Embiid és Simmons Antetokounmpo és a Bucks ellen

Bucks-Sixers csata lesz hajnalban - Denverbe látogat a Boston - Dallasban meccsel a Miami - nézzük, hogy mit érdemes tudni!

 

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 01:00

Inkább a Pacers van jobb formában, a clevelandi vereség után Oladipóék megverték az Orlandót, és a hazai pálya is őket segíti, a Hornets továbbra sem tud igazán kiegyensúlyozottan teljesíteni, legutóbb Miamiban maradt alul, mindössze 91 pontot szerezve. Érdekes lesz, hogy a Pacers magasember-sora mihez kezd majd Dwight Howarddal, illetve hogy a Charlotte periméterén fel tud-e bárki nőni Kemba Walker mellé, mert legutóbb nagyon elveszett mindenki, az Indiana pedig több lábon áll támadásban, az elmúlt időszakban eredményesebb is elöl, mint mostani ellenfele. Nehéz jósolni, egyik csapat sem igazán meggyőző, de az Indiana jelen állás szerint talán egy fokkal esélyesebb. 

Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 01:30

A kérdés az, hogy a Minnesota képes lesz-e úrrá lenni az idegenbeli problémákon, ugyanis otthon borzasztó meggyőző a társaság, vendégként viszont az előző hét meccséből hatot (!) elveszített, ez nem nagyon fér így bele, ha ott akar maradni a Spurs nyakán. Atlantában egyébként is kötelező a győzelem, Schröderék zsinórban három vereségnél járnak, az előző kettőnél 120 pont felett kaptak, így pedig nem sok esélyük lehet, ha nem javulnak kategóriákat, akkor alighanem átgázol rajtuk a Wolves. Jimmy Butler egyébként visszatért már a vendégeknél, Jeff Teague viszont nem 100%-os, igaz, valószínűleg vállalja a játékot volt csapata elen. 

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 02:00

Itt sok múlik azon, hogy ki lép végül pályára a Memphisnél, Evans és McLemore sem egészséges, ha egyikük sem lesz ott a parketten, akkor azért még otthon is bajban lehetnek, mert egész egyszerűen nincs pontszerzőjük. A Suns back-to-backet játszik, méghozzá sorozatban négy vereség után, szóval egyértelműen fáradtabb, és egyáltalán nincs jó formában, de most a Grizzlies sem az igazi, bár az eredményei egyelőre azért jobbak. A hírek szerint egyébként McLemore játékára jó esély van, Evans pedig lassan kiheveri a betegségét és már edzett, de a nagyobb kérdés inkább az, hogy mit szeretnének a klubnál, mert sokan megkérdőjelezték az említett betegséget is...

Milwaukee Bucks - Philadephia 76ers 02:00

A Sixers egy vereség másnapján, back-to-back érkezik Milwaukee-ba ahhoz a csapathoz, amely Jason Kidd menesztése óta 3-0-ra áll, igaz, komoly ellenféllel nem találkozott - ez most jó vizsga lenne, de a back-to-back miatt azért kérdéses a Philly játéka. Jó hír viszont a vendégeknek, hogy Joel Embiid NBA-karrierje során most először bevethető egymás után két napon is, őt nem kell nélkülözniük, míg a Bucksnál valószínűleg most sem lesz ott a pályán Malcolm Brogdon. A két keretet ismerve sok látványos jelenetre számíthatunk, de otthon valamivel esélyesebb a pihentebb Milwaukee, ha képes érdemben megoldani a centergondjait Embiiddel szemben. 

Dallas Mavericks - Miami Heat 02:30

A Dallas mostanában nem igazán találja a fonalat, sorozatban három vereségnél tartanak Barnesék, és 97 pontnál egyszer sem dobtak többet ez idő alatt, ezen pedig mindenképpen javítaniuk kell - az agresszív, fizikális Heat-védekezés ellen egyébként is nehéz dolguk lesz, emelniük kell a szintet. A Miami újabb idegenbeli túrára indul, méghozzá úgy, hogy a régóta sérülteken kívül mindenki bevethető, de a meggyőzőtől azért messze vannak Dragicék, legutóbb a Charlotte ellen is a kispad mentette meg őket. Pedig a győzelem nagyon kellene nekik a keleti playoff-harcban, ehhez a palánk alatt mindenképpen Nowitzkiék fölé kell nőniük (Whiteside, Adebayo, James Johnson és Olynyk képes is lehet erre), de a periméterről is több kell támadásban annál, mint amit mostanában sokszor mutattak. 

Denver Nuggets - Boston Celtics 03:00

A Celtics a Clippers legyőzése után szoros meccset bukott az Oracle-ben, most pedig már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett, aligha van ideális fizikai állapotban, ráadásul Marcus Smart továbbra sem bevethető a hátvédsorban, őt nélkülözniük kell. A hazaiaknál Wilson Chandler játéka kérdéses, mert megbetegedett, de az ő játékuk egyébként is nagy kérdőjel, mert egyik este 130 pontot dobnak a New Yorknak, utána extra védekezéssel tudnak kiszenvedni egy győzelmet, elég kiszámíthatatlan, hogy éppen mit hoznak majd. A hazai pálya mellettük szól, a hírek szerint Jamal Murray most ismét kezdeni fog, meglátjuk, hogy mire mennek Harrisszel az Irving-Brown párossal szemben. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus