Clippers-Spurs: win or go home!

Jön a hetedik meccs a Clippers és a Spurs között, a hazai pálya Paulék mellett szól - vajon a címvédő már az első körben kiesik?

 

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 02:00

Hat parádés mérkőzés után sincs döntés a két csapat párharcában, így a hetedik összecsapáson derül csak ki, hogy ki lesz a Houston Rockets ellenfele a második körben. 3-2 után úgy tűnt, hogy behúzza a szériát a Spurs, azonban San Antonióban megmenekült a Clippers és kulcsemberei parádés játékával ismét kiegyenlített – ezek után saját otthonában vívhatja meg a mindent eldöntő ütközetet. A címvédőnél Parker és Ginobili továbbra sem tud hatékony lenne és legutóbb Leonardnak sem ment a dobás, idegenben Danny Green is kategóriákkal gyengébben játszik, nagy kérdés, hogy mivel tud ma nyerni Gregg Popovich csapata.

 Mindenek előtt a védekezés lehet a kulcs, hiszen ha ki tudják zökkenteni Chris Pault vagy Blake Griffint, akkor a kispadról semmiféle változtatást nem képes eszközölni Doc Rivers – a maximum nyolcemberes rotációból Glen Davis játéka erősen kérdéses, szinte csak Crawford és Austin Rivers szállhat be a padról. Doc szerint a hazaiak többször játszhatnak majd small-ballt Davis hiányában, ez kérdés, hogy milyen hatást gyakorol majd a játékra – Leonardék jó elveszik a kinti dobásokat, ugyanakkor a festékben Griffinék maximálisan dominálni tudtak eddig.

Egy ilyen kiélezett helyzetben természetesen egyrészt kiemelten fontos faktor lehet a mentális felkészültség, ez a rengeteg nagy csatát megélt, bajnokkért érkező Spurs mellett szól – a Clippers már akár meg is nyerhette volna a szériát, ha a szoros végjátékokban nyugodtabbak a játékosai. A hazai pálya előnye ugyanakkor szintén megsokszorozódik ilyen helyzetben, nem véletlen, hogy elvétve nyer hetedik meccset vendégcsapat – itt érdemes megjegyezni, hogy a szériában eddig négyszer is az aktuális vendégek örülhettek. A fizikai fáradtság ugyanúgy faktor lehet, a Clippers rövid rotációja ilyenkor már szintén hatványozottan kijöhet – ha Diaw, Mills és Belinelli képes érdemben terhet levenni a Spurs kezdőiről, az sokat jelenthet.

Persze nyilvánvalóan mi tud jobban felspannolni egy játékost és elfeledtetni vele minden fájdalmát, mint egy hazai hetedik meccs a bajnok ellen?

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzéshez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus