A Portlandet fogadja a GSW, otthon javíthat a Thunder

Lezárja idegenbeli túráját a Knicks - Clevelandbe látogat a Lakers - a Charlotte-ot is szétdobja a Hawks? - Minnesotában a Rockets.

 

Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 23:00

Két komoly pofonból igyekszik feltápászkodni az OKC, és ezen az estén kötelező számukra a győzelem még akkor is, ha Victor Oladipo továbbra sem bevethető. A legfőbb probléma a védekezés, főleg a periméteren, ami nem működött az előző meccseken, itt pedig papíron akár meg is büntethetik a hazaiakat Bookerék, de egyáltalán nem kiegyensúlyozott a Suns játéka, hátul ők is nagyon lyukasak, elöl pedig szintén nem megbízhatóak. A festékben mindenképpen fölényben lehetnek Adamsék, és komoly meglepetés lenne, ha most nyerni tudna a Phoenix.

Detroit Pistons – Indiana Pacers 01:00

A Pistons back-to-backet játszik, tegnap csúnyán kikaptak Washingtonban, és kérdés, hogy ebből hogyan tudnak felállni, főleg védekezésben – otthon viszont általában kategóriákkal stabilabbak, mint idegenben. A Pacers sincs jó passzban, elvesztette előző két meccsét és idegenbeli túrán van, nem biztos, hogy sokkal pihentebbek Drummondéknál. A Detroit továbbra is egy győzelem, egy vereség minta szerint halad, most eszerint győzelemnek kell következni, de hátul kategóriákat kell javulniuk a fővárosi produkcióhoz képest. Elöl ezt képes lehet kihasználni az Indiana, de egyáltalán nem meggyőző a gárda, ráadásul Ellis és Stuckey továbbra sem bevethető.

Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 01:30

Ellentétes előjelekkel érkeznek a meccsre a felek, a Hawks parádés támadójátékkal aratott bravúrgyőzelmet Torontóban, míg a Hornets Kemba Walker nélkül nagyon gyenge második félidőt produkált Bostonban, és sorozatban negyedik vereségét szenvedte el. A hírek szerint Walker most ott lesz a vendégeknél, ez mindenképpen segítség, mert nélküle nem működött a támadójáték, de ennél mélyebb problémáik vannak, amit kihasználhat a Hawks. Kérdés, hogy Schröderék képesek-e hasonló formát hozni a back-to-back második felén is, de mivel a vendégek is második meccsüket játsszák két este alatt, így az ő dolguk mégis könnyebb a hazai pálya miatt.

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Lakers 01:30

A Lakers végre megtörte bukószériáját és nyerni tudott Philadelphiában, de a back-to-back második felén ennek ellenére nem számíthat sok jóra – a sztárjait legutóbb pihentető bajnok otthonában lép pályára. A Cavs így kellően friss, Kyrie Irving egy hete nem játszott, és egyébként is szakadéknyi a különbség a felek között, így meglepő lenne, ha az önmagát még mindig csak kereső, fáradt Los Angeles meg tudná nehezíteni LeBronék dolgát.

Minnesota Timberwolves – Houston Rockets 02:00

Borzasztó könnyedén menetel az utóbbi időben a Rockets, sorra szétdobja ellenfeleit Mike D’Antoni legénysége, tegnap NBA-rekordot jelentő 24 hármassal ajándékozta meg a New Orleanst. A sorozatban kilenc győzelem is tiszteletet parancsoló, de idegenben back-to-backet játszani mindig nehéz feladat, és a Wolves legutóbb már mutatott életjeleket. A fiatal gárda Chicagóban tudott nyerni, méghozzá szigorú, fegyelmezett és fizikális védekezéssel, ha ezt képes lesz most is hozni, akkor lehet keresnivalója – kérdés, hogy ez csak egyszeri alkalom volt-e, és most visszatérnek-e az eddig látott puha játékhoz. Utóbbi nem fog beleférni, James Harden számára ujjgyakorlat szétszedni egy „barátságos” védekezést, túldobni pedig még a GSW sem tudta ezt a Houstont.

Denver Nuggets – New York Knicks 03:00

Kissé kifulladt a Knicks, Rose és Anthony sérüléseit nem bírja el a csapat, ráadásul most zárják idegenbeli túrájukat, ez is érződik – jól kezdték a kirándulást, de az előző két meccsüket elveszítették. Az egyelőre kérdés, hogy a két sztár bevethető lesz-e este, ha igen, akkor jó esélyeik lesznek, ha nem, akkor viszont a Denvernek áll a zászló. A Nuggets legutóbb robbantott, most először tudtak felállni teljes kerettel, működött a small-ball, jó volt a kispad, ficánkolt Jokics, és ha ezt a lendületet most is megtartják a fáradtabb Knicks ellen, akkor tovább zárkózhatnak a playoff-helyek felé.

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 04:30

A Knicks ellen még mindig nem dobott jól, de káprázatos passzjátékot mutatott be a Golden State, és a Portland ellen, otthon ezúttal is hasonlóra számíthatunk – amit a Blazers előad a periméteren védekezés címén, azt nem lesz nehéz megbüntetni Duranték számára. Éppen ezért nehezen elképzelhető, hogy nyerjenek a vendégek, csak akkor, ha úgy játszanak, mint az OKC ellen – az ottani védekezés és kiegyensúlyozott támadójáték lenne a követendő példa. A két csapat mindig látványos és jó meccseket vív, de idén egyszer már nyert 23 ponttal a GSW, és bár most nincsenek topformában, így is egyértelműen ők a favoritok.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus