A Brooklynt fogadja a Bulls, kilenc meccset rendeznek

Pályán a Jazz, a Sixers, a Heat, a Cavs, a Mavericks, a Celtics, vagy a Lakers is - mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

Indiana Pacers - Boston Celtics 01:00

A csapatok két napja találkoztak Bostonban és akkor 101-98-ra, hosszabbítás után nyert a Celtics, most otthon szeretne visszavágni a Pacers, de nem lesz könnyű dolga a gárdának. Támadásban mindenképpen javulniuk kell hazai pályán, főleg Sabonistól kell sokkal több, de Turnert sem használták eleget azon az összecsapáson és mivel hátvédposzton sokan hiányoznak, így ott csak a cserékben bízhattak. A Boston egészségesebb és az előző két találkozót megnyerte úgy, hogy mindkétszer jól védekezett, Tatumék esetében most is ez lesz a kulcs - hasonlóan szoros mérkőzésre van kilátás, ahol a hajrában bemutatott clutch játékok dönthetnek majd. 

 

Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 01:00

Mindkét gárda jó formában van, a Sixers sorozatban hét győzelmet aratott és Joel Embiid mind a hétszer elérte a 30 pontos határt, míg a Hornets hármat nyert egymás után, amelyből az utolsó kettő a Milwaukee ellen érkezett. Az esélyesebb azért a Philly, főleg otthon, és főleg a mostanában mutatott támadójátékával, de ha a charlotte-i védekezés hozza a Bucks elleni színvonalat, akkor a vendégeknek biztosan lesz keresnivalójuk. Nagy kérdés, hogy Embiidre milyen válaszuk lesz Plumlee-éknek, de az is, hogy a hazaiak perimétere mennyire lesz most jó - Curry és Milton játéka is kérdéses és bár Maxey visszatérhet a karantén után, de így is nagyot kell dolgozniuk majd, hogy a Rozier-Ball párost lassítani tudják. Idén eddig oda-vissza nyert ebben a párharcban a Sixers, de mindkétszer szoros mérkőzésen és a realitás most is valami hasonló lehet majd. 

 

Washington Wizards - Orlando Magic 01:00

Három napja Orlandóban találkoztak a felek és akkor szoros küzdelem után, 102-100-ra tudott győzni a Washington, amely azóta megverte az OKC-t is, míg a Magic nem lépett pályára. Emiatt a vendégek pihentebbek, de sorozatban kilenc vereség után, egyértelmű sereghajtóként természetesen nem ők a favoritok, a Wizards ugyan nem kápráztatja el a közönséget mostanában, de mégis minőségibb kerettel rendelkezik, sokkal jobb eredményei vannak és otthon 11-7 a mérlege, hazai pályán még magához képest is masszívabb. A fővárosiaknál már Hachimura is visszatérhetett, a nagy hír pedig az, hogy állítólag ezen a találkozón ott lehet a parketen Thomas Bryant is, aki egy évet hagyott ki ACL-szakadással, de most már bevethető állapotban van - nagyon régóta nem volt ilyen egészséges a Wizards, mint most, kíváncsian várjuk, hogy győzelemre tudja-e ezt váltani. 

 

Atlanta Hawks - Miami Heat 01:30

A Miami három teljes napot pihenhetett a Phoenixben aratott bravúrgyőzelem után, úgyhogy most pihenten és magabiztosan léphet pályára, bár továbbra is több játékost nélkülöznie kell - köztük Jimmy Butlert, aki a szünet alatt sem épült fel. Az Atlanta két Los Angeles-i vereséggel zárta idegenbeli túráját, azóta viszont két pihenő járt a csapatnak, így most felfrissülve, nagyjából jó kerettel, otthon javíthat - és nagyon kellene is neki a javítás a playoff-harc. Nehéz olvasni az erőviszonyokat, mert mindkét gárda hullámzó, a Hawks inkább támadásban erős, a Heat pedig védekezésben és ha ehhez társul egy jó kinti dobóforma, akkor még tartalékosan is képes bármire, ezt láttuk. A hazaiaknál viszont a legfrissebb hírek szerint Capela és Reddish sem játszhat, főleg előbbi hiánya okozhat szerkezeti gondokat. 

 

New York Knicks - Dallas Mavericks 01:30

Itt most jelenleg egyértelmű esélyes a Dallas, a vendégek kérdés nélkül idei legjobb formájukat futják és sorozatban hat mérkőzést nyertek, legutóbb a Chicagót verték, azóta pedig pihenhettek két napot. A Knicks négyből három győzelemnél tart és otthon biztatóbb a játéka, de támadásban azért továbbra is véleményes Randle-ék színvonala és bár összességében a Mavsnek sem ez az erőssége, de a texasiak most mégis más kávéházban vannak. Ezzel együtt a New York nem elveszett, viszont Walker, Noel és Gibson játéka is kérdéses, míg a Dallasnál Kristaps Porzingis még mindig karanténban van, rá továbbra sem számíthatnak Doncicék. 

 

San Antonio Spurs - Houston Rockets 02:30

Itt kötelező a győzelem a Spurs számára, a Rockets hetek óta összesen egy meccset nyert és simán nyugati utolsó, legutóbb a Sixers dolgát sem tudta megnehezíteni, úgyhogy most is az a papírforma, ha vereséget szenved. A San Antonio sincs jó passzban, de éppen ezért muszáj javítania egy ilyen ellenféllel szemben, ráadásul Murray-ék lezárták a rendkívül hosszú és viszontagságos idegenbeli túrájukat, most pedig egy nap pihenő után végre otthon léphetnek pályára - blama lenne, ha ezúttal nem tudnának javítan. 

 

Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 03:00

Ez tulajdonképpen rangadónak számít, hiszen két remek csapat találkozik, bár egyikük sincs igazán nagy formában: a Cavs 2-1-re áll a túráján, de legutóbb nem volt igazán meggyőző a Kings ellen, míg a Jazz teljesen váratlanul egy hármas vereségszériába csúszott bele, igaz, mindhárom idegenben történt. Most otthon nagyon kellene a javítás Mitchelléknek, viszont a Gobert-Ingles-Gay trió még mindig karanténban van, nélkülük kell megoldaniuk a helyzetet, Quin Snyder szerint fejben kell visszatalálniuk a megfelelő útra - a clevelandi magas szerkezet és Darius Garland viszont feladhatja a leckét Gobert nélkül. A felek idei első meccse 109-108-as Jazz-győzelmet hozott Clevelandben, most is el tudunk képzelni egy hasonlóan kiélezett derbit, de a hazai pálya és a kisebb győzelmi kényszer miatt összességében több esély van Conley-ék sikerére. 

 

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 04:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a keleti első két helyezett találkozik egymással. A Chicago back-to-backet játszik, kilenc győzelem után kikapott Dallasban, aztán előző este megsemmisítette a Detroitot, így nagyon azért nem kellett megszakadnia, míg a Nets idei leggyengébb formájában van és hétből öt vereségnél tart, legutóbb a tartalékos, nem túl magasan jegyzett Portland otthonában is kikapott. Most Durant és Irving mellett Harden is ott lesz a parketten, pihentebbek is, úgyhogy bizonyítaniuk kellene, ráadásul eddig kettőből kétszer kikaptak a Bullstól, úgyhogy emiatt is fontos lenne nekik a visszavágás - a kulcs mindenképpen a védekezés lesz, a hullámvölgyük oka az, hogy hátul borzasztóak mostanában, amíg ebben nincs változás, addig az eredményeikben sem nagyon lesz. A Chicagónak nincs különösebb gyengepontja mostanában, a hazai pálya is segíti, úgyhogy magabiztosan léphet pályára, bár Alex Caruso még mindig nem térhet vissza. 

 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers győzelmi sorozatát legutóbb a Memphis törte meg, méghozzá simán, a Los Angelest kicsit beárazta egy jelenlegi topcsapat, a Kings viszont nem ez a szint és LeBron Jamesék bő egy hete otthon meg is verték mostani ellenfelüket. A Sacto azóta négy meccset játszott, kivétel nélkül mindegyiket elvesztette, egyáltalán nincs jó formában és egyelőre a hazai pálya sem nyújt menedéket, csak 10-14-re állnak ebben a csarnokban. Tudásra jobb a Lakers, de a legutóbbi pofon kicsit kijózaníthatta Monkékat, ráadásul Russell Westbrook a korábbi jó formája után olyan dolgokat produkál mostanában, hogy az hajmeresztő - túlzottan azért nem lehtenek magabiztosak, a győzelem viszont borzasztó fontos lenne nekik. A vendégeknél Anthony Davist leszámítva mindenki bevethető a fontos játékosok közül, míg a Kingsnél magas poszton lehetnek gondok, Holmes biztosan nem játszik és a Jones-Thompson duó pályára lépése sem biztos. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus