Dupla ráadás Houstonban, nem viccelt a GSW

A Memphis első sora lejátszotta a Houstont, megsérült Gasol - összeomlott a Milwaukee - pontzáporos Kings-Wizards - hatékony Boston.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Sacramento Kings – Washington Wizards 124-119

Most is extrán dobott a Sacramento. Legutóbb egészen parádés dobóformát mutatott a Kings és ezen a találkozón is rendkívül pontosan céloztak McLemore-ék – kereken 60%-kal tüzeltek mezőnyből. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jóval kevesebb kísérletük volt, mint a Wizardsnak, mert egyrészt 20-szal több büntetőt harcoltak ki, másrészt 27 labdát adtak el,utóbbi velejárója volt a sokpasszos, látványos támadójátéknak. Nyilván bőven van még mit csiszolni ezen, de az látszik, hogy alakul a rendszer – érdekes, hogy ezúttal is az újonc Skal Labissiere volt Cousins párja, igaz, ő leginkább csak védekezésben volt hasznos.

Oubre jó formában várja az alapszakaszt. A kiscsatár tavaly 63 meccsen lépett pályára és tíz percet átlagolt, a mostani előszezonban viszont rendszeresen 25 perc körül kap, amivel él is – többnyire hatékonyan termeli a pontokat és védekezésben is hasznos. Ezúttal 15 ponttal és két labdaszerzéssel próbált bizonyítani kezdőként, most is hozta magát, de a Wizardsnál érdemes kiemelni a ponterős kispadot is: Trey Burke (14 pont, 10 gólpassz) mellett Satoransky, O’Bryant és Nicholson is elérte a tíz egységet.

A Kings legjobb dobói: Cousins 22/3, Collison 22/6, Casspi 16/6
A Wizards legjobb dobói: Nicholson 19/6, Oubre 15/3, Burke 14

Philadelpihia 76ers – Detroit Pistons 76-97

Ismét nagyon üres volt a Philly. Bekerült a kezdőbe Sergio Rodriguez TJ McConnell helyére, de ő sem tudta jobban működtetni a csapatot – hét gólpassza jól mutat, de csak három pontot tudott hozzátenni és ezen a téren senki nem tudott igazán fellépni. Embiid ezúttal is jól tette a dolgát és kiemelkedett a gárdából (15 pont, 5/8 mezőnyből, 5/7 büntető), de egyrészt a lepattanózásán érződött Drummond jelenléte, másrészt eladott hét labdát, amely erősen befolyásolta a hatékonyságát. Saricnak most sem volt hatása a meccsre, tőle mindenképpen több kell, mint amit az utóbbi meccseken mutat…

Végig a Pistons vezetett. Az első perctől kezdve a Detroit járt előrébb még úgy is, hogy Reggie Jackson mellett Morris és Baynes sem lépett pályára, Stanley Johnson pedig csak kilenc percet töltött a parketten. A védekezésük sok mozgásteret nem engedett a Philly-nek, támadásban pedig megvoltak a jó helyzeteik – 40% felett tripláztak és közelebbről is hatékonyan dolgoztak. Hozzá kell tenni, hogy 14 labdát loptak el és leindításból 26-5-re nyertek, ez alapjaiban határozta meg a mérkőzés képét.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 15, Grant 12, Saric 8, Holmes 8
A Pistons legjobb dobói: Harris 18/6, Gbinje 11/9, Drummond 10, Smith 10

New York Knicks – Boston Celtics 107-119

Noah a pályán. A center első mérkőzését játszotta a Knicks mezében, 19 percet töltött a parketten, ez idő alatt öt ponttal, öt lepattanóval és két labdaszerzéssel jelentkezett. Vele sem működött azonban igazán jól a gárda, Carmelo Anthony sokat rontott, Kristaps Porzingisnek kevés labda jutott és a védekezés sem volt tökéletes – nem szedtek össze nagy hátrányt, de érződött, hogy van még min javítani. A kispad viszont meglepően ponterősnek bizonyult, Kuzminskas (18 pont, 10 pattanó), Vujacic, Holiday és Hernangomez is átlépte a tízpontos határt, hozzátettek hét triplát, Vujacic és Holiday még védelmet is bontott, ráadásul védekezésben is hasznosnak bizonyult.

Thomas a háttérben. Szolidan, de eredményesen dolgozott a Boston első ötöse, Al Horford nem rontott dobást (12 pont, 2 blokk), de Avery Bradley (15 pont, 7/9 mezőnyből) és Jae Crowder (11 pont, 3/4) is alig-alig hibázott – Isaiah Thomas nem villogott, mindössze öt ponttal zárt. Az mindenképpen biztató a Celticsnél, hogy az ő háttérbe húzódásával is jól működött a gépezet és az is, hogy a padról többen (köztük az idei 1/3-as Jaylen Brown) is jól szálltak be – jöttek a pontok, volt, aki bontsa a védelmet és összességében 58,9%-kal (!) dobtak mezőnyből.

A Knicks legjobb dobói: Kuzminskas 18/9, Anthony 15/3, Vujacic 13/6, Holiday 13/6
A Celtics legjobb dobói: Hunter 17/6, Bradley 15/3, Horford 12/6, Brown 12

Miami Heat – Minnesota Timberwolves 96-101

Tartalékos Miami. A back-to-back második felén pihenőt kapott Dragic, Whiteside és Tyler Johnson, Justise Winslow pedig csak hét percet játszott, így erősen tartalékos felállásban lépett pályára a Heat. A helyéért, szerepéért küzdők közül ismét hasznos volt Dion Waiters (13 pont, 4/7 mezőnyből, 4 gólpassz), Ellington beszórt 4/9 triplát és ellopott négy labdát, a korábban Pakson játszó Rodney McGruder pedig 39 percet kapott, amit 15 ponttal, 5/9 triplával hálált meg. Érdekesség, hogy a második negyedben átvette a vezetést a floridai gárda és félidőben előrébb járt hét ponttal, ám a fordulás után már nem tudott mit kezdeni a Minnesotával és végül vereséget szenvedett.

Szűk rotáció a Wolvesnál. Thibodeau nem adott lehetőséget akárkinek, tíz főt küldött pályára, de közülük mindenki megkapta a maga idejét és szerepét – ha nem is pontosan így fog kinézni az alapszakasz-rotáció, ez már valószínűleg közelít hozzá. Andrew Wiggins ezúttal nagyon élt (9/16 mezőnyből, 23 pont), Towns dupla-duplázott (16 pont, 14 pattanó), de egyrészt a húsz eladott labda, másrészt a csapatszinten bedobott 5/15 tripla jelzi, hogy akad javítanivaló.

A Heat legjobb dobói: McGruder 15/15, Ellington 14/12, Benson 14
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 23, Towns 16/3, Dieng 12

Houston Rockets – Memphis Grizzlies 125-134

Dupla hosszabbítás döntött. A kezdőcsapatok csatáját egyértelműen a Memphis nyerte, már a meccs elején tíz ponttal vezettek Conley-ék és amíg az első sorok voltak fent, jobbnak bizonyultak Hardenéknél. A rendes játékidő végén aztán a kezdő hármast játszó Troy Williams dobott egy triplát, majd mindkét fél büntetőt hibázott és az utolsó támadásokat is elrontotta, így jöhetett a hosszabbítás – ennek végén Tyler Ennis egyenlített 3/3 büntetővel. A második túlórában már a Memphis akarata érvényesült és egy 12-2-es futással zárta le a találkozót, így nagy csatában aratott győzelmet.

Nem volt jó a Rockets. A Houstonnál ugyan egy gólpasszra volt a tripla-duplától, de csak 14 pontig jutott James Harden, Ryan Anderson nem talált a gyűrűbe és összességében nagyon gyengén játszott az első sor – nem tudtak mit kezdeni a Memphis kezdőjével. Ami viszont biztató, az egyrészt Eric Gordon, másrészt pedig Montrezl Harrell, a magasember 20 pontot, 10 lepattanót és 3 blokkot tett a közösbe, ezúttal is rendkívül hasznosan kosárlabdázott.

Marc Gasol megsérült. Sok Memphis-szurkoló kaphatott a szívéhez, amikor a spanyol center jobb bokája megsérült a harmadik negyedben és lejött a pályáról – ám saját elmondása szerint nincs komolyabb gond, csak fájdalmat érzett, de némi jegeléssel kezelték a problémát.

A Rockets legjobb dobói: Harrell 20, Dekker 16/3, Ennis 16
A Grizzlies legjobb dobói: Williams 23/15, Green 21/6, Conley 19/9

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 86-107

Ez a Bulls „B” volt. Rondo, Wade, Butler és Gibson sem játszott a Chicagónál, de érdekes, hogy bár Mirotic, McDermott és Lopez igen, mindhárman csak a kispadról szálltak be. Rajtuk kívül egyébként a 25 pontos (8/13 mezőnyből, 5/9 tripla) Canaan, a 13 pontig és 7 gólpasszig jutó Grant, valamint a centerként hat asszisztot és tíz pattanót jegyző Bobby Portis is dicsérhető, de természetesen így is jobb volt a Milwaukee – egészen az utolsó negyedig…

Mi volt ez az utolsó negyed? Az első félidőben minden jól működött a Bucksnál, remekül játszott Jabari Parker (21 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz, 7/13 mezőnyből) és Giannis Antetokounmpo (14 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz, 7/10 mezőnyből), de Dellavedova (9 pont, 8 gólpassz) is jól mozgott – vezettek is közel húsz ponttal. A harmadik negyedben azonban már faragott ebből a Chicago, a záró etapban pedig összeomlott a Milwaukee és 37-7-re (!) kapott ki – pedig még csak azt sem lehet mondani, hogy a cseresor legvége játszott volna végig…

A Bucks legjobb dobói: Parker 21/3, Antetokounmpo 14, Dellavedova 9
A Bulls legjobb dobói: Canaan 25/15, McDermott 22/12, Mirotic 14/6

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 107-112

Nem vesztegette az időt a GSW. Steph Curry 18 perc alatt 14, Klay Thompson 19 perc alatt 24, Kevin Durant pedig 22 perc alatt 17 pontig jutott – ez a trió borzasztó gyorsan és hatékonyan dolgozott, be is szórtak 9/16 triplát. Ennyi idő elég is volt ahhoz, hogy a harminc pontot közelítse a Warriors előnye, pedig a back-to-back miatt Green, Iguodala és West nem is lépett pályára, a kezdőben Kevon Looney kapott helyet. A harmadik negyed közepétől (az első játékrészben 40, félidőig 74 pontot dobtak) aztán visszavettek az iramból, a kezdők nem léptek pályára és bár McCaw most sem játszott rosszul, szorossá tette a végjátékot a Lakers.

Russell: egy sima, egy fordított. Az arany-lilák irányítója ilyen minta szerint dolgozik eddig az előszezonban és mivel az előző találkozón szenzációsan játszott, várható volt, hogy most nem lesz az – nyolc pontjához tíz mezőnykísérlet kellett, védekezésben sem tett hozzá sokat, öt gólpasszára pedig négy eladott labda jutott. Nem is volt esélye csapatának a GSW ellen, az első félidőben csak asszisztáltak Curry-ék előadásához, majd a fordulás után azért változott a helyzet, a cserék pedig már kifejezetten jó meccset játszottak – most Brandon Ingram dobásai is ültek és végül két labdán belülre zárkózott a Lakers.

A Lakers legjobb dobói: Young 17/9, Clarkson 15/9, Ingram 12/6
A Warriors legjobb dobói: Thompson 24/12, Durant 17/9, Curry 14/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus