19:00-tól Philadelphiában meccsel a Cleveland

21:30-tól is lesz meccs - Indianában javítana a Clippers - Portlandbe látogat a Houston - az Atlantát fogadja a Lakers. 

 

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 19:00

Idén egyszer már játszottak borzasztóan szoros meccset a felek, akkor 102-101-re tudott nyerni a bajnok Philadelphiában – a hazaiak most is hasonló mérkőzésben bíznak. A támadójátékuk azonban egyelőre csak Embiiddel szalonképes, míg a Cleveland hatalmas formában van, Kevin Love talán még nem játszott ilyen jól Cavs-mezben, de összességében is 112 pontot átlagol az együttes – nem írhatjuk le a Philly-t, főleg hazai pályán, de nagy meglepetés lenne, ha nem LeBronék győznének. Hozzá kell tenni: James és Embiid legutóbb elég tüzes és látványos csatát vítak, a semleges nézők remélhetik, hogy ez most folytatódik...

Phoenix Suns – Denver Nuggets 21:30

Egyik fél sincs túl jó formában, a Denvernél ráadásul Harris, Gallinari, Barton, Miller és Hernangomez is sérült, míg a hazaiaknál TJ Warren hiányzik. Támadásban és védekezésben is hasonló szintet képviseltek eddig a felek, de a Nuggets iszonyatos meccseket is produkált már, ráadásul főleg idegenben – kérdés, hogy most milyen napot fog ki Mudiay, de Gallinari nélkül még a Suns védekezése ellen is nehéz helyzetben lesznek.

Brooklyn Nets – Sacramento Kings 00:00

A Nets a biztató kezdés óta eléggé összeesett és sorozatban hat vereségnél tart, míg a Kings még formálódik – voltak bőven biztató meccseik is, de csak 6-10-zel állnak eddig, idegenben pedig 2-5-tel. A Brooklyn védekezése eddig azonban annyira gyenge, hogy még vendégként is esélyesebb a Sacramento, ráadásul centerben Cousins alaposan megdolgozhatja Lopezt, és a hazaiak gyors játéka sem lehet gond Joerger small-balljának.

Orlando Magic – Milwaukee Bucks 00:00

Nem egészen egy hete találkoztak már a felek, akkor 93-89-re nyert a Milwaukee otthon, de idegenben nem véletlenül állnak 1-4-re, nekik is van min dolgozniuk – a Magic egyelőre borzalom elöl, a 91,9 pont rémes, el is veszítették előző három meccsüket Paytonék. Otthon sem várható ebben sok javulás, a kérdés megint az, hogy a náluk is a festékre koncentrálódó játékkal mihez kezd Antetokounmpo és Parker, valamint hogy az Orlando mennyire tud vigyázni a labdára – legutóbb az jelentette a fő gondot, hogy rengeteg kosarat kaptak leindításból.

Indiana Pacers – Los Angeles Clippers 00:00

A Pacersnél továbbra is hiányzik Paul George, nélküle pedig érhetően félkarú óriás a gárda, hiszen támadásban és védekezésben is ő az alap – nélküle most is nagyon nehéz feladat elé néznek. A Clippers legutóbb némi meglepetésre kikapott Detroitban és elveszítette vezető helyét, most minden bizonnyal nagyon javítani akarnak Paulék, és a palánk alatt valószínűleg fölényben is lesznek – Jordan és Griffin komoly kihívást jelenthet Turneréknek. Szintén érdekes lehet a kispadok csatája, hiszen George és Miles nélkül elég üres a második sor a hazaiaknál, míg Crawfordék eddig kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a túloldalon. Érdekesség: a Clippers szerzi eddig a harmadik legtöbb pontot, és a Pacers kapja a hatodik legtöbbet.

Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans 01:00

Jrue Holiday visszatérése után egy 4-0-t futott a Pelicans, mielőtt legutóbb kikapott, a sereghajtó Mavs otthonában jelen helyzetben kötelező a győzelem Anthony Davisék számára. A sorozatban nyolc vereségnél járó hazaiaknál visszatért már Nowitzki és Williams is, de Barea még mindig hiányzik, és a támadójáték csak nagyon kicsivel lett jobb a két veteránnal, továbbra is csak a védekezésükben bízhatnak. Kérdés, hogy mihez kezdenek Davisszel, illetve a periméter-játékosokkal, Holiday-jel ugyanis a Pelicans hetedik támadásban és védekezésben is ligaszinten, ha a szebbik arcukat mutatják, más minőséget képviselnek, mint a Mavs.

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 03:00

A két csapat első meccsét 126-109-re nyerte a Houston, és most is hasonlóan pontgazdag összecsapásra számíthatunk. A Rockets legutóbb NBA-rekordot jelentő triplakísérlettel próbálkozott, és a Blazershez is közel áll ez a harcmodor, kérdés, hogy most melyik csapat tud hatékonyabban dolgozni – támadásban mindketten parádésak, védekezésben finoman szólva sem, különösen igaz ez a Portlandre. A hazaiak szempontjából a Lillard-McCollum pároson kívül döntő lehet, hogy mi történik majd a festékben, a Pelicans elleni sikerüket nagyrészt annak köszönhették, hogy uralkodtak a palánk alatt.

Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks 03:30

A sérülésektől sújtott Lakers kétszer kikapott a Warriorstól az utóbbi időben, és D’Angelo Russell még most sem léphet pályára, sőt, Julius Randle és Nick Young is hiányozhat, így pedig jelentősen csökkennek az esélyeik. Idén egyszer már megverték az Atlantát, és a Hawks most sincs jó formában (utóbbi öt meccsből négy vereség), de a Lakers védekezését és hiányzóit elnézve nagy meglepetés lenne, ha nem hozná ezt a meccset Budenholzer csapata. Ehhez azért javulnia kell Schrödernek és úgy összességében a támadójátéknak, az utóbbi időben nem igazán találták a ritmust, de a Millsap-Howard kettősben mindenképpen bízhatnak a palánk alatt, főleg ha Randle végül tényleg nem tud játszani.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus