A szakadék szélére kerülhet a Cavs és a Rockets

LeBron Jameséknek és James Hardenéknek is hazai pályán kell egyenlíteniük ma a Bulls, illetve a Clippers ellen.

 

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 01:00

Az első találkozó előtt nagyon sok kérdés vetődött fel a sorozattal kapcsolatban, de ha lehet, a második előtt még ennél is többről beszélhetünk. Az biztos, hogy 1-0-ra vezet a Chicago, és ha ma este nyerni tud, óriási lépést tesz a konferencia-döntő felé, így kis túlzással ma a szezonjáért játszik a Cleveland. A győzelem érdekében azonban nagyon sok mindenen változtatnia kell David Blatt csapatának, a tréner pedig egy dolgot már be is jelentett: nem Mike Miller, hanem Tristan Thompson kerül be ezúttal a kezdőcsapatba.

A Cavs legnagyobb gondja egyértelműen a szervezetlenség volt, James és Irving egy-egyein kívül semmit nem tudott felmutatni a gárda, ez pedig főleg az utolsó percekben köszönt vissza – most jóval tudatosabb játékra lesz szükségük. A Bulls elsősorban a Rose-Gasol kapcsolatra épített, ennek fényében ők ketten 46 pontot rámoltak be, a spanyol magasember pedig kilenc teljesen üres dobást vállalhatott el – Tom Thibodeau csapata jól játszott, bár a dobószázalékon ők is javíthatnak még.

Azonban ebben a helyzetben amellett, hogy komoly taktikai hiányosságokat kell kijavítania Blattnek, mentálisan kell kezdenie valamit csapatával – ebben pedig nagy szüksége lenne LeBron Jamesre, aki a szituációhoz képest nagyon keveset nyújtott az első mérkőzésen…

A párharc állása: 1-0 a Bulls javára.

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 03:30

A Clippers Chris Paul nélkül aratott hatalmas győzelmet a sorozat nyitómeccsén, így azonnal elvette a pályaelőnyt – egy mai győzelemmel gyakorlatilag a továbbjutás kapujába kerülnének. Az irányító nem valószínű, hogy pályára lép ma, Doc Rivers azt mondta legutóbb, hogy ha a kiesésről döntött volna a derbi, játszott volna Paul, azonban az első találkozón inkább nem kockáztatott – minek kockáztatna most, hogy legrosszabb esetben 1-1-gyel mehetnek haza.

Bár Austin Rivers irányítómunkája hagyott némi kívánnivalót maga után, Blake Griffin egészen elképesztő formája a Rockets fölé emelte csapatát – az előző négy találkozóján 26,5 pontot, 13,3 lepattanót és 9 gólpasszt átlagolt, az ő megállítása most is kulcskérdés lesz a hazaiak számára. Talán még ennél is fontosabb azonban a Houstonnak, hogy saját játékát megtalálja, kissé „túlpihenték” magukat a széria előtt és rengeteg hibával, eladott labdával játszottak – James Hardent szinte tökéletesen megfogta a Redick-Barnes páros, ez pedig a hazaiaknak nem fér bele még egyszer.

Bőven van még tartalék a Rocketsban, de amellett, hogy Griffinnel kell valamit kezdeniük és jóval agresszívebbnek kell lenniük a triplavonalon, támadásbeli ritmusukhoz kell visszatalálniuk – ha nem sikerül, magyar idő szerint holnap hajnalra a szakadék szélére kerülnek.

A párharc állása: 1-0 a Clippers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus