A Brooklyn ellen is veretlen marad az Indiana?

Ma éjjel kilenc találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, s természetesen jönnek újabb rangadók is, hiszen a mezőny egyetlen még veretlen alakulata, az Indiana Pacers a jelenleg negatív mérleggel rendelkező Brooklyn Nets ellen méretteti meg magát, a Memphis és a Golden State is izgalmas derbit vívhat egymással, a Rockets pedig a Clippersszel meccsel. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai játéknap előtt!

Toronto Raptors - Utah Jazz (01:00)

A Raptors számára nagyon jókor jön ellenfélül a Jazz, hiszen a kanadaiak elég gyengén kezdték a szezont, de saját közönségük előtt a nyeretlen Utah-t kötelező elverniük - akkor is, ha esetleg nem jön ki a lépés egyszerre a Gay, DeRozan, Lowry, Valanciunas négyesnek, ami egyébként nem mostanában történt meg utoljára a Torontónál. A vendégek Trey Burke nélkül annyira harmatosak irányítóban, hogy eddig esélyük sem volt sok a győzelem megszerzésére, s ebben a párosításban sem nekik áll a zászló.

Atlanta Hawks - Orlando Magic (01:30)

A Hawks frusztráló nyugati túra után tért haza, a Magic pedig back-to-back játszik hazai Boston elleni veresége után, szóval mindkét félnek igencsak kéne a győzelem, de ehhez kell is a gyors feljavulás játékban és mentálisan. A palánk alatt érdekes lehet Al Horford és Nikola Vucsevics külön párharca, de vélhetően inkább a kevésbé megbízható kiegészítőemberek aktuális formája dönt majd.

Brooklyn Nets - Indiana Pacers (01:30)

A Nets nem kis megrökönyödésre negatív mutatót tudhat magáénak jelenleg, a Pacers pedig makulátlan mérleggel robog az első helyen, pedig Danny Granger még pályára sem lépett idén Frank Vogel legénységénél, George Hill pedig a másik kezdő(szintű) embere a ligaelsőnek, akinek mérkőzéseket kellett kihagynia, de ő már rendelkezésre áll és ma is fontos szerepe lehet. Esélyekről nehéz beszélni, de az biztos, hogy a nyomás inkább Jason Kidd fiain van, akiknek back-to-back játszva kellene javítaniuk a renomén. Perclimit ide vagy oda, Garnett és Pierce sem hagyhatnak ki pihentetési okok miatt egy ilyen rangadót, úgyhogy a hazaiak teljes fegyverzetben indulhatnak harcba.

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers (01:30) 

Tegnap Philadelphiában nyert a Sixers a két gárda találkozóján, most átruccannak a felek Clevelandbe és ott is megmérkőznek. Nem kis meglepetés lenne, ha Kyrie Irvingék saját szurkolóik előtt sem fektetnék két vállra Spencer Hawesékat, de Brett Brown fiaitól láttunk már nem kevés papírforma-borítást a rövidke idényben. Egyelőre úgy néz ki, hogy a back-to-back és a tegnapi 18 percnyi játékidő után is beöltözik ma Andrew Bynum, az 1/1-es Anthony Bennett állapotával kapcsolatban pedig semmi extra információ nem látott napvilágot, könnyen lehet, hogy vállsérülése ellenére is ott lesz a parketten ő is.

Miami Heat - Boston Celtics (01:30)

Az utóbbi években valahogy mindig remek meccseket produkált a két rivális, ám idénre sokat gyengült a Celtics, mely ma leginkább csak a két győzelem által megszerzett momentumában bízhat, másban nem nagyon, pláne, hogy Miamiban, egy éhes Heat ellen kellene helyt állnia a bostoni hadnak Rajon Rondo nélkül. Dwyane Wade igen jó formának örvend, de LeBron James kisebb fájdalmai miatt nem pörög 100 százalékon, ám van annyira jó csapat a címvédő, hogy ez ne okozzon kardinális problémákat ezen a találkozón.

Houston Rockets - Los Angeles Clippers (02:00)

A Rockets az idén gyengébbnek számító Los Angeles-i hadtól, a Lakerstől kikapott a minap, most pedig a két vereség után Texasba érkező Clippers ellen nagyon fel kell kötnie az alsóneműt, ha javítani szeretne. Ahogy már a két alakulat LA-beli találkozója előtt említettük, oda-vissza matchup-rémálom egymásnak ez a két gárda, ez a Staples Centerben a Rivers-tanítványoknak kedvezett, de könnyen lehet ma fordított is a végeredmény. Remek színvonalat, sok kosarat és hullámzó meccset várunk, igazi favorit kikiáltása nélkül.

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors (02:00)

Steph Curry lehet, hogy ma sem játszik, nélküle idegenben pedig nem esélyes a Warriors, melynek vérbeli tartalékirányítója nincs is, így könnyen megeshet, hogy Mark jackson fiai újfent a Thompson, Barnes, Iguodala trióval kezdenek és ők oldják majd meg a játékszervezést, ahogy tegnap is. A Grizzlies-nek is elég kalandos volt az előző meccse, hiszen a NOP ellen Randolph, Bayless és Conley is el kellett, hogy hagyják a játékteret idő előtt, ám most csak a cserehátvéd játéka kérdéses, a két kezdőember ott lehet a parketten. A szezont elég döcögősen kezdő tavalyi Konferencia-döntős Memphisnek illene javítania, ha nem lesz Curry, viszont ha a triplakirály beöltözik és használható is lesz, akkor teljesen kiszámíthatatlan meccs előtt állnak a felek és a kérdés szinte csak az lesz, melyik alakulat tudja rákényszeríteni a stílusát a másikra - itt ugyanis hatalmas felfogásbeli különbségek vannak.

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks (02:30)

A Bucks és a Mavs között volt nyáron játékosmozgás is, itt kell megemlítenünk OJ Mayót, aki azt nyilatkozta a derbi előtt, hogy nem lesz számára különleges élmény a tavalyi harcostársak ellen játszani, de a most már a texasiak sikereiért küzdő Monta Ellis akár extra motivációt is nyerhet, ami egyébként is extra formáján dobhat akkorát, amivel a Dallas idegenben is simán tud nyerni. A hazaiak elég sok gonddal küzdenek - kezdve itt Larry Sanders rejtélyes "buli-sérülésével", s nem feledve Brandon Knight és Luke Ridnour egészségügyi problémáit és a már régóta sérült Carlos Delfino hiányzását, ilyen körülmények között pedig inkább a Mavericks a favorit.

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers (04:00)

A Kings és a Blazers is meccselt egymással tegnap, még Portlandben, s a papírformának megfelelően be is húzták a meccset otthon LaMarcus Aldridge-ék DeMarcus Cousins 35 pontos performansza ellenére is. A Kings elég biztatóan indította az évet, de gyorsan kiderült, hogy még nincsen készen a szintlépésre a Malone-legénység, ám egy-egy meccsen el tudja kapni a fonalat ez a társaság, így nem mehet biztosra a Portland, pláne idegenben. Ez is elég kiszámíthatatlan csata ez is, inkább dőljünk hátra és élvezzük.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus