21:00-tól Atlanta-Washington, majd Clippers-Miami!

Este kilenctől Hawks-Wizards keleti csúcsmeccs, fél órával utána Clippers-Heat, később Grizzlies-Suns, Kings-Cavs és Lakers-Blazers

Atlanta Hawks – Washington Wizards 21:00

A keleti első és harmadik csatája lesz ez, bár a Wizards ugyanazzal a mérleggel áll, mint a második Raptors – mindketten három meccsre vannak az Atlantától. Ez a két gárda a legjobb a catch-and-shoot helyzetekből, 42-43%-kal tüzelnek – viszont ezek levédésében a listavezető hatékonyabban működik. Teague és Wall csatája is érdekes lesz, a Washington irányítója birtokolja a ligában a legtöbbet a labdát, Teague viszont meglepő módon a legszűkebb elitben van a betöréseket tekintve – Wall többet hibázik mostanság, amelyikük akarata jobban érvényesül, az a csapat előnyben lesz. A periméter-védekezés lehet leginkább kulcs, bár Millsap nagy formában van és dominálhat Nenéék ellen, de Korver 50% felett triplázik és mindkét csapatnak ez az egyik fő fegyvere. Óriási csatára és nagyon magas színvonalra van kilátás, a Hawks az utóbbi 25 meccséből 23-at meg tudott nyerni.

Los Angeles Clippers – Miami Heat 21:30

A Clippers az utóbbi időben otthon rendre elverte a gyengébb csapatokat, persze az Atlantától ők is kikaptak, de tegnap simán hozták a Dallas elleni rangadót, így lendületből fogadják a középszerű Miamit. A Heatnél Wade-ben bízhatnak továbbra is, de visszatérése óta Bosh sem az igazi, valamint Deng sem igazolja az „új BIG3”-t, de értékelhető védekezés és minőségi center nélkül nehéz – bár Whiteside meglepően hasznos a kispadról beszállva. Ami náluk érdekes, hogy mennyire bennragadnak az öltözőben, az utóbbi négy meccsen 121-61-re bukták el a harmadik negyedeket. Doc Rivers csapata egyrészt éledezik hátul, másrészt tökéletesen működik támadásban, nehéz elképzelni, hogy a Heat ellen tudjon állni – még akkor is, ha Wade-re igazi védője nincs a hazai gárdának.

Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 00:00

Mindkét fél megszerezte a maga emberét a Bostonból, a Suns Brandan Wright-ot igazolta le a Keltáktól, a Memphis pedig a zöldek egyik húzóemberét, Jeff Greent húzta be – bár utóbbi még nem hivatalos. Wright sokat segíthet a Sunsnak, akik 46,9 pontot engednek a festékből és 11,9 támadópattanót szednek ellenük, mindkét adat a liga legaljába elég. A Memphis két idegenbeli vereség után tér haza, ráadásul legutóbb már visszakaptak Zach Randolph-ot is – ma azonban amellett, hogy fejlődniük kell támadóoldalon, elsősorban a periméter-védekezés lesz a kulcs. Ebben alapvetően elit a hazai csapat, viszont legutóbb például a Pelicans hátvédsora is szétszedte őket, ma pedig a Thomas-Dragic-Bledsoe trióval néznek farkasszemet. Gasoléknak dominálni kell a palánk alatt, ahol gyengébb a Phoenix, de ha Thomasékat nem tudják kordában tartani, ez könnyen kevés lehet – a Conley-Lee-Allen trióra komoly feladat vár.

Sacramento Kings – Cleveland Cavaliers 03:00

A Cavs LeBron James nélkül zsinórban négy vereségen van túl, az utóbbi nyolc meccsből hetet buktak, ráadásul ebből négyszer több mint 16 ponttal. Mindössze 90 pontot átlagolnak alig 40%-kal mezőnyből, ezen pedig sem Irving, sem Love, sem a legutóbb 27-et szóró J.R. Smith nem tudott eddig segíteni. Ugyan a Sacramento védekezése nem túl nehéz feladat, a palánk alatt az ugyan Mozgovval erősítő, de még így elég vékonynak számító Cavsnek azonban komoly gondjai lehetnek Cousins ellen, a Kings sztárját sokkal jobb védők sem tudták megállítani idén. Az viszont számukra általában kevés, hogy Cousins remekel, ha nem tud mellé fellépni minimum Gay és Collison, jó eséllyel vereséget szenvednek. A kérdés az lesz, hogy a vendégek mit tudnak hozzátenni hátul minőségi védő nélkül, bár Kevin Love-ra nincs opciójuk a hazaiaknak sem.

Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 03:30

A két csapat hétfőn találkozott Portlandben, akkor meglepően szűken, 98-94-re nyertek Lillardék – Kobe Bryant kihagyta azt a találkozót. A Lakers legendája lehet, hogy ma is pihen, mindenesetre ha játszik is, ő sem tud majd mit kezdeni Lillarddal – az irányító 39-et szórt hétfőn és egyébként is 30 felett átlagol az arany-lilák ellen. A kaliforniaiak egyébként nincsenek rossz formában, ezt pedig elsősorban a feljavuló védekezésnek köszönhetik, az utóbbi négy meccsen 40,7%-on tartják ellenfeleiket mezőnyből, valamint lepattanózásban is nagyot javultak. Aldridge-re és Lillardra viszont nincs emberük, az pedig nem nagyon fér bele számukra, hogy mindketten szabadon garázdálkodnak – ha egyiküket meg tudják fogni, komoly esélyük lehet.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus