A Jazzhez látogat az OKC, a Spurshöz a Boston

Három sztárja nélkül utazik Memphisbe a Cavs - Orlandóban a Clippers - kötelező előtt a Houston - a Raptorst is meglepi a Philly?

 

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 01:00

A ligaelit támadójátékkal sorra nyeri a mérkőzéseit a Toronto, és bár a Philly az elmúlt három meccsén nem kapott száz pont felett, DeRozanék ellen nagyon nehéz dolguk lesz Stauskaséknak. A Sixers ezzel együtt sorozatban két győzelemből érkezik, de kérdés, hogy ki lesz bevethető – Embiid és Rodriguez sem teljesen egészséges, Nerlens Noel viszont legutóbb már visszatérhetett. Csak az utóbbi találkozókon látott játékával és védekezésével lehet esélye a hazai alakulatnak, de az sem biztos, hogy elég lesz a bombaformában lévő Raptors ellen.

Washington Wizards – Charlotte Hornets 01:00

Mindkét csapat vereségből érkezik, a Wizardsnál úgy tűnt, hogy talán megmozdult valami, de aztán kikaptak a Miamitól, míg a Hornets sorozatban három győzelem után bukott el kétszer – mindkét fél javítani szeretne ezen az estén. A fővárosiaknál továbbra is a védekezés a fő kérdés, ott vannak fő gondjaik, de alapvetően a hátvédsorok csatája lehet döntő: a Wall-Beal párostól mindig extra kell a sikerhez, kérdés, hogy mire mennek a Hornets játékának alapját jelentő Walker-Batum kettőssel szemben. Az extra egyes-kettesek általában alaposan megszórják a Washingtont, ráadásul a hazaiak képesek komoly leolvadásokra is, sőt, a palánk alatt is gyengébbek eddig – viszont otthon azért csak pozitív mérleggel állnak, nem lehet őket leírni.

Orlando Magic – Los Angeles Clippers 01:00

Három vereség után tegnap elképesztő támadójátékot mutatott be a Magic, több szezoncsúcsot is megdöntöttek Paytonék Atlantában – persze kérdés, hogy a back-to-back mennyit vesz ki belőlük, és mennyire képesek hozni ezt a szintet ma este. A védekezésüket nem sikerült összeszedni, és meccsek óta gyengébbek hátul, míg a Clippers ebben továbbra is ott van a negyedik helyen, ráadásul Chris Paul vezérletével támadásban is nagyon hatékonyak. Az biztos, hogy nagy rohanásra nem számíthatunk, hiszen mindkét fél a lassabb csapatok közé tartozik, érdekes lehet a palánk alatti harc (Vucsevics sérült és Biyombo sem teljesen egészséges), illetve hogy a Magic perimétere, elsősorban Payton mennyire tudja tartani a tegnapi formát.

Miami Heat – Indiana Pacers 01:00

A Heat legutóbb megverte a Washingtont, így egy komolyabb vereségszériát zárt le, de stabilnak továbbra sem nevezhető a gárda – a védekezésük egyre kevésbé meggyőző, támadásban pedig elég esetlegesek. A Pacers viszont összeszedte magát, az előző négy meccsből hármat hoztak Paul George-ék, a kiscsatárra, Turnerre és Teague-re építve hatékonyak elöl, viszont most sem Ellis, sem Stuckey nem léphet majd pályára, ezt azért megérezhetik. Alapvetően természetesen esélyesebbek a vendégek, a Miami továbbra is tartalékos, de az előző három meccsét elveszítette ebben a csarnokban a Pacers.

Brooklyn Nets – Los Angeles Lakers 01:30

Alsóházi derbi, de mindkét félnek nagy szüksége lenne a sikerre – főleg talán a Lakersnek, hiszen Luke Walton csapata sorozatban hét vereség után érkezik. Most már visszatért Russell és Young, de legutóbb érthetetlen leolvadást produkáltak a Kings ellen, így nem tört meg a negatív széria, a Nets otthonában viszont már mindenképpen erre készülnek – csak hogy a Jeremy Linnel kiegészülő Brooklyn otthon okozott már meglepetéseket idén. Az biztos, hogy hatalmas tempóra és sok pontra számíthatunk (a liga 28. és 29. védekezése találkozik), kérdés, hogy mennyire tudja most már összeszedni magát a Los Angeles, illetve hogy Lin mennyit ér majd a Netsnek, legutóbb rögtön éreztette a hatását.

Memphis Grizzlies – Cleveland Cavaliers 02:00

Mindkét fél utazik Clevelandből Memphisbe, hiszen előző este még a bajnok otthonában mérkőztek meg egymással – akkor simán nyert a Cavs, de most más lehet a képlet. Egyrészt a hazaiaknál ott lesz Marc Gasol, akire építve komoly győzelmi sorozatot és a liga legjobb védekezését építettek fel, másrészt a vendégeknél nem lesz James, Irving és Love sem – ebben a formában ez legalább annyira kötelező a Grizzliesnek, mint amennyire a tegnapi az volt a Clevelandnek. A vendégeknél nem nagyon maradt playmaker, pláne nem vezér, így pedig a memphisi védelem ellen aligha lehet reális esélyük.

Houston Rockets – Sacramento Kings 02:00

A Rockets zsinórban hét sikernél tart és nagyon stabilan menetel, bár az utóbbi meccseken akadtak döccenők, annyit mindig kiadtak magukból, amennyi a győzelemhez kellett – otthon most is egyértelmű favoritok a Sacramento ellen. A vendégek ugyan alaposan megverték a Lakerst, de egyrészt ennek ellenére nem meggyőzőek, másrészt Rudy Gay és Ben McLemore is megsérült, az ő hiányukban pedig eléggé egyedül maradhat DeMarcus Cousins. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a Rockets decemberben ötödik a ligában védekező hatékonyságot tekintve is, már közel sem annyiból áll a játékuk, hogy túldobják az ellenfeleket, egy one-man show valószínűleg kevés lesz a sikerhez a vendégek részéről. Emellett a Kings védekezésben sem áll a helyzet magaslatán, és emlékszünk még a két csapat előző meccsére, amikor NBA-rekordot jelentő ötven triplakísérletet hajított rá a Houston…

Dallas Mavericks – Detroit Pistons 02:30

Idei legjobb mérkőzését játszotta a Denver ellen a Mavs, és Wesley Matthewsról most már mindenképpen kijelenthető, hogy felnőtt a feladathoz: az utóbbi 15 meccsen 18,9 pontot átlagol, és 61 triplát vágott be 47,3%-os hatékonysággal. Amíg ő (valamint Barnes és Deron Williams) így dolgozik, addig lehet keresnivalója a csapatnak, főleg ha a Pistons nem javul drasztikusan: Van Gundy együttese legutóbb otthon kapott ki a Philadelphiától. Alapvetően természetesen jobban védekeznek, szervezettebbek a vendégek, és Andre Drummond komoly erő lehet Mejriék ellen a palánk alatt, ráadásul Caldwell-Pope is visszatérhet kisebb sérülése után, de a Mavs mutatott életjeleket az utóbbi időben, nem lehet őket leírni.

Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 03:00

A remek formában lévő OKC előző este nagyon gyengén muzsikált Portlandben, kérdés, hogy ez csak egy egyszeri kisiklás volt, vagy elfáradt a csapat – az mindenesetre biztos, hogy most pokolian nehéz dolguk lesz Westrbookéknak a Jazz otthonában. A hazaiak borzasztó stabilan menetelnek előre a GSW elleni vereséget leszámítva még úgy is, hogy George Hill továbbra sem bevethető – ezt azért meg fogják érezni, Westbrook ellen elöl-hátul nagyon kellene az irányító. Derrick Favors játéka is kérdéses, de a kőkemény védekezésükben most is bízhatnak, ráadásul elöl Gordon Hayward nagy formában van, az ő semlegesítése valószínűleg Andre Roberson feladata lesz majd. Ez fontos párharc lehet, ahogy az is, hogy mi történik majd a festékben, hiszen Gobert vezényletével itt kiemelkedő a Jazz, a Westbrook-Kanter/Adams kettő-kettők viszont rendszerint itt érnek véget, ezek levédése döntő lehet majd a hazaiak szempontjából. Ha nem talál vissza eddigi védekezéséhez és nem játszik sokkal nagyobb energiával a Thunder, mint a Blazers ellen, akkor meg fogja nyerni a meccset a Utah, ha összekapják magukat a vendégek, akkor nagy csatára számíthatunk a back-to-back ellenére is.

San Antonio Spurs – Boston Celtics 03:30

A Bulls elleni vereség után kitömte a Brooklynt és magabiztosan várhatja ezt az összecsapást a Spurs, főleg, hogy a Bostonnál továbbra sincs Isaiah Thomas – a vendégek az előző négy meccsükből hármat elbuktak, ráadásul 2010 óta 0-10-zel állnak San Antonióban. Nyilvánvalóan jobb állapotban van a texasi csapat, bár a Celticsnek hosszú idő óta volt két szabadnapja idegenben és pihenhetett, illetve teljes edzést végezhetett a gárda, ezzel együtt komoly bravúr lenne, ha vezérük nélkül megvernék Leonardékat. Izgalmas csatát várhatunk a palánk alatt Horford és a Gasol-Aldridge kettős között, valamint a Leonard-Crowder duett is jónak ígérkezik, illetve érdekes kérdés, hogy a Smart-Bradley páros mennyire tud dominálni Danny Greenékkel szemben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus