Csillogott a Sacramento, a GSW ellen győzött a Lakers

A Clippers ellen nyert a Minnesota, gálázott az OKC, győzött a Bulls - ez történt hajnalban az NBA előszezonjában.

 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 98-115

A végén fordított a Chicago. A Toronto kezdte jobban a mérkőzést és 11 ponttal nyerte az első negyedet, még a nagyszünetben is tízzel vezetett, majd a fordulás után vette át az irányítást a Chicago, amely végül a záró etapot 38-18-ra nyerte meg, így fordított és a végén győzni tudott. A torontói kezdők ennek ellenére mínuszban zártak, Siakam és VanVleet is nagyon sok dobást hibázott, főleg hogy utóbbi leginkább csak triplákat emelgetett rá, leginkább Gary Trent Jr. 6/8-as mezőnyözése volt pozitívum. Csapatszinten végül csak 35%-kal céloztak és 21%-kal tripláztak, de a tízzel több támadópattanó és a kilenccel kevesebb eladott labda sokáig elvitte őket - a végén aztán a cserék csatáját bukták el annyira, hogy simának tűnő vereséget szenvedtek. Ezzel 2-2-re állnak eddig az előszezonban és nagy csodákat még nem mutattak, hiába játszottak most is 24-29 percet az első ötös tagjai.

Beélesedtek a Bulls húzóemberei. Ugyan Lonzo Ball még mindig sérült, de a chicagói alapemberek összességében jó formában vannak, ezt mutatták meg most is az elrontott első negyed után. Zach LaVine visszafogottabb volt, de DeMar DeRozan 21-8-8-at hozott, Nik Vucsevics egy lepattanóra volt a dupla-duplától, Ayo Dosunmu 14-7-5-öt rakott össze és Javonte Green, valamint Coby White is remekül szállt be a kispadról. Összesen 11 játékos kapott lehetőséget és mindenki 15-30 perc közötti, érdemi időt töltött a parketten, ráadásul gyenge teljesítmény is alig-alig akadt - Drummondot vagy Carusót is érdemes megemlíteni, a győzelem mellett az első negyed utáni játékkal is elégedettek lehetnek a csapatnál a 23 eladott labda ellenére.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 18/3, Trent Jr. 17/3, VanVleet 13/9
A Bulls legjobb dobói: DeRozan 21, Green 17/6, Dosunmu 14/6

 

Oklahoma City Thunder - Ra'anana 144-97

Újabb OKC-gála. Szakmailag nehéz értékelni az NBA-n kívüli csapatok ellen mutatott teljesítményt, a Ra'anana pedig nagyon messze van attól, hogy komolyan lehessen venni - ez még akkor is igaz, ha Jason Siggers magára irányította a figyelmet és kereken 40 pontot dobott az izraeli együttesben. A Thunder nem izzadt meg, könnyedén, erőlködés nélkül szerezte a kosarakat gyakorlatilag akkor, amikor akarta, 21 triplát dobott, 58%-kal célzott mezőnyből és több kiváló egyéni teljesítményt is fel tud mutatni a társaság. Az agyrázkódásból visszatérő Lu Dort rögtön 23 pontot és 4/9 triplát jegyzett alig 18 perc alatt, Alekszej Pokusevski 15 pontot, 6 lepattanót és 10 gólpasszt tett a közösbe, az egész előszezonban kiemelkedőt játszó Eugene Omoruyi 25 pontig, 12 lepattanóig és 4/5 tripláig jutott, de a két Williams-újonc is remekelt: Jaylin 14 ponttal, 12 lepattanóval és 4 gólpasszal, Jalen pedig 15 ponttal és 13 gólpasszal vette ki a részét a gálából. A csapatszinten szétosztott 42 assziszt beszédes, Gilgeous-Alexander és Giddey hiányában is porszem nélkül működött a gépezet, következőleg a Detroit ellen azért valószínűleg ennél több kell majd.

A Thunder legjobb dobói: Omoruyi 25/12, Dort 23/12, Dieng 18/6
A Ra'anana legjobb dobói: Siggers 40/15, Jones 15, Cole 12/3


San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 97-111

Jobb volt a Pelicans. McCollum, Ingram és Hayes nélkül is több potenciál volt a New Orleansban annak ellenére, hogy Zion Williamson nem szedte le a csillagokat az égről: 24 perc alatt 8 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz és 4 eladott labda került a neve mellé. Csillogott viszont Trey Murphy III, aki 27 pontot és 7/10 triplát süllyesztett el, amivel megadta az alapot támadásban és a kezdőötös nem adott sok esélyt a Spursnek, velük a pályán nagyjából 20 ponttal voltak jobbak - igaz, összességében csak a harmadik negyedben sikerült lelépniük a texasiakat, addig szoros volt az állás. A San Antoniónál nem voltak kiemelhető teljesítmények, esetleg Doug McDermott 4/7 triplája említhető, de csapatszinten alig 36,6%-kal céloztak mezőnyből és 26,5%-kal távolról, míg a NOP azért korrekt számokkal zárt - a texasi cseresor nem hagyta, hogy nagyon sima legyen a végeredmény, de egyértelműen előrébb tart most a Pelicans.

A Spurs legjobb dobói: McDermott 14/12, Richardson 12/3, Dieng 10/6
A Pelicans legjobb dobói: Murphy III 27/21, Marshall 15/3, Valanciunas 14/6

 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 121-124

Davis visszatért. James, Westbrook, Beverley és Schröder nem lépett pályára a Lakersnél, a kisebb sérülése után viszont újra akcióba lendült Anthony Davis, aki most le is tette a névjegyét: már az első félidőben 24 pontot szórt és végül 21 perc alatt 28 egységgel, 9/18 jó dobással és 8/8 büntetővel szállt ki. Mellette a padról érkező Kendrick Nunn (21 pont, 7 gólpassz, 4/7 tripla), valamint a 20 pontos, 6/9 triplás Matt Ryan is nagyszerűen játszott, Lonnie Walker IV is csipkedte magát, így végül csapatszinten 50%-os mezőnymutatóval, 43,6%-os triplázással hoztak le egy teljesen korrekt meccset. A nagyszünetben nyolc ponttal vezettek, aztán a harmadik negyedben hátrányba kerültek, de a záró etapban megint fordítottak és a cserék végül meg is nyerték nekik a mérkőzést, így teljes mértékben elégedettek lehetnek.

Kezdődjön az alapszakasz. A Golden State-nél Klay Thompson még mindig nem 100%-os, Draymond Green száműzetését tölti, de nélkülük sem volt bajban a társaság: Steph Curry 24 pontot és 4 gólpasszt, Jordan Poole 25 pontot és 6 gólpasszt jegyzett, kettejük köré fel is tudták húzni a támadójátékot. Andrew Wiggins 3/4 triplát süllyesztett el, James Wiseman 15 pontot és 6 lepattanót tett a közösbe 18 perc alatt, a Green helyén kezdő Jonathan Kuminga 12 ponttal és 8 lepattanóval zárt, akinek kellett, az jól mozgott. A védekezésre nem fordítottak különösebb energiát, így a tartalékos Lakersnek sem volt ellenük nehéz dolga, de egy ilyen rutinos csapattól, amely ráadásul a regnáló címvédő, az ilyen mérkőzéseken nem nagyon szoktunk érdemi védekezést látni - ráér az majd (legkorábban...) az alapszakaszban...

A Warriors legjobb dobói: Poole 25/9, Curry 24/6, Wiggins 15/9
A Lakers legjobb dobói: Davis 28/6, Nunn 21/12, Ryan 20/18


Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 126-94

Más kávéház. Ezen a meccsen a Blazers maga alatt, a Kings viszont kiemelkedően teljesített, a két tényező együtt adta ki utóbbi csapat kiütéses győzelmét. A Portlandnél Damian Lillard is csak 8 pontot dobott 27 perc alatt, sem elöl, sem hátul nem állt össze a gárda, Jerami Grant (17 pont, 5/8 mezőnyből) és Anfernee Simons (16 pont, 4/8 tripla) teljesítménye nagyon vérszegénynek bizonyult a Sacramentóval szemben. A Kings 34 gólpasszt osztott szét csapatszinten, 50%-kal dobott mezőnyből és 47%-kal bombázott be 21 triplát, kiemelkedő egyéni extra nélkül sem adott esélyt ellenfelének a társaság. Gyönyörűen járt a labda, megvolt az energia, a lendület, sok volt a mozgás és be is dobálták a helyzeteiket, a 20 eladott labda most bőven bocsánatos bűn - Fox, Huerter, Davis vagy Sabonis is csillogott, de emeljük ki az újonc Keegan Murray-t is, aki 5/6 triplát küldött a gyűrűbe. 

A Kings legjobb dobói: Murray 16/15, Fox 14/9, Davis 14/12
A Trail Blazers legjobb dobói: Grant 17/6, Simons 16/12, Nurkic 14


Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 117-119

Towns is megkezdte. A fertőzése után először lépett pályára ebben az előszezonban Karl-Anthony Towns, akit viszont most sem nézhettünk meg Rudy Gobert-rel párban, a nyáron megszerzett francia center ezúttal kiülte az összecsapást. Towns viszont rozsdamentesen mozgott, 26 perc alatt 19 pont, 6 lepattanó és 6 gólpassz került a neve mellé, beesett 3/6 triplája, volt hat büntetője, szépen tette a dolgát. D'Angelo Russell most kevésbé volt hatékony és Anthony Edwards (14 pont 15 dobásból) sem élete meccsét játszotta, a 20 pontos Naz Reid egészítette ki leginkább Towns teljesítményét és a kezdőkkel végül nagyjából egálra is hozták az estét annak ellenére, hogy az első negyedet tíz ponttal elveszítette a csapat. A padról az 5/6 triplás Bryn Forbes játszott nagyot és a hajrában a győzelmet is kiharcolták: 115-112 után Forbes egyenlített az utolsó hármasával, majd a csak ide becserélt Luka Garza előbb adott egy gólpasszt Austin Riversnek, aztán kiosztott egy blokkot, végül zsákolt egyet, ezzel lett 115-119 - Brandon Boston Jr. már csak szépíteni tudott, a győzelemért eldobott triplája kimaradt az utolsó másodpercben. 

John Wall kezdi érezni. A veterán irányító volt most a Clippers legjobbja, végig ő szabta a ritmust támadásban, ő diktálta az iramot és 20 perc alatt 20 pontot dobott 9/9 büntetővel, nehezen bírt vele a Wolves - csak három gólpasszt osztott ki, de amikor ő fent volt, jobban nézett ki a játék. Náluk azért a Minnyhez képest kevesebbet játszottak a kezdők, Kawhi Leonard 17 perc alatt 8 pontot dobott, Marcus Morris 3/4 triplát süllyesztett el, Ivica Zubac közelített egy dupla-duplához, Paul George pedig négy labdát és főleg a büntetői miatt 14 pontot szerzett. Ők sem játszottak rosszul, megint szembeötlő volt, hogy mennyire mély a keretük (Batum, Covington, Jackson, Mann, Kennard, Coffey és Boston Jr. volt a pad, Powell nem lépett pályára), az elrontott végjáték pedig most még nem számít.

A Clippers legjobb dobói: Wall 20/3, George 14/6, Morris 13/9
A Timberwolves legjobb dobói: Reid 20, Towns 19/9, Forbes 15/15

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus