A szünet vége: Warriors-Clippers a Sport TV-n

Megkezdődik az NBA alapszakaszának utolsó fázisa, visszatér a liga az All-Star szünet után - rögtön pályán a GSW, az OKC és a Cavs is.

 

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 01:00

Villámgyorsan kell győzelmi szériákat hoznia a Hornetsnek ahhoz, hogy legyen még esélye a rájátszásra, mert már csak 25 találkozó van hátra, és öt és fél meccs a lemaradása a keleti nyolcadik helyhez képest - ennek megfelelően most nem hibázhat, muszáj lenne nyernie. A Nets kifejezetten gyenge formában volt az All-Star előtt, voltak ugyan szoros meccsei, de összességében zsinórban hét vereségnél jár a gárda - LeVert és Hollis-Jefferson biztosan hiányozni fog most is, de Jahlil Okafor játéka is kérdéses. A hazaiaknál Kemba Walker remekelt igazán a szünetet megelőzően, ha ő tudja ezt hozni, és megtámogatja Howard, valamint Batum, akkor az elég is lehet a Charlotte sikeréhez. 

Orlando Magic - New York Knicks 01:00

A Magic kiegészül erre a meccsre, hiszen Aaron Gordon és Nik Vucsevics is visszatérhet, bár kérdés, hogy milyen állapotban - előbbi kilenc találkozót, utóbbi közel két hónapot hagyott ki, ezt azért kalkuláljuk bele az egyenletbe. Egyébként is zsinórban három vereségnél tartanak, bár otthon azért jóval stabilabban játszanak, és tegyük hozzá, hogy a Knicks milyen formában van: sorozatban nyolcszor kapott ki a társaság, Kristaps Porzingis elvesztése óta nyeretlen, és az idegenbeli 7-24-es mérleg is elég beszédes. Hozzá kell tenni, hogy sokszor egyáltalán nem játszott alárendelt szerepelt a gárda vendégként sem, de egyszerűen nem tud nyerni, védekezésben nem elég stabil, támadásban ezt nem tudja ellensúlyozni, a végjátékokra pedig rendszeresen elfogy. Meglátjuk, Michael Beasley-nek a fülével voltak gondjai, de már újra edzett, Kanter is rendben van, érdekes lesz, hogy meg tudják-e törni a rossz szériájukat. 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 02:00

Az All-Star előtt úgy tűnt, hogy lezárta a bukószériát és megindult felfelé a Cleveland, sorozatban négyet nyert a gárda, elkapta a Minnesotát, majd idegenben a Bostont és az OKC-t is, ezzel mindenképpen bizonyított, és úgy fest, hogy az "új Cavs" működőképes lehet. A Wizardsnál továbbra sincs John Wall, de nélküle kapaszkodtak fel a keleti negyedik helyre, ahol most éppen csak másfél meccsre vannak a Clevelandtől, ezért is lenne fontos nekik most egy idegenbeli győzelem - ha viszont LeBron Jamesék ott folytatják, ahol a szünet előtt abbahagyták, akkor hazai pályán mindenképpen ők az esélyesebbek. Tűzerőben abszolút a hazaiak állnak jobban még Love nélkül is, magas posztokon pedig a korábbi ellenfeleik sem tudták őket annyira megbüntetni, hogy az a meccsbe kerüljön számukra. Igaz, Tyronn Lue szerint a négy új játékos minden játékot elfelejtett a szünet alatt...

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 02:00

Az All-Star előtt már heteken át tartó gyenge periódust produkált a Chicago, bár tegyük hozzá, hogy most elvileg mindenki bevethető, LaVine, Dunn és Markkanen is ott lehet majd a pályán a meghatározó játékosok közül, meglátjuk, hogy hazai pályán mire mennek így. A Philly sokkal jobb formában van, és sokkal jobb a kerete is, de idegenben azért jó párszor botlott már a társaság, a jelenlegi ötös győzelmi szériájukat saját közönségük előtt hozták Simmonsék. Nyilván nagy kérdés, hogy mennyire lesznek stabilak vendégként, hogy Embiid dominálni tud-e Lopezékkel szemben a palánk alatt, hogy hogyan ülnek majd a triplák, és hogy a fő playmakerek (Embiid mellett Simmons vagy akár Saric) milyen napot fognak ki - a Chicago számára kisebb a tét, mert nem beszélhetünk rájátszásról, de a fiatalok mind bizonyították már, hogy extra teljesítményre képesek. 

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 04:00

Mostanában elég ingadozó teljesítményt nyújtott a Thunder, voltak sérüléseik is, de most elvileg mindenki bevethető Andre Robersont leszámítva, Paul George pedig óriási formába lendült az utóbbi időben - megtalálta a szerepét Westbrook mellett és Anthony előtt a csapatban. Sacramentóban mindenképpen kötelező lenne a győzelem a társaság számára, ha frissen és motiváltan kezdik meg az alapszakasz utolsó fázisát, akkor nem is jelenthet nekik gondot a támadásban erősen limitált Kings - de idén egyszer már kikaptak ebben a csarnokban, és otthon is nehezen törték fel Randolphék védelmét, nem bízhatják el magukat. A hazaiaknál Fox játéka kérdéses, de ha ő pályára tud lépni, és a védekezésükből a jobbikat húzzák elő, akkor azért okozhatnak gondokat Westbrookéknak. 

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 04:30

Steve Kerr szerint nagyon kellett a szünet a bajnoknak, az utóbbi hetekben elfáradt a csapat fejben, ami meg is látszott az eredményeken, és főleg a sztárok voltak kifacsarva - nagy kérdés, hogy az egy hét pihenő alatt sikerült-e felszívniuk magukat Curryéknek. Hazai pályán természetesen esélyesnek számítanak, és kellene is nekik a győzelem, hiszen a Rockets átvette a vezetést, de a Clippers jobb formában volt az All-Star előtt - tízből hetet nyertek DeAndre Jordanék, és az új igazolások is beváltak. Éppen Jordan okozhat gondokat Greenéknek most a palánk alatt, igaz, Avery Bradley játéka kérdéses, pedig ő nagyon kellene nekik védekezésben a Splash Brothersszel szemben. Alapvetően nagyon hosszú ideig volt verhetetlen a GSW a Clippers számára, de éppen legutóbb tört meg ez a széria, méghozzá ebben a csarnokban, úgyhogy érdeklődve várhatjuk az újabb felvonást. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus