19:00-től kezdődik az NBA-menü, New Yorkban a Warriors

Teague visszatér Atlantába - összeszedi magát a GSW? - Dallasban meccsel a Thunder - megtöri a jeget a Pelicans?

 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 19:00

A Hawks két győzelem után kikapott, méghozzá nagy csatában a Cavstől két napja, a Pacers viszont március elsején lépett pályára utoljára, Paul George-ék jóval pihentebbek jelenleg - a korai kezdés miatt a hazaiaknak még rövidebb idő áll rendelkezésükre. Érdekes lesz Jeff Teague-et vendégként látni Atlantában, és meghatározó lehet az ő csatája Dennis Schröderrel, hiszen mindketten komoly szerepet játszanak csapatukban elöl-hátul. A hazaiaknál Mike Budenholzer eltiltás miatt nem lesz ott az oldalvonal mellett, ez számíthat azért a meccselésnél, mindenesetre kérdés, hogy ki tudja érvényesíteni akaratát - mindkét gárda képes remekül védekezni, de képes teljesen összeomlani is. A hazai pálya az Atlantát segíti, de az idegenbeli túrán lévő Pacers így is frissebb lehet - a Hawksnál van esély Jose Calderon bemutatkozására, míg a vendégeknél jó eséllyel ott lehet a parketten Thaddeus Young. 

New York Knicks - Golden State Warriors 21:30

Talán a játéknap legjobban várt összecsapása lesz ez, hiszen az egészen botrányos formában lévő Splash Brothersnek most már javulnia kell, hogy kirángassák a gárdát a gödörből - Kevin Durant sérülése után két vereséget is elszenvedtek, mindkétszer pocsék támadójátékkal. Kérdés, hogy mikor kapják el a fonalat Curry-ék, hiszen ez azért jelentős változás, más helyzetekből, más ritmusban kell dobni, de nagyon sürgősen ki kell találniuk valamit, mert a Spurs már csak két meccsre van, stabilizálnia kell magát a ligaelsőnek. A Knicks néhány jobb meccs után legutóbb ismét kikapott, védekezésben továbbra sem állnak a helyzet magaslatán, támadásban pedig bár visszatért Porzingis, még mindig nem meggyőzőek - Rose egész jó, Anthony viszont ingadozó. Papíron a GSW-nek mindenkire megvan az embere, de itt az a kérdés, hogy mennyire tudják önmagukat hozni, hiszen alapvetően természetesen még Durant nélkül is toronymagas esélyesek.

Phoenix Suns - Boston Celtics 23:00

A Sunsnál megindult valami a játékot illetően az utóbbi időben, előhúzták Alan Williamst, jár a labda, mindenkit bevonnak a támadásokba és elosztják a dobásokat, az előző két találkozójukat pedig meg is tudták nyerni. Ezzel a lendülettel elkapnának egy nagy halat is, de természetesen a Boston más tészta: Kelet második legjobb csapata, amely egy kisebb hullámvölgy után megverte a Cavst, majd lesimázta a Lakerst is. Érdekes lesz a korábbi Suns-játékos, azóta Bostonban szupersztárrá váló Isaiah Thomas játéka volt csapata ellen, rajta egyébként sok múlhat, kérdés, hogy Bledsoe mihez kezd vele majd. Alapvetően tűzerőben is legalább olyan jól állnak a vendégek, de a rendszerük is sokkal összeszokottabb, a keret mélyebb, és jóval hatékonyabbak tudnak védekezni - alapvetően kötelező számukra a győzelem akkor is, ha javulóban van a Suns.

Washington Wizards - Orlando Magic 23:00

A Raptors elleni zakó után otthon most nem hibázhat a Wizards, hiszen nagyon kiélezett a küzdelem a keleti élmezőnyben, nem férnek bele eldobott kötelező győzelmek - márpedig a Magic ellen ez annak számít. A vendégek ugyan az elmúlt tíz napban megverték az Atlantát és a Miamit is, de Washingtonban nehezebb dolguk lesz, ráadásul annyira ingadozó a játékuk, hogy megjósolhatatlan, hogy mit látunk majd tőlük. Legutóbb remekül működött a kezdőötös, annak minden tagja jól dobott, és megtalálta a helyét, de Wallék jobb csapatot alkotnak, főleg otthon - igaz, a helyzetet bonyolíthatja Markieff Morris kisebb sérülése, a ő játéka kérdéses.

Sacramento Kings - Utah Jazz 00:00

A Jazz két vereség után javított legutóbb, míg a Cousins nélküli Kings azért nem hazudtolja meg önmagát: sorozatban háromszor kapott ki, az előző meccsen a Brooklyn is nyert Sacramentóban. Ezek után természetesen most is masszív favorit a Utah, a hazaiaknál sem védekezésben, sem támadásban nincsenek olyan fegyverek és pláne nincs olyan összeszokott játék, hogy komoly esélyük legyen - csak abban bízhatnak, hogy a Jazz rossz napot fog ki, vagy nem veszi komolyan a mérkőzést. Haywardéknak fontos is a győzelem, hiszen menekülnek a Clippers elől a nyugati negyedik helyen, ebben a csatában pedig nem férnek bele eldobott találkozók.

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 02:30

Érdekes meccs lehet, a Dallas kezd összeállni, Nerlens Noellel a kezdőben és a belendülő Seth Curry-vel meggyőzőek voltak legutóbb a Memphis ellen - még akkor is jó esélyeik vannak, ha Wesley Matthews nem tud pályára lépni. A vendégeknél más a helyzet, Russell Westbrook sorozatban négyszer jutott negyven pont felé, de a legutóbbi két alkalommal ez nem ért győzelmet, a Suns ellen pedig ez kötelező lett volna számukra, így most sem lehetnek 100%-ig magabiztosak. Kérdés, hogy Westbrook mennyire tudja tartani ezt az iramot, de még nagyobb kérdés, hogy védekezésben mit hoz az együttes, az ő sikereik kulcsa általában ez - mióta nincs Oladipo, azért ezen a téren vannak gondjaik. Robersonnak most is fontos dolga lehet akár Curry, akár Barnes ellen, Westbrooknak pedig Ferrell-lel lesz feladata - a palánk alatt viszont Noel szerepe lehet komoly ismét, hiszen a Thunder elsősorban innen szerzi a pontjait, a magasemberek bevonásával. A Dallasnál azért a támadójáték kérdéses, a pontokat nem igazán szórják mostanában, így ha Westbrook gyógyszere elgurul, nem biztos, hogy tartani tudják vele a lépést, cserébe viszont hátul jelenleg jóval stabilabbak, mint a vendégek.

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 03:30

Nehéz mit mondani erről a meccssről, a Lakers jelen állapotában Nyugat leggyengébbje, sőt, az egész ligát tekintve talán csak a Nets sorolható most Russellék mögé - hiába van meg a potenciál a fiatalokban, ezt egyáltalán nem tudják győzelemre váltani. A potenciálról és az elmaradó győzelmekről New Orleansban is tudnak mesélni, a Davis-Cousins páros összeállása óta 1-4-re áll a társaság, és csak akkor nyert, amikor Cousins nem játszott - eddig borzasztó ez a szerkezet, bár a Spurs ellen már csak centik hiányoztak a bravúrhoz. Most már mindenképpen nyerniük kell, a palánk alatt komoly fölényben lehetnek, de ha a periméterről nem érkezik megfelelő támogatás, egy jó dobóformával partiban lehetnek a hazaiak - Russell, Young vagy Clarkson keze is elsülhet, ebben bízhatnak Luke Waltonék.

A mérkőzésekhez élőképes streamekett ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus