Clevelandben előzheti meg LeBron Jameséket a Miami

Cavs-Heat derbit rendeznek Keleten - Bostonba látogat a New York - idegenben meccsel a Lakers - itt a beharangozó. 

 

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 01:00

A clevelandi vereséget leszámítva sorra nyeri a meccseit a Pacers, nagyon egyben van a gépezet, legutóbb a Charlotte-ot legyűrték, most pedig hazai pályán a Memphis ellen is esélyesebbnek számítanak. Persze a vendégeket egyáltalán nem lehet leírni, Marc Gasolék sincsenek rossz passzban, legutóbb a Phoenixet verték úgy, hogy 120 pontot dobtak, és ha hasonló teljesítményt hoznak támadásban, akkor most is bőven lehet keresnivalójuk. Kulcskérdés lesz, hogy mekkora tűzerőt tudnak hozni Evansék, illetve hogy hogyan zár majd az elég ingadozó indianai védekezés, kinek a ritmusában folyik majd a játék. A hazaiaknál Lance Stephenson játéka kérdéses, a vendégeknél többen is sérüléssel bajlódnak, Mario Chalmers, Dillon Brooks és Ben McLemore sem teljesen egészséges, és lehet, hogy nem tudnak pályára lépni, míg JaMychal Green szinte biztosan kihagyja az összecsapást. 

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 01:00

Ebből jó meccs lehet, a Magic magához képest nagyon egyben van mostanában, előző este James Harden 60 pontos meccse ellenére alig maradtak alul Houstonban, de a back-to-backet megérezhetik, ráadásul a Vucsevics-Ross-Isaac trió után Aaron Gordon is megsérült. A vendégek gyakorlatilag idei legjobb formájukban érkeztek meg legutóbb Torontóba, ahol abszolút vállalható vereséget szenvedtek, és bár ők lesznek idegenben, mégis ők a pihentebbek - Lonzo Ball ugyan nincs, de mostanában nélküle is hozták a sikereket, most sem az ő hiánya miatt kapnak ki, ha kikapnak. Kérdés, hogy a védekezésüket tudják-e hozni, mert az a sikerük titka, bár ezt a Magic fáradtsága azért megkönnyítheti.

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 01:30

Öt napja találkoztak a felek Charlotte-ban, akkor 121-110-re nyert a Hornets, most viszont fordulhat a kocka Atlantában - a Hawks legutóbb a Minnesotát is megverte hazai pályán, magabiztosan léphet pályára. Nyilván kezdeniük kell valamit Dedmonéknak Dwight Howarddal, de a Charlotte legfőbb gondja mostanság, hogy a kiegészítők pocsék formában vannak, gyakorlatilag csak a Walker-Howard párostól függnek, akik mellé néha fel tud nőni Batum, de összességében sokszor elfogy a tudomány a meccsek végére. Marvin Williamsre és Cody Zellerre nem számíthat Steve Clifford, az Atlantánál viszont mindenki bevethető, Kent Bazemore remek formában van, és a kispadjuk is jóval hosszabb - ki-ki meccsre számíthatunk.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 01:30

A találkozó érdekességét elsősorban Jahlil Okafor és Nik Stauskas játéka jelentheti majd, hiszen őket a szezon közben "takarította el" Brooklynba a Philly, és éppen előző este beszélt arról Kenny Atkinson, hogy ideje nagyobb szerepet adni nekik a csapat játékában. Összességében természetesen egyértelmű favorit a Sixers, bár Simmonsék elég sok idegenbeli meccset játszottak mostanában, de most ismét pályára léphet Joel Embiid, míg a Nets egy back-to-back második felén érkezik meg. A vendégeknél a kinti dobásokkal azért kellene kezdeni valamit, mert botrányosan céloztak legutóbb, és ez Redick nélkül többször is jelentett már problémát, de alapvetően Covingtonékban ennél azért sokkal több van még így is. Redick és Bayless most sem játszik majd, míg a hazaiaknál Hollis-Jefferson és LeVert sérült. 

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 01:30

A helyzet az, hogy vendégsiker esetén a Miami megelőzi a tabellán a Clevelandet, így komoly tétje van az összecsapásnak mindkét oldalon, persze főleg azért a Cavs számára - a hazaiak rendkívül mélyen vannak és bár úgy tűnt, hogy elindulnak felfelé, az előző esti detroiti vereség és Kevin Love elvesztése újabb komoly csapás számukra. Ettől függetlenül persze LeBron Jamesben továbbra is benne van az bármikor, hogy leszegi a fejét és egymaga megnyeri a meccset, ez most is megtörténhet, de csapatszinten most annyira nem működik a gépezet és annyira szét vannak esve fejben, hogy a back-to-backet is beleszámolva bizony nem feltétlenül számítanak egyértelmű favoritnak. Nyilván jobb a keretük, mint a Heatnek, de a vendégek éppen abban erősek, amiben a Cavs botrányos, vagyis védekezésben, fegyelemben, akaratban, viszont tűzerőben és támadópotenciálban nem lehet kérdés a Cleveland fölénye. Meglátjuk, hogy a back-to-back második felén mennyire tudnak felpörögni Thomasék, borzasztóan kellene nekik a siker - a "szokásos" floridai sérülteken és Love-on kívül elvileg mindenki bevethető mindkét oldalon. 

Boston Celtics - New York Knicks 02:00

Itt a Knicks játszik back-to-backet és a fő kérdés velük kapcsolatban most az, hogy az előző esti remeklés után mennyi szufla maradt még a Porzingis-Kanter duóban, mert ha úgy játszanak, mint a Nets ellen, akkor a Bostont is meg tudják szorongatni. A Celtics 2-2-vel hozta le az idegenbeli túráját, de legutóbb győzni tudot Denverben, most pedig otthon mindenképpen nyernie kellene, különben több veresége lesz már, mint a Raptorsnak, abszolút kiélezett a keleti első helyért folyó küzdelem. Különösebb sérült egyik oldalon sincs, a hazai pálya és a viszonylagos frissesség a Boston mellett szól, meglátjuk, hogy képes lesz-e idegenben is úgy játszani a New York, ahogy előző este otthon. 

Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 04:00

Ellentétes úton haladnak a csapatok, a Portland gőzerővel kapaszkodik felfelé a nyugati hatodik helyen és az utóbbi hét meccséből hatot megnyert, míg a Bulls lendülete elfogyott és az elmúlt négy találkozóját kivétel nélkül elveszítette az együttes. A helyzetüket Kris Dunn továbbra is tartó sérülése, valamint a Nikola Mirotic körül felröppenő határozott cserepletykák sem könnyítik meg, ráadásul személyes okok miatt most Lauri Markkanen sem fog játszani, így nem nagyon látni, hogy mihez fognak nyúlni. A fő céljuk alapvetően Zach LaVine játszatása és felépítése lehet, míg a Blazersnek mindenképpen hoznia kellene az említettek miatt gyakorlatilag kötelezőnek számító meccset, főleg, hogy sérültjük nincs. 

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 04:30

Mindkét gárda zuhanórepülésben van és bár tétje igazából nincs az összecsapásnak (egyik fél sem akar túl sokat ettől a szezontól), valakinek muszáj lesz nyernie - a Suns öt, a Mavs négy vereséget szenvedett el zsinórban, ezek után fog valamelyikük javítani. A hazai pálya a Phoenixet segíti, de náluk több a sérült, Devin Booker, Marquese Chriss és Alex Len játéka is erősen kérdéses, főleg előbbi pedig komoly érvágás a társaságnak. A Dallasnál ugyanakkor támadásban vannak nagyon komoly problémák, sorozatban öt meccsen maradtak száz pont alatt Nowitzkiék, az utóbbi nyolc találkozójukból hetet elveszítettek, szóval aki a játéknap legszínvonalasabb mérkőzését keresi, annak nem ezt ajánljuk. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus