136 pontot dobott és 2-0-ra vezet a Warriors

Leonard nélkül reménytelen volt a Spurs - másfél negyed után 25-30 pont körül mozgott a különbség - Iguodala sem játszott.

Kawhi Leonard nélkül esélye sem vol a Spursnek az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjének második meccsén, a Golden State 36 pontos győzelmet aratott és 2-0-s előnyre tett szert a párharcban. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 136-100

Könnyed győzelem. Messze ellenfele fölé nőtt a Warriors ezen az estén, az első percekben Steph Curry (29 pont, 8/13 mezőnyből, 6/9 tripla, 7-7 pattanó és gólpassz, 31 perc), valamint Draymond Green (13 pont, 9 pattanó, 6 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk) vezérletével rögtön megadta az alaphangot és nagyon hamar komoly előnyt épített ki. Az első játékrész végén 17, félidőben 28 pont volt közte, később természetesen ment az harminc fölé is - Andre Iguodala térdét a várakozásoknak megfelelően pihentették, de így is villogott gyakorlatilag a teljes kispad. A GSW összességében 56,2%-kal dobott mezőnyből, beszórt 18/37 hármast, ellopott 16 (!) labdát és kiosztott 39 gólpasszt - igazi gálameccs lett a nyugati döntő második felvonásából.  Hozzá kell tennünk, hogy Zaza Pachulia hét perc után kidőlt a hazaiak részéről egy saroksérülés miatt, ő nem tért már vissza és egyelőre nem tudni, hogy mekkora a gond. 

Leonard nélkül nem volt esély. Legjobb játékosa hiányában ezúttal nem tudta tartani a lépést a San Antonio, ráadásul Jonathon Simmonst leszámítva nem is nagyon látszott az akarat a társaságon - Simmons végül eljutott 22 pontig, melyből 17-et még az első félidőben szerzett. Ennyi idő alatt viszont el is dőlt a mérkőzés, már a második negyedben a harminc pontot közelítette a különbség, más súlycsoportban voltak a felek, így 2-0-ról folytatódhat majd a párharc némi pihenőt követően, vasárnap hajnalban. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 29/18, McCaw 18/9, Durant 16/6
A Spurs legjobb dobói: Simmons 22/6, Bertans 13/9, Dedmon 9

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus