A Memphis túldobta Westbrookot és a Thundert!

Westy 40-esét is lenyomta a Grizzlies - Butler egy blokkal nyerte meg a meccset a Bullsnak - a Boston a Houstont is szétszedte

Hiába Russell Westbrook 40 pontos estéje, a Memphis Grizzlies parádés támadójátékkal múlta felül az Oklahoma City Thundert az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Jimmy Butler blokkjával verte meg a Chicago az Indianát, a Boston is simán győzte le a Houstont, Brandon Knight tripla-duplája elsüllyesztette a Lakerst, a Spurs és a Dallas viszont gyengébben játszva is hozta a kötelező győzelmet – jöjjenek a részletek!

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken megtekinthető!

Philadelphia 76ers – Dallas Mavericks 86-92

Parsons villogott, Nowitzki clutch volt. A sérülése után még mindig csak az első félidőben játszó kiscsatárnak most nagyon ment a játék, 21 perc alatt húsz pontot rámolt be, 8/11 dobása jó volt és vezettek is a vendégek már 19 egységgel. A negyedik negyedben azonban felzárkóztak Okaforék, sőt, négy perccel a vége előtt át is vették a vezetést – ekkor jött Dirk Nowitzki, aki azonnal beszórt hét pontot, egy 9-2-es rohammal pedig végül mégis megnyerte a meccset a Mavs, így elmaradt a meglepetés.

Védekezésben nem volt rossz a Philly. Úgy kapott 92 pontot a hazai csapat, hogy 27 (!) labdát adott el, amelyből 17 már az első félidőben megszületett – a félpályás védekezésük elég hatékonynak bizonyult ezúttal, a Dallast 40% alatt tartották mezőnyből. A támadójátékuk viszont finoman szólva sem remekelt, a rengeteg hiba mellett hiába dobtak vállalhatóan és hiába érték el öten is a tíz pontos határt, az eladott labdák ezt mind ellensúlyozták – ugyan felküzdötték magukat a végén, az utolsó percekben képtelenek voltak pontot szerezni.

A 76ers legjobb dobói: Okafor 19, McConnell 13/3, Grant 13
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 21/9, Parsons 20/3, Williams 12

Chicago Bulls – Indiana Pacers 96-95

Butler blokkjával nyert a Bulls. Egy 15-2-es futással indította a meccset a Bulls és a harmadik negyedben is 15-tel vezettek a hazaiak, de Monta Ellis sorozatban dobott nyolc pontjával visszajött látótávolságon belülre a Pacers. A negyedik negyedben végig csak pár pont volt a különbség, George clutch védekezése után ismét Ellis dobott kosarat, majd Butler hibázott – jöhetett az utolsó támadás. Öt másodperccel a vége előtt George kapta meg a labdát, betört Butler mellett, majd a büntetővonal magasságából dobott – a Bulls hátvédje azonban blokkolta, így egy óriási védekezéssel nyerte meg a meccset csapatának.

Derrick Rose megsérült. Jól játszott a hazaiak irányítója, 50%-kal szórt be 23 pontot és kiosztott mellé hat gólpasszt is, Butler mellett csapata legjobbja volt – azonban hat perccel a vége előtt kiment a bokája és el kellett hagynia a pályát. Nem is tért már vissza, de elmondása szerint csak fáj a bokája, de örül neki, hogy nem törött és nem szakadt semmi. A két hátvéden kívül egyébként csak McDermott jutott tíz pont fölé, Gasolékat nagyon megfogta a Pacers, ahol egyébként Paul George sorozatban hetedik meccsén dobott minimum 26 pontot – George Hill nélkül Ellis irányított és ez is viszonylag jól működött a vendégeknél.

A Bulls legjobb dobói: Rose 23/6, Butler 17, McDermott 11/3
A Pacers legjobb dobói: George 26/12, Ellis 20, Miles 19/15

Houston Rockets – Boston Celtics 95-111

A 3. negyed végén összeomlott a Houston. Ugyan James Harden most nem vállalt sokat, Arizának jól ment a játék és félidőben egál volt az állás – sőt, a harmadik negyed nagy részében is fej-fej mellett haladtak a felek. Az utolsó bő három percben azonban egy 15-0-s (!) futást rendezett a Celtics, majd a negyedik etap elején ezt egy 13-4-gyel folytatta, innentől pedig nem volt kérdés a győztes kiléte – a vendégek gyorsabban és nagyobb erőket mozgósítva játszottak, végül nagyon simán nyerték meg a találkozót.

Nagyon mély a Boston kerete. Egyedül Marcus Smart játszott 30 percet a vendégeknél, a Thomas-Bradley páros 23 ill. 20 perc alatt jutott húsz pont fölé – az ő vezérletükkel tudott győzni a Celtics, de a padról hatan játszottak minimum tíz percet és mindannyian tudtak hozzátenni a meccshez. A vendégek sorozatban harmadik győzelmüket aratták, a Rockets viszont újabb négymeccses bukószériába került és a gondjaik továbbra is ugyanazok – bár Harden most visszafogta magát, csak tíz mezőnykísérlete volt.

A Rockets legjobb dobói: Ariza 19/12, Harden 16/12, Jones 15
A Celtics legjobb dobói: Thomas 23/12, Bradley 21/12, Crowder 16/3

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 122-114

Westbrook kolosszális meccse sem volt elég. Kevin Durant nélkül ismét ízelítőt kaptunk a tavaly látott Westbrookból, de annak egy jóval hatékonyabb fajtájából. Az irányító 13/19-et dobott mezőnyből, 5/8-at a triplavonalon túlról és 40 ponttal zárt – emellé pedig 14 gólpasszt osztott szét. A brutális előadásba a nyolc eladott labda azért belerondít, ezzel együtt nem rajta múlt a vereség, sokkal inkább a csapatvédekezésen, hiszen 122 pontot kapni senkitől sem lehet, pláne nem a Memphistől – a periméteren borzasztóan gyenge volt hátul a Thunder.

Chalmers beillesztve. A Heattől megszerzett irányító harmadik Memphis-meccsén 22 perc alatt 29 pontot rámolt be 4/7 triplával és 13/15 büntetővel, amivel csapata legjobb pontszerzőjeként zárt – pedig ez ma nem volt egyszerű. A Grizzlies maga mögött hagyta a grit&grind stílust az utóbbi időben, ma emberfeletti 70%-kal (!) tüzeltek Conley-ék a triplavonalon túlról és egy ilyen Westbrook által húzott Thundert is túldobtak – méghozzá simán, a negyedik negyedben 43 egységet berámolva. A dobófesztivál nagyon tetszett a közönségnek is, kérdés, hogy tartósan is egy ilyen rohanósabb, periméter-centrikusabb támadójátékra áll-e át a gárda.

A Grizzlies legjobb dobói: Chalmers 29/12, Conley 22/12, Jeff Green 20/6
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 40/15, Ibaka 18/6, Kanter 16

San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers 93-80

Ginobili volt a mérleg nyelve. Borzasztóan játszottak a csapatok az első félidőben, negatív szezoncsúcsot állítottak fel pontok tekintetében és bár a harmadik negyedben javult a helyzet, nagyon szoros állással érkeztek meg a felek a záró etaphoz. Itt azonban előlépett Manu Ginobili, egymaga véghezvitt egy 9-2-es futást, összesen pedig 14 pontot rámolt be ebben a negyedben – rá már nem tudott válaszolni a Portland, ugyan még egyszer felzárkóztak négy egységnyire, nem adta ki kezéből a vezetést a Spurs.

Aldridge lenullázva. Az ex-portlandi erőcsatár összesen hat pontot tudott dobni volt csapata ellen, Plumlee-ék nagyon megfogták és nem engedtek neki jó dobóhelyzetet – viszont Ginobili mellett most is Leonard volt a Spurs motorja és rajtuk kívül is még négyen érték el a tíz pontot a hazaiaknál. A Portlandnél nem volt ilyen kiegyensúlyozott a játék, a jól játszó Lillard-Aminu páros mellett McCollum is hozta magát, a többiek viszont támadásban szinte értékelhetetlenek voltak – 80 ponttal pedig NBA-meccset nyerni nem lehet, így törvényszerű volt a vereség.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 19/9, Ginobili 17/6, Green 12/6, Diaw 12
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 27/3, Aminu 17/9, McCollum 15

Phoenix Suns – Los Angeles Lakers 120-101

Brandon Knight tripla-duplázott. A Sunsnál most nem a 21 pontos Eric Bledsoe vitte a prímet, sokkal inkább a negyven percet pályán töltő és ez alatt 30 pontot, 10 lepattanót és 15 gólpasszt jegyző Brandon Knight – a hátvéd ma azt csinált, amit akart, így karrierje első tripla-dupláját jegyezte. A negyedik negyed elejéig még szoros volt egyébként a találkozó, de itt egy 11-3-as futással meglógott a Phoenix, hat perc alatt 21-8-ra verték meg a Lakerst, innentől pedig már ledolgozhatatlanná vált az előnyük.

Tűzerő van a Lakersben. Egy héten belül másodszor játszott back-to-backet az arany-lila társaság, de a támadójátékkal most nem volt nagy gond – Kobe Bryant nélkül hatan lépték át a tízpontos határt, végre jól játszott Lou Williams és még Roy Hibbert is villogott Tyson Chandler ellen. Védekezni viszont már nem maradt erejük a negyedik negyedre, így addig hiába tartották magukat, végül komolyabb verés lett a vége – de legalább Russellnek most jutott 13 mezőnykísérlet…

A Suns legjobb dobói: Knight 30/9, Bledsoe 21/6, Warren 19
A Lakers legjobb dobói: Clarkson 20/6, Williams 16/6, Hibbert 14

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus