Anthony Davisék az Atlantát fogadják

A Pelicans a Hawks ellen szerezné meg első győzelmét, de pályán a Cavs, a Heat, a Wizards, a Raptors, a Rockets és a Warriors is. 

 

Orlando Magic – Toronto Raptors 01:00

A Toronto a franchise történetének legjobb rajtját produkálja, önbizalomtól duzzadó játékukkal már többek között az OKC-t és a Miamit is legyőzték, támadásban és védekezésben is óriásit lökött rajtul Carroll, és gyakorlatilag mindenki tökéletes formában van. A túloldalon leginkább Fournier húzza a szekeret, a francia játékos egy 30 és egy 29 pontos meccs után érkezik, ugyanakkor komoly gond, hogy Vucsevics térdsérülése miatt nem játszhat – centerposzton ismét dominálhat Valanciunas, a periméterről pedig erősen kérdéses, hogy Oladipóék túl tudják-e dobni Lowry-ékat.

Boston Celtics – Washington Wizards 01:30

A Washington Bradley Beal nagy hármasával legyőzte a Spurst legutóbb, de a 3-1-es mérleg ellenére kissé akadozik a gépezet – a Bostonnál is hasonlóak a gondok, csak ők 1-3-mal állnak. A Celticsnél a védekezéssel kisebb a gond, de kérdés, hogy a Wall-Beal párossal mihez kezdenek majd, illetve az is, hogy Smart és Amir Johnson pályára léphet-e, hiszen mindkettejükre nagy szükségük lenne. Thomas nagy formában van, de egymaga biztosan kevés lesz, pláne ha megnézzük a negyedik negyedes statisztikákat: a Boston 19 pontot átlagol az utolsó periódusban, míg a túloldalon Beal egymaga tízet…

Brooklyn Nets – Los Angeles Lakers 01:30

Két nyeretlen csapat találkozik ezen a mérkőzésen, így elég nehéz megtippelni, hogy ki tud a másik fölé kerekedni – az eddigiek és a hazai pálya miatt talán a Nets tűnik esélyesebbnek. A Lakers eddig átlagosan 117 pontot kapott, és az ment át rajtuk, aki akart, ugyanakkor a Brooklyn 87 pontot átlagol az utóbbi négy meccsén – a liga leggyengébben triplázó csapata nem biztos, hogy ki tudja használni a vendégek gyengeségeit. Kobe Bryant borzasztó formája persze finoman szólva sem segíti csapatát, de az újonc Russellnek is nagyot kellene most már javulnia – ugyan Clarkson és Randle jó formában van, a túloldalon ez Lopezről és Bogdanovicról mondható el.

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers 01:30

A Cleveland sorozatban négy mérkőzést nyert meg úgy, hogy egyáltalán nem játszik jól támadóoldalon, ellenben a védekezésük továbbra is megfelelő – úgy is, hogy Irving, Shumpert és JR Smith sem bevethető. Elöl Mo Williams tűzereje sokat segít a Love-James duónak, és könnyen lehet, hogy ez sok lesz a Sixers számára, hiszen náluk elsősorban Jahlil Okafor van a középpontban, az újonc center is sorra hozza a húszpontos meccseket – ezzel azonban egyelőre átlagosan 14 ponttal kapnak ki. Ugyan a szintén újonc TJ McConnell 12 gólpasszal hálálta meg, hogy a kezdőbe került legutóbb, a két csapat között több kategória különbség van jelen állapotban – Clevelandben ez kötelező a Cavs számára.

New York Knicks – Milwaukee Bucks 01:30

A két csapat azonos mérleggel áll és hasonló szinten is tart egyelőre, izgalmas összecsapásra számíthatunk. A New Yorknál Anthony dobóformáján továbbra is nagyon sok múlik, de Derrick Williams vagy éppen az újonc Porzingis is mutatott szép dolgokat, csapatként még Melo téglái ellenére is sokat léptek előre. A szezon első meccsén éppen a Milwaukee-t verték meg 25 ponttal, de ahhoz képest a vendégek is sokat fejlődtek, Antetokounmpo visszatért és sorra hozza a húszpontos meccseket, Monroe szerepét egyre inkább megtalálja Kidd, valamint most már Jabari Parker is bevethető. Megkezdheti Knicks-karrierjét Arron Afflalo, a nyáron szerződtetett 3&D játékos a hírek szerint már pályára léphet, de nem biztos, hogy be is küldi Derek Fisher – a túloldalon Carter-Williams bokája nem 100%-os, de ő valószínűleg játszhat majd.

Indiana Pacers – Miami Heat 02:00

Kezd összeállni a Miami alapjátéka, bár a triplák kissé hiányoznak jelenleg, már elkapta a fonalat Goran Dragic is – tegnap a kezdő ötös kimondottan jól nézett ki. A Pacers is javuló formát mutat, Paul George legutóbb remekelt, de George Hill és Monta Ellis is kezdi érezni egymást – a kérdés, hogy a palánk alatt mi fog majd történni, hiszen a Bosh-Whiteside duó ellen elég soványnak tűnik a Mahinmi-George páros. Utóbbitól nagyon sok fog függni hazai szempontból, de papíron megvannak rá a Heat védői – a túloldalon viszont kérdés, hogy az utóbbi két meccsen 56%-kal dobó Wade-et ki fogja majd lassítani. A hazaiaknál nincs számottevő hiányzó, a vendégeknél viszont egyelőre nem tisztázott, hogy Gerald Green és Mario Chalmers bevethető állapotban lesz-e.

New Orleans Pelicans – Atlanta Hawks 02:00

A New Orleans számára nagyon nehezen indult a szezon, hiszen négy mérkőzés után is nyeretlenek, a sérültlistájuk inkább bővül, mint apad, ráadásul Anthony Davis sem találja eddig a helyét – sokszor duplázzák, triplázzák, ő pedig erőlteti, mert társai is nagyon gyenge formában vannak. A lepattanózással ugyanakkor sokat tehet most a sikerért, Horfordéknál ez a legkomolyabb probléma, de a center annyira jó formában van támadóoldalon és a Teague-Schröder páros is annyit tesz hozzá, hogy a Hawks sorozatban öt mérkőzést nyert már meg és most is esélyesnek számít. A hazaiaknál hiányozni fog Evans, Pondexter, Cole és Perkins is, a vendégeknél viszont minden bizonnyal visszatér Kyle Korver.

Phoenix Suns – Detroit Pistons 03:30

A találkozó pikantériáját a Morris-ikrek adják, hiszen iszonyatos hisztit csaptak nyáron, amikor Marcus Detroitba került – neki azonban eddig bejött a váltás, elöl-hátul hatékony és fontos játékosa a meglepően jól rajtoló Pistonsnak. Bizonyára extra motivált lesz volt csapata ellen, de a kulcs párharc mégsem ez, sokkal inkább a palánk alatti lesz majd: Drummond a Detroit legjobbja eddig, legutóbb 29 lepattanót kaparintott meg, a túloldalon viszont Tyson Chandler legalább ekkora hatással van a Suns játékára. A lepattanózás döntő lesz majd, és ha Chandler limitálni tudja Drummondot, a Knight-Bledsoe párosra építve megnyerheti a meccset a Phoenix.

Golden State Warriors – Denver Nuggets 04:30

Ha lehet, még a tavalyi formát is felülmúlja eddig a bajnok, 114 pontot szereznek meccsenként, Steph Curry teljesítményét pedig nehéz jól leírni – átlag 35,8 pontja és 5,6 triplája azért elég jól érzékelteti. Az azért valószínű, hogy lesz gyengébb időszaka is a gárdának, de most hazai pályán a Denver ellen óriási meglepetés lenne, ha nem nyernének simán – a Nuggets rengeteg pontot kap eladott  labdák után, ezekben pedig nem nagyon találunk hatékonyabb csapatot a Golden State-nél. A vendégeknél nincs igazi fegyver erre a meccsre, ráadásul back-to-backből érkeznek…

Sacramento Kings – Houston Rockets 04:30

Mindkét oldalon vannak hiányzók, a Kingsnél DeMarcus Cousins továbbra sem bevethető, a vendégeknél pedig Beverley, Jones és Motiejunas nem léphet pályára – de jó esély van arra, hogy Howard is kihagyja ezt a mérkőzést. Mindezekkel együtt a Houston jobb állapotban van, Harden legalább már büntetőkből tudja hozni a pontokat, Lawson helyét is kezdik megtalálni, és két győzelemmel bizonyították, hogy számolni kell velük – ezzel szemben a Kings elöl-hátul keresi önmagát. Cousins nélkül Rondo játéka is visszaesett, bár ha dobópárbajjá fajul a mérkőzés, a Gay-Belinelli-Collison trióban azért bízhatnak.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus