Detroitban javíthat a Bulls, Miamiban folytatja a Knicks

Folytatná győzelmi szériáját a New York és a Memphis - a Washingtont is megfogja az Orlando? - Minnesotában meccsel a Spurs.

 

Washington Wizards – Orlando Magic 01:00

A Wizards tegnap verte a Brooklynt, így fáradtabban, de győzelemből érkezik, míg az Orlando az utóbbi időben egyre inkább elkapta a fonalat – az elmúlt négy meccsből hármat behúzott a gárda, és idegenben is letette a névjegyét. Kérdés, hogy ezzel mihez kezd majd a Washington, az biztos, hogy most kevesebb esélyük lesz rohanni Walléknak, és a festékben is nagyon nehéz dolguk lesz – ha hozza az utóbbi találkozókon látottakat, még gyér támadójátékkal is jó esélyei lehetnek a Magicnek. A felek már kétszer összecsaptak Orlandóban idén, eddig 1-1-re állnak egymással.

Miami Heat – New York Knicks 01:30

Két váratlan győzelem után szoros meccsen kapott ki a Portlandtől a továbbra is erősen tartalékos Heat, míg a New York egyre nagyobb erőkkel kapaszkodik: Rose-ék remek formában vannak, és megnyerték az előző három meccsüket. Idegenben azért vannak gondok a Knicksnél, csak 2-6-tal áll a társaság, ráadásul a védekezésen még mindig van mit dolgozni, ezen a téren előrébb jár a hazai alakulat – támadásban viszont éppen fordított a helyzet. Nagyon fontos lesz, hogy mire megy Whiteside a Porzingis-Noah kettőssel a palánk alatt, a Miami játékának legfontosabb láncszeme az általában remeklő center – főleg úgy, hogy Winslow, Richardson, Waiters és Babbitt most is hiányozni fog.

Detroit Pistons – Chicago Bulls 01:30

Érdekes meccs lesz, a Bulls tegnap is vereséget szenvedett, Rajon Rondót eltiltotta a csapat, és bár ma elvileg játszik, nem biztos, hogy minden rendben van – a Pistonsnál legutóbb visszatért Reggie Jackson, de érthetően akadozott még vele a játék. A 7-3-as hazai mutató és a Chicago back-to-backje azért Harrisék mellett szól, de mindkét félnél nagyon számít a védekezés és a lepattanózás, ezektől rengeteg minden függ – kérdés, hogy Lopezék mennyire tudják kordában tartani Andre Drummondot. Az sem kizárt, hogy Wade pihenőt kap erre az estére, mindenesetre a Bullsnál vissza kell találni a korábbi sikereket jelentő védekezéshez, különben most is bajba kerülhetnek.

Memphis Grizzlies – Philadelphia 76ers 02:00

Érdekes meccs lehet, hiszen a Memphis nagyon tartalékos, de így is megnyerte az előző három találkozóját, remekül védekezik, a Gasol-Allen kettősre építve pedig hozza az eredményeket – ugyanakkor tegnap egy dupla hosszabbításos meccset vívtak, finoman szólva sem pihentek. A Sixers idegenben még nem nyert ebben a szezonban, de most itt lehet az esély – pontosabban lehetne, ugyanis a back-to-back miatt nem játszik Embiid és betegség miatt valószínűleg Okafor sem. Nélkülük azért ez a csapat még mindig nagyon harmatos, és ők sem túl pihentek – óriási színvonalra nem számíthatunk.

Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs 02:00

A Spurs back-to-backet vív és valószínűleg nélkülözni fogja Tony Parkert, de a 12-0-s idegenbeli mérleg nem véletlen, így is esélyesnek számít Gregg Popovich együttese. A Minnesota a Charlotte elleni győzelemmel megszakította vereségszériáját, és nagy szüksége lenne egy újabb sikerre, de kérdés, hogy Wiggins és LaVine mennyire tud majd kibontakozni a Leonard-Green kettős mellett, illetve hogy Towns mire lesz elég a Gasol-Aldridge kettőssel szemben. Védekezésben összességében kategóriákkal jobb a San Antonio és elég rossz is a matchup a Wolves számára, ráadásul Thibodeau csapata továbbra sem tudja levetkőzni az irtózatos leolvadásokat…

Utah Jazz – Phoenix Suns 03:00

A Jazz back-to-backet játszik, tegnap nagy csatában gyűrte le a gárda a tartalékos Lakerst George Hill és Quin Snyder vezetőedző nélkül – az egyelőre kérdés, hogy a tréner most ott lehet-e a csapattal. Az mindenesetre tény, hogy védekezésben nagyon stabilak Gobert-ék, elöl pedig Gordon Hayward igazi vezérként funkcionál, hozzák is sorra a győzelmeket, míg a Sunsról ez közel sem mondható el: az előző három találkozójukon 121,7 pontot kaptak átlagban Knight-ék. Kérdés, hogy mennyire tudnak stabilak maradni a Hillt nélkülöző, fáradtabb Jazz-gépezet ellen hátul, ugyanakkor az is fontos lenne, hogy Bledsoe és Booker egyszerre játsszon jól támadásban – ha minden jól alakul számukra, egyes poszton lehet keresnivalójuk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus