Atlantában a GSW, Miamiban az Indiana

A Hawkshoz látogat a Warriors - a Pacerst fogadja a tartalékos Heat - pályán a Cleveland és a Clippers is - DeRozan történelmet írhat

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 01:00

A Cavs egy nagy győzelemből érkezik, hiszen tegnap Oklahoma City-ben nyertek nagyon simán Jamesék, a Pistons ellenben Anthony Davis 59 pontos estéjének esett áldozatul. Otthon a Cleveland még erősebb, a Detroit pedig idegenben kimondottan gyenge, ráadásul egyelőre nem is igazán találják a ritmust – hiába szerezték meg Tobias Harrist, akadozik a játék, és az előző öt meccsüket zsinórban el is veszítették. A hazaiaknál Kyrie Irving, a vendégeknél Anthony Tolliver fog hiányozni minden bizonnyal, az esélyek ezzel együtt elég egyértelműek.

Miami Heat – Indiana Pacers 01:30

A Heat Wade és Bosh nélkül egy gyorsabb, rohanósabb játékra váltott, amelyben lubickolt Goran Dragic és Luol Deng is, az előző két találkozójukat pedig meg tudták nyerni – Bosh biztosan, Wade pedig valószínűleg most is hiányozni fog náluk. A Pacers is remek formában van, de az idegenbeli back-to-back ellenük szól – igaz, ha az utóbbi meccseken mutatott játékukat képesek hozni, inkább ők számítanak esélyesnek. Különösen igaz ez a védekezésükre, ráadásul ők képesek lehetnek rohanni is a Heattel – az eladott labdák száma döntő lehet.

New York Knicks – Toronto Raptors 01:30

A Toronto fontos győzelmet aratott tegnap a Memphis ellen, míg a pihentebb és hazai pályán lévő New York megtörte vereségsorozatát a Minnesota ellen – mindkét csapat akkor sikeres, ha jól védekezik, most is ez lesz majd a kulcs. Sok pontra nem számíthatunk, de a meccset eldönteni képes klasszisok mindkét oldalon megvannak, igaz, nincsenek túl jó formában. Viszont Lowry-ra nincs igazán ember hazai oldalon és összességében egyértelműen jobb csapat a Raptors, a kérdés az, hogy a Knicksnek mekkora löketet adhat a legutóbbi győzelem, és hogy a back-to-back mennyire látszik majd meg a tegnap is pontatlanul dobó vendégeken. Egy győzelemmel DeRozan 233. Raptors-mezben elkövetett sikerét ünnepelhetné, amivel új franchise-rekordot állítana fel.

Atlanta Hawks – Golden State Warriors 02:00

A Warriors hosszú idegenbeli túrán van és ennek első állomásán rögtön egy méretes pofonba szaladtak bele Curry-ék, amely megmutatta, hogy védekezniük is kell ahhoz, hogy győzzenek – ez Atlantában is fontos lesz, hiszen ha hagyják, a Hawks bárkinek képes 120 pontot is dobni. Ezzel együtt Teague-ék nincsenek túl jó formában, nekik is gondjaik vannak hátul, ráadásul könnyen lehet, hogy az irányító nem is léphet pályára csuklósérülése miatt – ő azért hiányozna a gárdából. A vendégeknél Andrew Bogut játéka kérdéses az Achillese miatt, de összességében persze esélyes a GSW, nagyon koncentrált, tudatos játék és agresszív védekezés kell a Hawkstól ahhoz, hogy megverje a bajnokot.

Milwaukee Bucks – Los Angeles Lakers 02:00

Érdekes meccsre számíthatunk, mert a Lakers most már jó ideje „szimpatikus vesztes”, kulturált játékot játszik, vállalhatóan védekezik és ponterős a támadójátéka, viszont nyerni már öt mérkőzés óta nem tud – azonban ha hozzák eddigi formájukat Bryanték, Milwaukee-ban lehet esélyük. A back-to-back persze nem mellettük szól, és a Bucks otthon teljesen más csapat benyomását kelti, mint idegenben, ráadásul Jabari Parker nagy formába lendült az utóbbi meccseken – kétszer is megjavította karriercsúcsát, úgy fest, hogy neki jót tesz Greg Monroe padozása.

Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 02:00

Január 22-e óta csak a GSW és az OKC átlagol több pontot a Bostonnál, Thomasék pedig egy gyenge meccs után tegnap ismét domináltak Denverben – 121 pontot dobtak, haraptak védekezésben és végig kézben tartották a meccset. A Minnesota védekezésnek alighanem ez túl nagy falat lesz, Diengék elöl is elég ingadozóak, hátul pedig nem igazán tudják lelassítani ellenfeleiket – ugyan a rohanás a Rubio-Wiggins párosnak is jól megy, jelenleg összeszokottabb és olajozottabb gépezetet alkot a Celtics. Az érdekes kérdés lesz, hogy Towns mire megy a palánk alatt, itt lehet keresnivalójuk a hazaiaknak.

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 04:30

A Clippers folytatja stabil formáját, igaz, a GSW ellen voltak komolyabb kihagyásaik védekezésben, összességében így is egy dobásra voltak végül a győzelemtől. Érdekesség, hogy bár a Phoenix sorozatban 11 vereségnél tart, Leuerék meg tudták szorítani a Spurst és bizonyították, hogy támadásban sok mindenre képesek, kérdés, hogy ebből most mit tudnak megmutatni. Idegenben zsinórban 14-szer kapott ki a Suns és fáradtabb is lehet, mint a hazai csapat, ennek ellenére bár kötelező a győzelem Pauléknak, nem számíthatnak könnyű estére.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus