerepe van abban, hogy meglepően jól szerepel a Magic. Pontszerzésben, védekezésben egyaránt nagy segítséget nyújt társainak. A negatív oldalon meg kell említeni, hogy az eladott labdái számát mindenképpen csökkentenie kell, mivel hat mérkőzésen 25 alkalommal vesztette el a játékszert. 

Statisztikáit ITT találjátok! 

3. Kelly Olynyk – Boston Celtics

Nem úgy indult a kanadai idénye, mint amire az előszezonban nyújtott játéka alapján számíthattunk. Nem tudta beverekedni magát a kezdőbe, ennek ellenére az utóbbi háromból két mérkőzése is nagyon jól sikerült, a Celtics is megszerezte első győzelmét. Ha a támadásbefejezések terén javít, hatékonyabb lesz, akkor a Celtics drukkerek nem csak eme ténynek, hanem a győzelmeknek is örülhetnek.

Statisztikáit ITT találjátok! 

4. Ben McLemore – Sacramento Kings

Az egyetlen árva győzelemmel álló Kingsnek égető szüksége lenne egy olyan játékosra, aki lendületet visz az együttes játékába. Az újonc hátvéd még teljes mértékben nem felel meg a kívánalmaknak, ám már több mérkőzésen bizonyította, hogy a draftolásának jogosságát igazoló potenciál benne van, s ki tudja hozni magából. Három alkalommal jutott már tíz pont fölé, legutóbb 100%-os triplamutatóval.

Statisztikáit ITT találjátok! 

5. Nate Wolters – Milwaukee Bucks

Harmadik számú irányítóként kezdte az idényt, mára azonban a Bucks kezdőcsapatában szerepel. Persze kellett ehhez Brandon Knight és Luke Ridnour sérülése is, ám az adódó lehetőséggel élt az újonc játékmester. Pontok terén nem játszott még domináns szerepet, ellenben a játékot jól szervezi, kiszolgálja a csapattársakat, 164 játékperc alatt pedig csupán 5 eladott labdát hozott össze 31 gólpasszal szemben.

Statisztikáit ITT találjátok! 

6. Vitor Faverani – Boston Celtics

A 25 éves brazil újonc hatalmas meglepetésre ponterős játékkal, s második találkozóján brutális dupla duplával (12 pont, 18 lepattanó, 6 blokk) kezdte a szezont. Az újoncok közül ő osztotta ki a legtöbb blokkot, az összesített listán pedig az előkelő 6. helyen is állt 11 hatástalanított dobással. Olybá tűnik azonban, hogy lassan minimálisra szorítják vissza játékperceit, mivel a legutóbbi három alkalommal 6, 16, illetve 2 minutum állt a neve mellett. Erre mondják, hogy tiszavirág életű hírnév?

Statisztikáit ITT találjátok! 

7.  Steven Adams – Oklahoma City Thunder

Sokan féltették az NBA-től az új-zélandi középjátékost, ő azonban láthatóan élvezi a közeget, s még ha azt nem is mondhatjuk, hogy otthonosan mozog minden egyes pályán, de igazolja, hogy fejlődése töretlen, jót húzott kiválasztásával az OKC: a festékben nagyon erős Detroit ellen megszerezte élete első dupla dupláját a ligában. A támadólepattanókra jól helyezkedik, s a védekezésből is kiveszi részét.

Statisztikáit ITT találjátok! 

8. Dennis Schröder – Atlanta Hawks

Mezőnybeli hatékonyságán még van mit javítania, azonban a társak kiszolgálása már jól megy neki. 31 gólpasszára csupán 10 eladott labda jutott, ráadásul utolsó két mérkőzésén csak egy alkalommal ajándékozta az ellenfélnek a játékszert. A negatív oldalon meg kell említenünk, hogy már beszedte első eltiltását, ugyanis a DeMarcus Cousinsnak bevitt alattomos ütését a liga azzal jutalmazta, hogy egy találkozóra elmeszelték az irányítót. 

Statisztikáit ITT találjátok! 

9. Kentavious Caldwell-Pope – Detroit Pistons

Az első két találkozóján megfelelő mennyiségű játékpercet kapott a bizonyításra. A bemutatkozása sikerülhetett volna jobbra, dobószázaléka nem verdeste az eget, ám másodjára javított. Onnantól azonban elfelejtették, két összecsapáson összesen 10 percet kapott a parketten. Ilyen mennyiségű játékidő mellett nehezen fog segíteni a Pistonsnak.

Statisztikáit ITT találjátok! 

10. Gal Mekel – Dallas Mavericks

A Houston ellen elvesztett találkozón nagyon jól játszott, 11 pontot és 6 gólpasszt tett a közösbe, prognosztizálta, hogy a későbbiekben is tud jó teljesítményt az asztalra tenni, ha ad rá sanszot Rick Carlisle mester. Pár nappal később a Lakers ellen újabb 6 aszisztos mérkőzést produkált, továbbá nem elhanyagolható tény, hogy a csapat gólpasszainak közel harmadát szállítja. 

Statisztikáit ITT találjátok! 

 

A hét bustja: Anthony Bennett – Cleveland Cavaliers

Elég furcsa érzés az adott csapat szurkolóinak, amikor azért kell imádkozniuk, hogy az 1/1-es játékos megszerezze végre első mezőnykosarát. A nyáron draftolt játékos messze a várakozások alatti teljesítménnyel kezdte az idényt, csak az ötödik mérkőzésén talált először (és egyelőre utoljára) a gyűrűbe akcióból. Frusztrációját jól jellemzi, hogy a kosármentes időszak egy részében Twitter-profilját feketére változtatta - majd az egész vesszőfutást megkoronázta egy kisebb sérüléssel. Kérdés, hogy kibéreli-e a lúzerek helyét, vagy összeszedi magát minden téren.

Statisztikáit ITT találjátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus