A Minnesotát fogadja a tartalékos Rockets, de visszatérhet James Harden

A nyugati rangadó előtt lesz egy Celtics-Sixers és egy Cavaliers-Magic is - nézzük, hogy mit kell tudni a játéknap előtt!

 

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 01:00

A két csapat egy hete találkozott Londonban, ahol akkor a Boston bizonyult jobbnak úgy, hogy húszpontos hátrányból állt fel és gyűrte le a Sixerst, úgyhogy most visszavágnának ezért Joel Embiidék. A nagy előnyök leadása továbbra is szokása a társaságnak, legutóbb a Toronto ellen is megcsinálta, de akkor végül megúszta, most viszont aligha fog beleférni egy komoly leolvadás, a Celtics annál jobb csapat. Kyrie Irvingék az előző találkozót hétmeccses győzelmi sorozat után veszítették el, most hazai pályán elkezdenék építeni a következőt, de védekezésben megint vannak kisebb gondjaik, az elmúlt két összecsapásukon nem zártak úgy, mint korábban. Sérültek mindkét oldalon vannak, a hazaiaknál Irving és Smart sem 100%-os, Irving tegnap nem is tudott edzeni, kérdéses, hogy pályára tud-e lépni, míg a vendégeknél JJ Redick sérült, ő nem lesz majd ott a parketten. 

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 01:00

Ez most már abszolút kötelező meccs a Cavsnek, de akkora káosz van az ohióiaknál, hogy nem lehet biztosra venni a hazai sikert - most éppen zsinórban négy vereségből érkeznek, igaz, legutóbb nem omlottak össze a Golden State-tel szemben. A Magic a liga leggyengébb csapata hónapok óta, de éppen az előző találkozóját nyerte meg elég váratlanul a jelenlegi Cavsnél abszolút jobb Minnesotával szemben, kérdés, hogy ez ad-e lendületet a gárdának, vagy csak egyszeri fellángolás volt. Nehéz mit jósolni, alapesetben országos egyes a találkozó, de ha a Cleveland nem tudja rendezni a sorokat, akkor a teher nélkül, a legutóbbi győzelem után jobb hangulatban játszó Orlando képes lehet a meglepetésre - támadásban mindenképpen megvannak a fegyvereik Paytonéknak. 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 03:30 (Sport1 - ÉLŐ)

A többi találkozó sem lesz piskóta, de talán ez lesz a legnagyobb rangadó, hiszen a nyugati második fogadja a negyediket, ráadásul a hírek szerint két hét után visszatérhet a pályára James Harden - meglátjuk, hogy mennyit tesz hozzá elsőre, mindenesetre az erősen botladozó Houstonnak nagy szüksége lenne rá. A Rockets egyébként is zaklatott állapotban van, a legutóbbi, Clippers elleni meccs erősen paprikás hangulatban ért véget, a klubnál gondolkodtak azon, hogy Chris Paulékat el is tiltják fegyelmi célzattal, de ettől végül eltekintettek - az NBA viszont Gerald Greent és Trevor Arizát is elmeszelte, ők nem lesznek ott a pályán. Így azért megint nagyon nehéz a hazaiak helyzete, borzasztóan kellene nekik egy önbizalomnövelő siker, míg a Wolves sokkal jobb helyzetben érkezik, ráadásul a nyilatkozatok alapján úgy tűnt, hogy nem is jött rosszul a komoly győzelmi széria utáni hatalmas blama Orlandóban. Náluk nincsenek sérültek, bizonyítaniuk viszont nekik sem ártana egy topcsapat otthonában. 

Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 04:00

Itt most egyértelműen a Pacers van jobb formában, Victor Oladipo visszatérése óta 5-1-et ment a gárda, az előző két találkozóját vendégként is megnyerte, míg a Portland legutóbb egy negatív szériát tört meg azzal, hogy hét ponttal legyőzte a Phoenixet. Lillardék egyáltalán nem meggyőzőek mostanában, ami mellettük szól, az a hazai pálya és az egészség, mert egyáltalán nincs sérültjük, míg az Indianánál Myles Turner továbbra sem bevethető, ő most sem lesz majd ott a pályán, ráadásul egy négymeccses túrán van a csapat. Nehéz jósolni, nagy különbség nincs a felek között, ezt a mérlegek is mutatják, ráadásul a hazai pálya sem biztos, hogy akkora előny a Blazersnek, hiszen csak 11-10-re áll ebben a csarnokban Terry Stotts alakulata.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus